«جرالد دارمانین» تصریح کرد: "بریتانیا اتحادیه اروپا را ترک کرده است و فرانسه هرگز خود را در بند سیاستهای لندن نمیداند."
فرانسه و بریتانیا درحال حاضر دوره پرتنشی را در روابط دو جانبه می گذارنند. این دو کشور اروپایی علاوه بر اختلاف بر سر قوانین تجاری پس از برگزیت و حقوق ماهیگیری، اکنون با چالش بزرگی یعنی بحران پناهجویان مواجه هستند.
هفته گذشته پس از اعلام خبر جان باختن بیش از 27 نفر از پناهجویان در کانال مانش، روابط دو طرف تیره تر شد. «بوریس جانسون» نخست وزیر محافظه کار بریتانیا در روزهای گذشته در نامه ای خطاب به «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه پنج گامی را که دو کشور باید برای توسعه همکاریهای منطقه بردارند تشریح کرد که یکی از آنها بازگرداندن پناهجویان به فرانسه بود که این مورد موجب خشم پاریس و انتقاد از رویکرد لندن شد.
از دیدگاه پاریس، دلیل اصلی جذابیت بریتانیا برای پناهجویان، فرصت های شغلی و اقتصادی در این کشور است و اگر لندن واقعا خواهان راه حلی برای این مساله است، باید در این زمینه تجدید نظر کلی نماید.
در واقع، از نگاه مقامات ارشد فرانسوی، لندن به جای اینکه به دنبال حل اساسی معضل حرکت مهاجران غیرقانونی و پناهجویان به سوی این کشور باشد، با فرافکنی و متهم کردن پاریس به فرستادن آنها به سوی بریتانیا، قصد سر پوش نهادن بر دلایل واقعی این مساله را دارد.
در این راستا، وزیر کشور فرانسه با اشاره به اینکه پاریس به مدت 25 سال در مورد پناهجویان با بریتانیا مشکل دارد، گفت: "لندن باید مسئولیت خود را در زمینه مهاجران غیرقانونی بپذیرد و جذابیتهای اقتصادی خود را مدیریت کند."
از ابتدای سال 2021 تاکنون، نزدیک به 26 هزار انسان با استفاده از قایقهای کوچک، خود را از طریق کانال مانش به سواحل بریتانیا رسانده اند؛ آماری که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، با افزایش سه برابری همراه بوده است.
تلاش فرانسه و بریتانیا برای فرار از بار مسئولیت های خویش در قبال پناهجویان
به هر حال، فرانسه و بریتانیا به جای برخورد اصولی با بحران انسانی کانال مانش، در تلاش هستند با مقصر قلمداد کردن طرف مقابل، از زیر بار مسئولیت های خویش فرار کنند.
«جرالدین مور» کارشناس امور پناهجویان می گوید: پناهجویان آسیب پذیرترین و ابزاری شده ترین مردم دنیا هستند. فرانسه که همواره برخورد سردی با پناهجویان داشته است، با وجود آگاهی از روند رو به افزایش حضور پناهجویان در سواحل شمالی به ویژه اطراف «کَلِه» برای سفر با قایق به بریتانیا از طریق کانال مانش، با نادیده گرفتن این امر، به پناهجویان برای انجام این سفر پر خطر چراغ سبز می دهد.
از سوی دیگر بریتانیا نیز پس از خروج از اتحادیه اروپا، سیاست بسیار سخت گیرانه ای را در قبال پناهجویان در پیش گرفته و با تصویب قوانین جدید، بر عدم پذیرش پناهجویان اصرار می ورزد. قربانیان اصلی اختلافات پاریس و لندن نیز پناهجویانی هستند که در سفری پر مخاطره، سوار بر قایق های ناامن کانال مانش می شوند و جان خود را از دست می دهند.
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
117
بیشتر بخوانید:
بحران پناهجویان مانش؛ اروپا خواستار همکاری انگلیس در کنترل مرزها شد