"روبرت کوچاریان" طی نامهای که از زندان برای هواداران خود نوشت، اعلام کرد، اشتباهات و عقبنشینی "پاشینیان" درباره منطقه مورد مناقشه جمهوری آذربایجان و ارمنستان، عواقب جبرانناپذیری را برای این کشور به ارمغان خواهد آورد.
رییس جمهوری پیشین ارمنستان دراین نامه، همچنین تاکید کرد، از زمان نخست وزیری پاشینیان تا به امروز، وی نمونه کاملی از سیاست شکست خورده و اداره ناموفق حکومت در ارمنستان را به نمایش گذاشته است.
درشرایط جدید به نظر میرسد، "روبرت کوچاریان" سیاست تخریب "نیکول پاشینیان" و کابینه وی را از راه درست و نقطه ضعف دولت ایروان آغاز کرده است.
با توجه به موضعگیری ها و دیدارهای پاشینیان با مقام های دولت باکو، کوچاریان، رویکرد "نیکول پاشینیان" نخست وزیر ارمنستان درباره مناقشه قره باغ را فاجعهبار و مایه سرافکندگی دولت و مردم کشور قلمداد کرده است.
رئیس جمهوری پیشین ارمنستان به موارد نگران کننده در دیدارهای پاشینیان با مقامهای آذری اشاره نکرده است. این امر نشان میدهد، کوچاریان نیز از جزئیات گفت وگوهای اخیر مقامهای باکو و ایروان مطلع نبوده است. در این میان، نباید احتمال صدور یادداشتها، نامهها و بیانیههای نسنجیده و شعارهای پوپولیستی سیاستمداران ارمنی علیه دولت ایروان را نادیده گرفت.
در شرایط جاری، نباید انتظار زیادی در روند حل و فصل مساله قره باغ داشت. چرا که هنگام تغییر ساختار قدرت در کشور، هر بیانیه و یا اظهارنظر و یا حتی اشاره به کنار آمدن و یا توافق در مورد مساله قره باغ، میتواند احساسات جامعه دوکشور متخاصم را دچار تحول اساسی کند.
"نیکول پاشینیان" از زمان به دست گرفتن پست نخست وزیری ارمنستان تاکنون، دواظهارنظر کلی درباره مناقشه قره باغ کوهستانی ارائه کرده است. نخستین اظهارنظر وی مشارکت دادن ارامنه قره باغ در گفت وگوهای صلح قرهباغ بود که با اعتراض شدید جمهوری آذربایجان مواجه گردید.
"حکمت حاجیاف" سخنگوی سابق وزارت امورخارجه جمهوری آذربایجان در واکنش به اظهارات "نیکول پاشینیان" نخست وزیر ارمنستان درباره مناقشه قره باغ، اعلام کرد: "باکو نمایندگان جمهوری خودخوانده قره باغ را به رسمیت نمی شناسد و تنها با دولت ارمنستان مذاکره می کند".
دومین موضعگیری "پاشینیان" نیزمربوط به ندادن امتیاز به طرف آذری برای گفتگوهای صلح قره باغ بوده است. وی اخیرا" درسخنانی در حضور اعضای "ائتلاف گام من" در ایروان در پاسخ به اظهارنظرهای مقام های باکو می گویند، اگر امتیازی به ارمنستان بدهیم، مردم ما را خائن خطاب می کنند، گفت: "مقام های باکو نباید انتظار داشته باشند که، مردم ارمنستان ما را خائن خطاب کنند".
این اظهارنظرها نشان میدهد، برخلاف اتهام اخیر "روبرت کوچاریان" رئیس جمهوری اسبق ارمنستان، نیکول پاشینیان در ارتباط با اختلاف های ارضی با جمهوری آذربایجان چندان هم بی توجه نبوده است.
درمجموع، برغم پیچیده بودن نیکول پاشینیان بویژه در زمینه سیاست خارجی ارمنستان، به نظر می رسد، روبرت کوچاریان با این بهانه تلاش می کند دور دوم ورود به عرصه سیاسی ارمنستان را در دستور کار قرار داده است. 139/120
نویسنده: محمدعلی طالبی خاکیانی
بیشتر بخوانید:
بررسی مناقشه «قره باغ» در نشست فراکسیون «اقدام من» ارمنستان
شرایط برای حل مناقشه قرهباغ فراهم است/ تحلیل
واکنش باکو به سفرهای رئیس جمهوری خودخوانده «قره باغ»