ایران پرس: سردار سپهبد «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به همراه «ابومهدی المهندس» نائب‌رئیس بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) و 8 نفر دیگر در سوم ژانویه 2020 در حمله هوایی نیروهای متجاوز و تروریست آمریکایی نزدیک فرودگاه بغداد عراق، به شهادت رسید.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در توجیه صدور دستور مستقیم ترور یک شخصیت عالیرتبه نظامی ایران در کشور عراق، به دروغ ها و بهانه های همیشگی متوسل شد و سعی کرد این اقدام تروریستی و نقض حاکمیت ملی عراق را در قالب سناریو اقدام پیشگرانه از جنگ در منطقه عنوان کند.

در حالیکه به اذعان مقامات آمریکا سردار سپهبد قاسم سلیمانی نقش بی‌بدیلی در مبارزه با تروریست‌ها در منطقه داشت.

پایگاه خبری شبکه «سی.ان.ان» دو روز بعد از ترور سردار سلیمانی در گزارشی نوشت: "مقامات ارشد امنیت ملی آمریکا بسختی تلاش می‌کنند از ادعای کاخ سفید، درباره اینکه ترور سردار سلیمانی در واکنش به تهدیدهای فوری این ژنرال علیه منافع آمریکا صورت گرفته است، دفاع کنند، اما فقدان شواهد، کنگره و افکار عمومی را درباره اینکه این حمله درست بوده یا خیر، دچار تردید کرده است."

آمریکا علت اصلی ناامنی و شرارت در منطقه

اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن سردار سلیمانی و شماری از همراهان وی یکبار دیگر نشان داد که جنگ آمریکا با تروریسم نیست، بلکه آمریکا خود خاستگاه تروریسم و علت اصلی ناامنی و شرارت در منطقه است.

سردار سلیمانی به عنوان یک استراتژیست نظامی دروغ بودن ادعاهای آمریکا در جنگ با تروریسم را آشکار کرد و سیاست ایالات متحده در غرب آسیا را که مدعی ثبات و امنیت سازی در منطقه است به چالش کشید.

سردار سلیمانی، گروه تروریستی داعش را شکست داد و در قالب همکاری های مستشاری در سوریه و عراق راه مقاومت را در منطقه هموار کرد.

خطوطی که سردار سلیمانی در جغرافیای مقاومت ترسیم کرد، طرح آمریکا و اسرائیل برای تجزیه منطقه را که در امتداد تسلط تروریست های تکفیری و داعش طراحی شده بود، به شکست کشاند.

نقش اسرائیل در ترور سردار سلیمانی

اگرچه شخص دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، مسئول صدور دستور ترور سردار سلیمانی است اما در ترور وی نشانه هایی بدست آمد که نقش اسرائیل در این ترور را تایید می کند. شواهدی نشان می دهند که پیش از ترور سپهبد سلیمانی، تحرکاتی از سوی رژیم صهیونیستی با هدف بزرگنمایی «تهدید ایران» درمنطقه شروع شده بود که به طور خاص بر نقش سپاه قدس در عراق و سوریه تاکید داشت.

«نفتالی بنت» وزیر جنگ اسرائیل مکرراً در اظهاراتش با اشاره به آنچه فرا رسیدن زمان بسیار مناسب برای پایان دادن به حضور ایران در منطقه می خواند، اظهارات تهدید آمیزی می کرد.

«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز سه روز قبل از ترور سردار قاسم سلیمانی با وزیر امور خارجه آمریکا تماس تلفنی داشت.

نخست وزیراسرائیل از «مایک پمپئو» بخاطر «اقدامات مهم علیه ایران» تشکر کرد و وی نیز از «اقدامات قاطع در برابر تهدیدات ایران» خبر داد.

پمپئو درسخنانی اذعان کرد که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به خاطر رژیم صهیونیستی در فهرست سازمان‌های بزعم آمریکا «تروریستی» قرارگرفته است. 

به نوشته «جروزالم‌پست»، پمپئو در جلسه کمیته روابط خارجی مجلس سنا گفته بود که قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های «تروریستی» به خاطر اسرائیل بوده است.

