ایران پرس- وزیر خارجه آمریکا باردیگر درچارچوب طرح ایران‌هراسی، جمهوری اسلامی ایران را به آنچه نقش مُخرب در منطقه غرب آسیا و حمایت از تروریسم خواند، متهم کرد.

"مایک پمپئو" روز چهارشنبه در گزارش خود به کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان این کشور مدعی شد، ایران همچنان از منابع خود برای گسترش جنگ در عراق، یمن، سوریه و فراتر از آن استفاده خواهد کرد. وزیر خارجه آمریکا سپس ادعا کرد، حوثی‌ها تاکنون ده‌ها فروند موشک ساخت ایران را به خاک عربستان شلیک کرده‌اند و سعودی‌ها مقابل موشک‌های حوثی از خود دفاع می‌کنند. 

این نوع موضع‌گیری وزیر خارجه آمریکا ضد ایران جدید نیست و آخرین بار هم نخواهد بود. مقامات افراطی آمریکا همواره برای پیشبرد سیاست خود در منطقه غرب آسیا، ایران را بهانه قرار می‌دهند تا ناکامی‌های خود را در این منطقه توجیه کنند.

نقش‌آفرینی مثبت و تاثیرگذار جمهوری اسلامی ایران در منطقه راهبردی غرب آسیا، مانع از آن شده است تا سیاست‌های استعماری آمریکا و متحدانش به ثمر برسد. نقش کلیدی ایران در مبارزه با تروریسم در سوریه و عراق، مانع از آن شد تا پروژه آمریکایی‌ها درسایه حضور گروه تروریستی داعش در این دو کشور عربی به سرانجام برسد. 

ایران با درخواست دولت‌های سوریه و عراق به این دو کشور در مبارزه با تروریسم کمک کرد و همکاری آنان سبب شد، توهم خلافت خودخواند داعش در سوریه و عراق به رویا تبدیل شود. نقش سازنده ایران در مبارزه با تروریسم، رویکرد دوگانه غرب به ویژه آمریکا را درقبال این پدیده شوم آشکار کرد. ریشه ادعاهای مقامات آمریکایی ضد ایران را باید در رویکرد دوگانه آنان درقبال پدیده شوم تروریسم جست وجو کرد.

به گزارش منابع مختلف، آمریکا در شکل‌گیری داعش در عراق و سپس حضور این گروه تروریستی در سوریه نقش داشته است. در همین زمینه؛ یک کهنه سرباز آمریکایی اخیرا در نامه‌ای سرگشاده، ابعاد پنهان کمک‌های آمریکا در شکل‌گیری گروه تروریستی داعش را در منطقه خاورمیانه آشکار کرد.

"وینست امانوئل" کهنه‌سرباز آمریکایی در جنگ عراق (2003 تا دسامبر 2011) در نامه خود نوشت: به عنوان یک نظامی به ایجاد و شکل‌گیری داعش کمک کرده است و جنایت‌های انجام شده توسط ارتش آمریکا در خاورمیانه، به ایجاد داعش منجر شد.

این اذعان کهنه‌سرباز آمریکایی در جنگ عراق فقط نمونه‌ای از دوگانگی آمریکا در مبارزه با تروریسم است و موارد متعدد دیگری وجود دارد که نشان می‌دهد آمریکا در مبارزه با تروریسم صداقت ندارد. در همین زمینه؛ "احمد موسوی مبلغ" کارشناسی مسائل سیاسی افغان معتقد است: آمریکا در مبارزه با تروریسم از جمله در افغانستان صادق نبوده است. 

نمونه دیگری که دوگانگی آمریکا را در مبارزه با تروریسم نشان می‌دهد، حمایت این کشور از عربستان‌سعودی به‌عنوان منبع صدور تروریسم در جهان است. رژیم سعودی با وجود اینکه نقش مُخربی در منطقه غرب آسیا با حمایت از تروریست‌ها دارد، مورد حمایت آمریکاست و در جنگ یمن هم چتر حمایتی آمریکا را همراه خود دارد.  

"بهرام قاسمی" سخنگوی وزارت خارجه معتقد است: دولت سعودی خاستگاه تفکری بنیادگرا و محل صدور تروریسم سازمان‌یافته در سطح جهان است.

دوگانگی آمریکا در مبارزه با تروریسم و حمایت این کشور از سیاست‌های مُخرب رژیم سعودی در منطقه غرب آسیا و جنگ یمن و همزمان طرح اتهام واهی ضد ایران، نشان از عمق خصومت و کینه دولت‌مردان آمریکایی از ملت و دولت ایران دارد که به طور مستقل و خارج از اراده آمریکا نقش‌آفرینی می‌کنند. 

نویسنده: علی کرمی

بیشتربخوانید:

ایران هراسی" سیاست مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی/ تحلیل 

ادامه پروژه ایران هراسی از سوی غرب/تحلیل

توصیف ظریف از سیاست ایران هراسی آمریکا/تحلیل