با تعلیق مذاکرات میان معترضان و ارتش در سودان، نگرانی ها نسبت به سرنوشت این کشور افزایش یافته است.

به گزارش ایران پرس، پس از برگزاری نشستی که «تیبور ناجی»، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور آفریقا با نمایندگان اتحادیه آفریقا، سازمان ملل، اتحادیه اروپا، فرانسه، آلمان، بریتانیا و نروژ داشت، ناجی به رسانه ها اعلام کرد که جامعه جهانی خواستار از سرگیری مذاکرات میان شورای نظامیان سودان و معترضان برای دستیابی به توافقی درباره دولت انتقالی است.

تیبور ناجی افزود: به همراه شرکایمان نگرانی خود را نسبت به خشونت‌ها علیه تظاهرکنندگان سودانی ابراز داشتیم و از فرماندهان نظامی سودان خواستیم اجازه برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز را داده و عاملان این اقدامات خشونت آمیز را محاکمه کنند.

از سوی دیگر، «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای نظامی سودان، خواهان برچیدن موانع خیابانی، باز کردن پل‌ها و خط راه‌آهن و پایان دادن به اعتراضات شده و آرام شدن شرایط را برای رسیدن به یک توافق کلی درباره انتقال قدرت، ضروری دانست.

«ائتلاف برای آزادی و تغییر» که اکثریت گروه های مخالف سودانی را در بر می گیرد این تصمیم شورای نظامی را تاسف بار خواند و اعلام کرد: «این تصمیم پیشرفت‌هایی که تاکنون در مذاکرات به‌دست آمده نادیده گرفته است.

ائتلاف مخالفان در بیانیه خود افزوده است، که قصد دارد به تحصن در مقابل مقر نیروهای ارتش در خارطوم و سراسر کشور ادامه دهد.

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد، نیز از هر دو طرف یعنی شورای نظامی انتقالی سودان و ائتلاف «گروه‌های آزادی و تغییر» خواست درباره جزئیات باقی مانده در زمینه مرحله گذار به توافق برسند.

گوترش اعلام کرد، سازمان ملل متحد به ادامه تلاش با اتحادیه آفریقا برای حمایت از روند گذار در سودان متعهد و آماده حمایت از حامیان مصلحت سودان در تلاش‌هایشان برای ساخت صلحی دائم و پایدار است.

قرار بود شورای نظامی سودان در دیدار با رهبران تظاهرات ساختار نهایی دوره انتقالی و تشکیل سه شورای حاکمیتی، دولتی و قانون‌گذاری که مسئول امور سودان در مرحله انتقالی به مدت سه سال خواهد بود، بررسی کند.

اما ارتش اعلام کرد، که می‌خواهد تجمع اصلی مخالفان در خارطوم را برچیند چرا که معترضان خیابان‌ها را مسدود می‌کنند و وضعیت عبور و مرور در پایتخت غیرقابل قبول است.

ژنرال های ارتش سودان، معتقدند که تحصن‌ها و اعتراضات موجب هرج و مرج شده است.

در همین حال، تشدید اعتراضات داخلی در سودان و افزایش بی ثباتی، منجر به افزایش مشکلات اقتصادی مردم این کشور شده است.

کمبود نقدینگی در سودان سبب ایجاد صف های طولانی در برابر بانک ها برای گرفتن پول نقد شده است.

مردم سودان، برای گرفتن پول نقد همه روز را در برابر عابر بانک ها در خارطوم صف می کشند اما بیشتر آنها موفق به گرفتن پول نقد نمی شوند.

در 11 آوریل «عمر البشیر»، پس از سه دهه حکومت بر سودان به‌ دلیل تظاهرات و اعتراضات مردمی سرنگون شد و ارتش این کشور قدرت را در دست گرفت.

مخالفان، اما خواهان ایجاد حکومتی غیرنظامی در سودان شده اند و نمی‌خواهد نظامیانی که در حکومت عمر البشیر نقش داشتند حکومت کنند.

مخالفان، همچنین در روزهای اخیر اعتراضات خود را برای دستیابی به این خواسته بیشتر کرده اند.135/118

بیشتر بخوانید: 

درخواست گوترش از طرفهای درگیر در سودان

تعلیق گفت وگوهای داخلی در سودان

توافق شورای نظامی سودان و مخالفان با تشکیل حکومت انتقالی/ تحلیل