در هر حال در اینکه آمریکا یا اسرائیل کدامیک عامل ترور سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، معاون فرمانده نیروهای بسیج مردمی عراق (حشد الشعبی) بوده اند؛ تفاوتی نمی کند چرا که واشنگتن و تل آویو دو روی یک سکه هستند.

سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس

این اقدام تروریستی در شرایطی در دستور کار آمریکا واسرائیل قرار گرفت که برخلاف پیش‌بینی آنها استراتژی «فشار حداکثری» با اجرای تحریم های فلج کننده با شکست مواجه شد. امروز نیز استکبار جهانی می‌خواهد کینه و عداوت و شکست‌های خود را با اقدامات تروریستی و حذف دانشمندان ایران از عرصه علم و پیشرفت دنبال کند.

واکنش های بین المللی به ترور سردار سلیمانی، چالشی بزرگ برای آمریکا

تشییع با شکوه پیکر سردار سپهبد «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و «ابومهدی المهندس» نائب‌رئیس بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) در این زمینه  اما پاسخ معنا داری به آمریکا بود و نشان داد که نفرت آمریکا امروز فراتر از مرزهای ایران، در عراق، افغانستان، یمن و در میان بسیاری ملت های دیگر به اوج رسیده است و این خشم ونفرت را با توئیت و تهدید نمی توان خاموش کرد.

واکنش های منطقه ای و بین المللی به ترور سردار سلیمانی  نیز به چالش بزرگی برای آمریکا تبدیل شد؛ چراکه سبب جریحه دار شدن ملت ایران و عراق همه مردمانی شد که از آمریکا زخم خورده اند.

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیاناتی با اشاره به عناصر قدرت و ایستادگی ملت ایران در مقابل دشمنان گفتند: "دشمن همه‌ی تلاش خودش را به خرج داده و کار خودش را کرده؛ او از خباثت و بدجنسی خودش کم نگذاشته؛ هدفشان هم این است که مسئولین را به تسلیم وادار کنند و محاسباتشان را جوری تغییر بدهند که منتهی بشود به اینکه تسلیم بشوند، یعنی بیایند در مقابل آمریکا تسلیم بشوند؛ و مردم را هم در مقابل نظام قرار بدهند؛ هدف دشمن این است.این محاسبه، محاسبه‌ی غلطی است؛ یعنی محاسبات آمریکا، محاسبات غلطی است. قبلاً هم در سالهای گذشته، در این چهل سال، همین‌ جور محاسباتی را آمریکایی‌ها داشته‌اند و نتیجه نگرفته‌اند و ضرر کرده‌اند و ضربه‌ی مورد نظر خودشان را نتوانستند بر جمهوری اسلامی وارد کنند؛ حالا هم همین ‌جور است؛ این دفعه هم قطعاً‌ شکست خواهند خورد؛ در این تردیدی نیست، منتها آن کینه و بغضی که اینها نسبت به ایران اسلامی دارند، اینها را کور کرده، یعنی محاسباتشان را خراب کرده و نمیتوانند درست محاسبه کنند."

تجربه نشان داده است که حضور آمریکا در منطقه و لشکرکشی ایالات متحده به عراق و افغانستان، منشاء بسیاری از مشکلات منطقه است. امروز، اما شرایط منطقه و معادلات سیاسی و نظامی تغییر کرده است و ملت ها و دولت‌های  برخاسته از اراده  ملت ها  این حضور را برنمی تابند. این به معنای تحولی مهم و راهبردی در منطقه و حتی در سطح بین المللی است.

مصوبه پارلمان عراق در 5 ژانویه 2020 درخصوص اعلام پایان حضور نیروهای نظامی آمریکایی در عراق و خروش پر طنین محکومیت ها و فریاد انزجار از اقدام تروریستی آمریکا در این زمینه پیام روشنی دارد. 

شرایط حاکم برمنطقه اکنون سریعتراز آنچه آمریکا و متحدانش تصور کنند، در حال دگرگونی است وروند افول قدرت آمریکا آغازشده است.

نویسنده: جمشید امین زاده

117

بیشتر بخوانید:

سرتیپ حیدری: شهید سردار سلیمانی پرچمدار نابودی داعش بود

شیخ عیسی قاسم: شهیدان سلیمانی و المهندس‎؛ مکتب زنده جهاد در راه خدا هستند

سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس