به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری ایران پرس، "اوو مورالس" در گفت و گوی اختصاصی با شبکه "هیسپان تی وی" با نژاد پرست خواندن اعضای دولت موقت بولیوی، تعقیب و دستگیری و ارعاب طرفداران و اعضای حزبش را بشدت محکوم کرد و از سیاست های دولت موقت در تحکیم روابط با آمریکا و برقراری مجدد روابط با رژیم صهیونیستی بشدت انتقاد کرد.
رئیس جمهور مستعفی بولیوی اطمینان داد، برای احقاق حقوق مردم کشورش به مبارزه ادامه خواهد داد و حزبش در انتخابات آتی ریاست جمهوری این کشور با قدرت تمام شرکت خواهد کرد.
مورالس همچنین تاکید کرد، با هدف جلوگیری از خشونت و ناامنی در کشورش از سمت خود استعفا داده است.
"اوو مورالس" یکشنبه شب 10 نوامبر به منظور برقراری امنیت و آرامش در کشورش از سمت خود کناره گیری کرد.
"مورالس" در یک سخنرانی ضمن اعلام استعفای خود، از مخالفان دولت برای ایجاد اغتشاش و ناامنی در بولیوی شدیدا انتقاد کرد.
مورالس در این انتخابات موفق شده بود رقیب غرب گرای خود "کارلوس مسا" Carlos Mesa را شکست دهد؛ با این حال، مخالفان نتیجه انتخابات را به دلیل ادعای تخلفات نپذیرفتند و طی چند هفته گذشته خیابانهای این کشور را عرصه اعتراضات و اغتشاشات خود کردند.
با تشدید اعتراضات خیابانی، "اوو مورالس"، ابتدا با برگزاری مجدد انتخابات موافقت کرد، اما در ادامه تحت فشار شماری از سران ارتش، مجبور به استعفا شد.
مورالس سه شنبه 12 نوامبر در پی خطر جانی ناشی از تهدیدها و اقدامات خشونت بار کودتاگران، با دریافت پناهندگی از مکزیک، به این کشور رفت.
کنار رفتن مورالس از قدرت به اعتراضات گسترده طرفداران وی منجر شده است.
بسیاری از کشورها از جمله ایران، مکزیک و کوبا "کودتا" در بولیوی را محکوم و از رئیس جمهور مستعفی این کشور حمایت کردهاند.
پس از استعفای اجباری "مورالس" ، "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا به تهدید سایر سران و دولت های چپگرای آمریکای لاتین پرداخت و وعده سرنگونی آنها را داد.
سیاست های ضد استعماری و ضد امپریالیستی رهبران چپگرای آمریکای لاتین از جمله "مورالس" سبب شده است، کشورهای چپگرای این منطقه تحت فشارهای آشکار و نهان آمریکا قرار بگیرند.
118/117
بیشتر بخوانید:
افزایش نفوذ آمریکا در امور داخلی بولیوی/ تحلیل
تجمع طرفداران اوو مورالس در مرکز بولیوی
توافق دولت موقت بولیوی با مخالفان