"حسین امیرعبداللهیان" وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران شنبه شب میزبان جمعی از تحلیلگران، اساتید دانشگاه، فعالان حوزه رسانه ای و سفیران ایران بود.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، "امیرعبداللهیان" در این نشست با تبیین سیاست خارجی دولت ایران و با تاکید بر حسن نیت جمهوری اسلامی ایران در ورود به گفت وگوهای وین به رغم خروج غیرقانونی آمریکا از برجام و همچنین بی عملی کشورهای اروپایی عضو این توافق در انجام تعهدات خود، سیاست ایران در از سرگیری گفت وگوها به منظور رفع تحریم های ظالمانه، غیرقانونی و یکجانبه آمریکا را تشریح کرد.

"علی باقری" معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در ادامه ضمن تبیین مواضع و اقدامات صورت گرفته تاکنون، ابعاد مختلف سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران درخصوص این گفت وگو ها را تشریح کرد.

شرکت کنندگان در این نشست هم به ارائه دیدگاه های خود در این زمینه پرداخته و پیشنهاداتی را درباره تداوم چنین نشست هایی ارائه کردند.

حسین امیرعبداللهیان روز جمعه در شبکه اجتماعی اینستاگرام با بیان اینکه ایران قصد ندارد در بن‌بست‌های باقی‌مانده از گفت‌وگوهای پیشین، بماند، تصریح کرد، اگر طرف‌های مقابل با رویکردی جدی و مثبت وارد وین شوند، دستیابی به یک توافق خوب آن هم در کوتاه مدت امکانپذیر است.

قرار است مذاکرات ایران و گروه 1+4 ،  29 نوامبر  در وین برگزار شود.

مقام‌های دولت "جو بایدن"، رئیس‌جمهور کنونی آمریکا در ماه های اخیر بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده و گفته‌اند قصد دارند آمریکا را به برجام بازگردانند؛ اما تاکنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند.

تاکنون 6 دُور مذاکره با هدف بازگشت آمریکا به برجام در شهر وین با حضور کشورهای باقیمانده در این توافق به انجام رسیده است.

یکی از زمینه‌های اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی تحریم‌هایی است که دولت "دونالد ترامپ" رئیس جمهور پیشین این کشور بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمی‌تواند درباره عدم خروج دوباره دولت‌های بعدی آمریکا از برجام بدهد.

"دونالد ترامپ"، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، 8 می 2018  به صورت یکجانبه و غیرقانونی از برجام خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری مسئولیت پذیر بارها اعلام کرده است با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

120