به گزارش ایران پرس، "ماریا زاخارووا" تاکید کرد اگر واشنگتن دست به توسعه و استقرار این موشکها بزند، مسکو اقدامات متقابل جهت تضمین امنیت خود را اتخاذ خواهد کرد.
وزارت دفاع آمریکا "پنتاگون" پس از خروج این کشور از پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد "آیاناف" INF، اعلام کرد، واشنگتن موشکهای جدیدی را توسعه خواهد داد.
"مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا جمعه 2 اوت از خروج رسمی این کشور از پیمان "آیاناف" خبر داد.
"پمپئو" در توییتر با تکرار ادعای عدم پایبندی روسیه به این معاهده، نوشت، «در تاریخ دوم فوریه 2019، آمریکا به روسیه شش ماه فرصت داد تا به پایبندی به معاهده من موشکهای هستهای میانبرد بازگردد. روسیه مخالفت کرد، پس این توافق امروز پایان مییابد».
وزارت خارجه روسیه، این اقدام آمریکا را "اشتباه بزرگ" توصیف کرده است.
"محمد جواد ظریف" وزیر خارجه ایران هم از آمریکا خواست به جای رو آوردن به تروریسم اقتصادی و خروج از معاهدههای بینالمللی با واقعیتهای جدید در جهان سازگار شود.
اعلام خروج آمریکا از پیمان مذکور در حالی بود که روسیه تا پیش از این بطور مکرر تصریح کرده بود تا زمانی که آمریکا به این پیمان پایبند باشد، مسکو نیز مفاد آن را به طور دقیق رعایت خواهد کرد.
دولت "ترامپ" تاکنون از بسیاری از توافقات دوجانبه، چندجانبه و بین المللی خارج شده است.
آمریکا و روسیه در ژوئن 1987 در واشنگتن پیمان «منع موشکهای هستهای میانبرد» را امضا کردند. این پیمان از ژوئن 1988 اجرایی شد.
این پیمان، واشنگتن و مسکو را از استقرار موشک های بالستیک و کروز در اروپا منع می کرد.
هدف از این پیمان از میانبردن موشکهای هستهای کروز و سکوهای پرتاب آنها، با برد 500 تا 100، و 1000 تا 5500 کیلومتر بود.
117/118
بیشتر بخوانید:
انتقاد نمایندگان کنگره امریکا به خروج واشنگتن از پیمان «آی ان اف»
شرط ترامپ برای پیمان موشکی جدید/ تحلیل
مسکو: پیمان "آیاناف" با اقدام آمریکا پایان یافت