زاهدان-ایران پرس: مسعود پزشکیان با فعالان اقتصادی سیستان و بلوچستان در تالار امام رضا (ع) زاهدان دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، مسعود پزشکیان طی سخنانی درجمع سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی استان در محل دانشگاه سیستان و بلوچستان، تاکید کرد: برازنده کشور ما نیست که با چشم انداز طراحی شده برای توسعه و پیشرفت کشور، عقب تر از دیگر کشورهای منطقه باشیم.

رئیس جمهور افزود: برای بالندگی و برازندگی کشور باید به صورت علمی حرکت و اقدام کنیم و به بهترین جا که شایسته ایران است برسیم.

پزشکیان تاکید کرد: هدف از سفر به استان و دیدار با شما این است که سخنان و دیدگاه هایتان را بشنویم و برای رفع مشکلات و دغدغه‌های شما راه حل‌هایی پیدا کنیم.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به جمله ای از حضرت علی (ع) درمورد اهمیت خودشناسی، افزود: وقتی خود را بشناسی و بدانی کجا بودی، کجا هستی و قرار است کجا بروی می توانی راه درست را پیدا کنی و این برنامه ای است که ما باید برای حل مشکلات طراحی کنیم. 

رئیس جمهور ادامه داد: بر اساس چشم اندازی که رهبر معظم انقلاب برای توسعه و پیشرفت کشور تعریف فرمودند، ایران باید کشوری پیشرفته و جایگاه اول در صنعت، اقتصاد، علم و فناوری و الهام بخش و الگو در منطقه باشد و اگر قرار است در این جایگاه باشیم باید خیلی نگاه ها را عوض کنیم.

 پزشکیان با بیان اینکه برازنده ما نیست که ایران با این چشم انداز و رهبری عقب مانده تر از کشورهای دیگر باشد،گفت: تلاش ما این است که این نگاه و باور را ایجاد کنیم و با کمک شما فعالان اقتصادی و با اختیارات و همفکری و همراهی که با همدیگر می‌توانیم داشته باشیم، مشکلات را حل کنیم.

سیستان و بلوچستان رنگین کمان معدن و صنایع است

بیجار استاندار سیستان و بلوچستان در نشست رییس جمهور با فعالان اقتصادی گفت: این استان با داشتن ظرفیت های فراوان نقش کمی در تولید ناخالص ملی دارد.

وی با اشاره به ظرفیت های ترانزیتی، تجاری، کشاورزی، معدنی، صنعتی و بین المللی سیستان و بلوچستان گفت: زیبنده نیست استانی که به عنوان شاهراه ارتباطی کشور و جهان، رنگین کمان معادن کشور و دارای جذابیت های بی نظیر اقتصادی و گردشگری است نقش کمی در تولید ناخالص داخلی داشته باشد.

بیجار افزود: این استان به عنوان مثال در واردات گوشت و تولید موز می تواند نیاز کشور را از حیث تامین این دو کالا تامین کند.

وی با بیان اینکه نرخ بیکاری در سیستان و بلوچستان دو برابر متوسط کشوری است ادامه داد: باید با تسریع در بهره برداری از طرح های بزرگ آبرسانی، توسعه بندر، راه آهن، طرح های توسعه مس جانجا و کارخانه طلای تفتان، فولاد و پتروشیمی مکران و توسعه بازارچه های مرزی برای جبران عقب ماندگی های اقتصادی شد. 

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به موانع تولید از جمله صدور مجوزها به هیئت دولت پیشنهاد داد: تفویض اختیار به سیستان و بلوچستان در زمینه صدور مجوزهای صید و صیادی، احداث شهرک های صنعتی جدید، ایجاد جایگاه سوخت، و واردات خودروی کشنده ویژه استان شد.

وی همچنین با بیان اینکه ارزش افزوده پایین ناشی از کمبود سرمایه گذاری است تصریح کرد: کاهش نرخ تسهیلات سرمایه گذاری، تخصیص برخی منابع بانکی به سرمایه گذاران، معافیت های مالیاتی ویژه استان و اختصاص درآمد مالیات های شرکت های بزرگ به خود استان از جمله مواردی است که می تواند به افزایش سرمایه گذاری در استان کمک کند.

استاندار سیستان و بلوچستان خواستار تفویض اختیارات به سطوح استانی از رئیس جمهور شد و گفت: این استان سرزمین پهناوری بوده که با دارا بودن تمامی ظرفیت‌ها می‌تواند محرک بخش‌های مختلف اقتصادی باشد.

بیجار اظهار کرد: سیستان و بلوچستان رنگین کمان معدن و صنایع است که مهمترین آنها طلا، منیزیم و مس است، علاوه بر آن تنها در ۲ بخش میوه‌های گرمسیری مانند موز و گوشت تامین کننده کشور و حتی صادر کننده باشیم و این از قابلیت‌های این استان به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در سفر دهه ۸۰ به سیستان و بلوچستان راهبردهایی را ارائه کردند که بخشی از آن به اقتصاد برمی‌گردد رهبر معظم انقلاب به روحیه داد و ستد مردم سیستان و بلوچستان تاکید کرده و گفتند باید به آن توجه شود، بنابراین مجوز صید و صیادی باید به استان ابلاغ شود که آن را مدیریت کنیم، همچنین طرح ساماندهی سوخت و تفویض اختیار ایجاد صنعت‌های شهرک‌های جدید که با تقاضا مواجه هستیم در دستور کار قرار گیرد.

بیجار افزود: سیستان و بلوچستان حدود ۲۰ درصد آن گازرسانی شده و ۸۰ درصد آن باقی مانده از این جهت صنایعی که فعال هستند هم با بحث ناترازی که ایجاد شده محدود شده‌اند.

وی گفت: تقاضا داریم مرز رسمی کهک به عنوان چهارمین مرز راه اندازی شود، همچنین واردات خودرو برای فعالیت در محدوده استان را از محل ارز صادرات پیله وران تقاضا داریم.

116