تحلیل:

ایران پرس: مشارکت آحاد مردم ایران در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، باردیگر تلاش معاندان جمهوری اسلامی و در راس آنها، آمریکا برای دلسردکردن مردم جهت حضور پای صندوق های رای را خنثی کرد.

دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری با استقبال اقشار مختلف مردم ایران دیروز جمعه (11 اسفند) برگزار شد. این انتخابات که از 8 صبح به وقت محلی در سراسر ایران آغاز شده بود، بعداز 16 ساعت (چند نوبت تمدید) در ساعت 24 به پایان رسید.

از چند روز قبل از انتخابات، همچون انتخابات قبلی در ایران، مسئولان آمریکایی در اظهارات مداخله جویانه مدعی شدند که به دلیل نمایشی بودن انتخابات در ایران، مردم از آن استقبال نمی کنند.

مقامات آمریکایی ازجمله سخنگوی وزارت امور خارجه و نماینده این کشور در امور ایران در روزهای اخیر با اظهارات مداخله جویانه تلاش داشتند، سیستم انتخاباتی ایران را زیر سوال ببرند.

در این ارتباط، «متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه یک روز پیش از برگزاری انتخابات ایران مدعی شد: "تعداد زیادی از مردم ایران هم مانند ما انتظار ندارند که این انتخابات، آزاد و منصفانه باشد."

میلر بدون اشاره به ضعف های آشکار سیستم انتخاباتی آمریکا و اذعان تحلیلگران داخلی و خارجی به این ضعف، مدعی شد: "نظام سیاسی ایران دارای سیستم اجرایی، انتخاباتی و قضایی غیردمکراتیک و غیرشفاف است."

«آبرام پیلی» معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران هم در واکنش به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در ایران در روز جمعه 1 مارس مدعی شد که حکومت ایران به دنبال استفاده از این انتخابات به عنوان نمایشی از دموکراسی است و مردم ایران می‌دانند که این انتخابات، هر نتیجه ای که داشته باشد، به نفع آنها نیست و ما نیز با آنها هم عقیده هستیم.

معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با تاکید بر ادامه تلاش های واشنگتن برای زیر فشار گذاشتن حکومت ایران مدعی شد: "ما همچنان در کنار مردم ایرانی ها در مبارزه برای آینده‌ای آزاد و دموکراتیک خواهیم ایستاد. این درحالی است که مردم ایران در سالهای اخیر بیشترین آسیب ها را به دلیل اعمال تحریم های ظالمانه آمریکا، متحمل شده اند."

همزمان با اظهارات مداخله جویانه مقام های آمریکایی و تلاش آنها برای دلسرد کردن مردم برای مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، یک کمپین بسیار گسترده ضد ایرانی هم برای تحریم این انتخابات با هدایت معاندان خارجی و برخی گروه‌ها و اشخاص رادیکال داخلی شکل گرفته بود، با این همه مشارکت حدود 25 میلیونی مردم ایران در این انتخابات حکایت از شکست مخالفان و معاندان دارد.

در واقع با وجود همه فشارها و گله مندی های اقتصادی، مردم ایران با هدف سربلندی و توسعه کشور موفق شدند با حضور خود در انتخابات، مشارکت پرشوری رقم بزنند و توطئه ها برای تضعیف نظام اسلامی را خنثی کنند.

مهمترین پیام مردم ایران در انتخابات این بود که گله‌مندیهای جدی اقتصادی و اجتماعی اگرچه مهم است، اما مردم در مخالفت با جریان ضد ایرانی و شکست آن از بسیاری از مسئولان کشور و نیز گروه های انتخاباتی، جلوتر و هوشیارتر است.

در همین راستا، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیروز پس از شرکت در انتخابات در جمع خبرنگارات تصریح کردند، اکنون چشم بسیاری از مردم دنیا به ایران است؛ هم دوستان ما و افرادی که علاقمند به ملت ایران هستند و هم بدخواهان؛ به همین دلیل با مشارکت در انتخابات، دوستان را خوشحال و بدخواهان را ناامید خواهیم کرد.

نویسنده: علی محمدی

117