ایران پرس: موشک هایپرسونیک «فتاح» جدیدترین دستاورد راهبردی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح سه شنبه 16 خرداد 1402 با حضور «سیدابراهیم رئیسی» رئیس جمهور اسلامی ایران رونمایی شد.

رئیس جمهوری در این مراسم با تاکید بر اینکه صنایع دفاعی و موشکی در ایران بومی شده است، گفت: "قدرت و توان بازدارندگی ایران برای کشورهای منطقه، نقطه امنیت و صلح پایدار است. صنایع دفاعی و موشکی در ایران بومی شده است و وارداتی نیست که بتوان با تهدید این صنعت پیشرفته را به حاشیه راند."

سردار حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در آیین رونمایی از موشک هایپرسونیک فتاح گفت: "موشکی که امروز رونمایی آن صورت گرفت، موشکی است که در دنیا کم‌نظیر است؛ به نحوی که با رونمایی این موشک ایران جزو چهار کشور دارای این فناوری شد. موشک فتاح به دلیل فناوری‌ای که دارد، هیچ ضد موشکی برای آن وجود ندارد."

پیش از این سردار حاجی زاده در توئیتی درباره رونمایی از موشک فتاح نوشت: "طلوع سه شنبه طلوع خورشید در یک روز عادی نیست، خورشید امروز با فتاح طلوع می کند."

موشک هایپرسونیک فتاح قادر است از تمامی سامانه‌های دفاع موشکی عبور کند و این سامانه‌ها را منهدم کند. این موشک که سرعت 13 تا 15 ماخی دارد با برد هزار و 400 کیلومتر با قابلیت‌های تاکتیکی، به دلیل برخورداری از پیشران سوخت جامد نازل متحرک مرحله دوم، قابلیت دستیابی به سرعت‌های بسیار بالا و همچنین انجام مانورهای مختلف در داخل و خارج از جو زمین به منظور غلبه بر انواع سامانه‌های ضد موشکی دشمن را دارد.

از خصوصیت بارز موشک هایپر سونیک فتاح می توان به دقت اصابت فزاینده، سرعت بسیار بالا، قابلیت مانور‌پذیری فوق‌العاده و همچنین از توان پنهان‌کاری و عبور از سامانه‌های راداری اشاره کرد.

سردار حاجی زاده با اشاره به اینکه موشک جدید فتاح از همه سامانه‌های سپر موشکی عبور می کند، بیان کرد: "این موشک سامانه‌های ضد موشکی دشمن را هدف قرار می‌دهد و یک جهش بزرگ نسلی در حوزه موشکی است."

موشک های هایپر سونیک‌ جزو جدیدترین تسلیحات نظامی هستند که امروزه توسط کشورهایی همچون روسیه و چین تولید و عملیاتی شده و آمریکا نیز در حال توسعه و بکارگیری آن است.

بدین ترتیب کشورهای بسیار معدودی در سطح جهان به دلیل پیچیدگی فوق العاده موشک های هایپر سونیک قادر به طراحی و توسعه و عملیاتی ساختن آنها شده اند.

دستیابی ایران به فناوری موشک هایپر سونیک و عملیاتی شدن آن مسلما تحولی سرنوشت ساز و انقلابی در عرصه جنگ مدرن بشمار رفته و از این پس دشمنان ایران اسلامی به ویژه رژیم صهیونیستی ناچار خواهند بود تا در محاسبات خود در زمینه تهدید حمله به ایران تجدید نظر نمایند.

تل آویو که تاکنون همواره مدعی بوده که قادر به مقابله با حملات موشکی بالستیک ایران است، اکنون چاره ای جز اینکه اذعان به ناتوانی به مقابله با موشک هایپر سونیک فتاح نماید نخواهد داشت؛ موشکی که حداکثر در 400 ثانیه به فلسطین اشغالی خواهد رسید.

اساسا موشک های هایپرسونیک تسلیحاتی بسیار ارزشمند هستند، به این دلیل که در حال حاضر تقریبا هیچ روش عملیاتی و قابل اتکایی برای رهگیری و نابودی آنها وجود ندارد.

کشورهای غربی در زمینه مقابله با موشک های هایپر سونیک ناتوان هستند و سامانه های ضد موشکی غربی از زمانی که روسیه به عنوان اولین کاربر موشک های هایپر سونیک اقدام به استفاده از آنها در جنگ اوکراین نموده، در مقابله با آنها با ناتوانی آشکاری مواجه بوده اند.

بدین ترتیب باید گفت که با رونمایی و عملیاتی شدن موشک هایپر سونیک فتاح از سوی ایران فصل جدیدی در زمینه ساخت تسلیحاتی که قابلیت تغییر سرنوشت جنگ را داشته و به اصطلاح انگلیسی تغییر دهنده بازی هستند، گشوده شده است.

این متغیر جدید یعنی موشک فتاح معادلات نظامی و تسلیحاتی را در منطقه غرب آسیا بسود ایران تغییر داده و دشمنان ایران اسلامی را وادار به محاسبه دوباره در زمینه هر گونه کنش خصمانه در قبال ایران خواهد نمود.

نویسنده: سيدرضا ميرطاهر 

117