به گزارش خبرگزاری ایران پرس، وزرای کشور فرانسه، بلژیک، آلمان و هلند روز یکشنبه (7 آذر) طی نشستی در بندر «کَلِه» در شمال فرانسه به بررسی رویکردهای ممکن برای پیشگیری از تکرار چنین حوادثی پرداختند.
هدف این نشست بررسی راههای «مقابله با مهاجرت غیرقانونی و شبکههای قاچاق انسان» که گاه به بهای جان افراد می انجامد، در زمینه انتقال غیرقانونی مهاجران از فرانسه به انگلیس فعال هستند.
نخستین تصمیم ملموس اتخاذ شده در این نشست، بکار انداختن یک پرواز دیده بانی «فرونتکس» آژانس مرزبانی و گارد ساحلی اروپا، برای کنترل سراسر دریای مانش میان فرانسه و انگلستان است.
این پرواز از چهارشنبه آینده به صورت 24 ساعته بر فراز آبهای میان دو کشور در پرواز خواهد بود.
«ژرار دَرمَنَن» وزیر کشور فرانسه و نیز همتای بلژیکی او در پایان این نشست، تلویحاً انگلیس را به ریاکاری متهم کردند. ژرار دَرمَنَن به روشنی گفت: "انگیزه افرادی که به رغم خطرات به دریا میزنند تا خود را از فرانسه به انگلیس برسانند، این است که قوانین حاکم بر انگلیس به آن ها اجازه میدهد که به رغم اقامت غیرقانونی در این کشور جذب بازار کار شوند."
وی با آگاهی کامل از ناخرسندی لندن از اقدام فرانسه در لغو دعوت از وزیر کشور انگلیس برای شرکت در اجلاس «کَلِه»، تاکید کرد که نشست امروز «علیه انگلیس» نبوده، بلکه برای «محافظت از اروپا» بوده است.
وزیر کشور فرانسه وعده داد که چارچوب کار با انگلیس در آینده نزدیک توسط رئیس جمهوری اعلام خواهد شد.
کانال مانش و حوادثی که در پی تلاش مهاجران برای سفر به سواحل انگلیس در این گذرگاه روی میدهد همواره از محورهای تنش و اختلاف میان پاریس و لندن بوده است.
به موجب آمار تایید شده از سوی خبرگزاریهای رسمی انگلیس، نزدیک به 26 هزار نفر از ابتدای سال جاری میلادی با استفاده از قایقهای کوچک خود را از طریق کانال مانش به سواحل این کشور رساندهاند؛ آماری که نسبت به مدت مشابه درسال گذشته با افزایش سه برابری همراه بوده است.
117
بیشتر بخوانید:
فاجعه مرگ پناهجویان در کانال مانش، حاصل تعارض فرانسه و بریتانیا