«لوکانگ» Lu Kang در پاسخ به اظهارات اخیر مقامات آمریکایی مبنی بر «وضعیت منفی آزادی و حقوق بشر در چین» تاکید کرد، آمریکا که خود دچار مشکلات جدی حقوق بشری است و از شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج شده است حق ندارد وضعیت حقوق بشر دیگر کشورها را مورد نقد و ارزیابی قرار دهد.
وی از آمریکا خواست از متهم کردن چین به بهانه «جاسوسی در فضای مجازی» و دیگر اقدامات مداخله جویانه نیز دست بکشد.
آمریکا از ابزار حقوق بشر به عنوان عامل فشار بر سایر کشورها استفاده می کند
آمریکا همواره از ابزار حقوق بشر به عنوان عامل فشار بر سایر کشورها استفاده می کند. آمریکا با ادعای داشتن دموکراسی می کوشد با متهم کردن سایر کشورها به اعمال سیاستهای مغایر با حقوق بشر از آنها امتیاز بگیرد.
این در حالی است که گزارشهایی که دولت چین سالانه از نقض حقوق بشر در آمریکا منتشر می کند نشان می دهند این کشور بزرگترین ناقض حقوق بشر است و ابتدا باید سیاستهای خود را در این خصوص اصلاح نماید.
چین در گزارش اخیر خود از نقض حقوق بشر در آمریکا انتقاد کرده و به آنچه که «مشکلات حقوق بشری وحشتناک» در این کشور خوانده به شدت اعتراض کرده است.
در این گزارش به مواردی نظیر سرکوبگری وحشتناک نیروهای پلیس، سطح بالای زندانی کردن افراد، تعصب نژادی و سیاستهای مالی تبعیض آمیز اشاره شده است.
نقض حقوق بشر در آمریکا
در گزارش نقض حقوق بشر در آمریکا که از سوی دولت چین منتشر شده از آمریکا به سبب اینکه خود را معیار قضاوت درباره وضعیت حقوق بشر در کشورهای دیگر می داند و از مشکلات خود چشمپوشی میکند، انتقاد شده است.
در این گزارش با استناد به آمار و حقایق منتشر شده از سوی گروههای حقوق مدنی و رسانههای آمریکایی از وخامت روابط نژادی در سال 2016 در این کشور انتقاد شده است. وضعیتی که در دوره ترامپ به شدت افزایش یافته است .
«سارا مارگون» (Sarah Margon)، نماینده سازمان دیدبان حقوق بشر در واشنگتن معتقد است:
«در دوران ریاست جمهوری ترامپ، شاهد تغییر و تحولات چشمگیری در نحوه برخورد ایالات متحده با مساله حقوق بشر در داخل و خارج از این کشور هستیم. به گونه ای که هیچ کدام از روسای جمهوری آمریکا تا کنون، در سخنان خود در رابطه با حقوق بشر، تا این حد بی آبرویی نکرده بودند.»
در گزارش دولت چین در مورد نقض حقوق بشر در آمریکا تاکید شده است: «در حالیکه صدای شلیک گلوله در گوش مردم آمریکا در پشت مجسمه آزادی طنینانداز است بالا گرفتن تبعیض نژادی و همچنین نمایش مضحک انتخاباتی تحت تاثیر سیاستهای مالی در این کشور نشان میدهد که حقوق بشر در آمریکا که خود را مدافع این حقوق میداند یک افسانه بیشتر نیست.
«قتل آلتون استرلینگ و فیلاندو کاستیل دو سیاه پوست غیرمسلح به دست پلیس آمریکا نمونه ای از جنایات صورت گرفته در این کشور است که هر روز ادامه دارد.»
«استفان لندمن» (Stephen Landman) تحلیلگر و مورخ مشهور آمریکایی معتقد است:
«هیچ کشوری در تاریخ جهان به اندازه آمریکا به مردم صدمه وارد نکرده است. آمریکا، دموکراسی خیالی است که تنها نام دموکراسی را به همراه دارد و مملو از جنایت و نقض حقوق بشر است.»
رفتار خشن نیروهای پلیس آمریکا علیه رنگین پوستان به نسبت سفید پوستان برای مردم این کشور و جهانیان پوشیده نیست و در زندانها و در حوزههای شغلی و تحصیلی و از نظر سطح درآمد سیاه پوستان و لاتین تبارها در آمریکا مورد تبعیض اشکار قرار میگیرند.
در خارج از آمریکا نیز غیرنظامیان به دست ارتش آمریکا در کشورهایی مثل عراق و سوریه و افغانستان کشته می شوند، مورد تجاوز و شکنجه قرار می گیرند و این در حالی است که نهادهای بین المللی به دلیل نفوذ آمریکا توان رسیدگی به جنایات این کشور در سطح بین المللی را ندارند.
135/112
نویسنده :مجيد وقاری
بیشتر بخوانید:
خروج آمریکا از شورای حقوق بشر فرار از زیر فشار محکومیت های بین المللی است
دیده بان حقوق بشر: ترامپ، تهدیدی جدی برای حقوق بشر است
دیدبان حقوق بشر: دوران ترامپ، دوران بی ثباتی حقوق بشر است
چین موارد نقض حقوق بشر آمریکا را منتشر کرد
خروج آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل و پیامدهای آن/ تحلیل و ویدئو