کره شمالی همچنین اعلام کرد: کره جنوبی، ژاپن و آمریکا از خط قرمز خطرناکی عبور کردهاند و این روند قابل قبول نیست.مقامات پیونگ یانگ تأکید کردند که آمریکا در راستای فروپاشی نظارت بین المللی بر تسلیحات گام بر میدارد.این اولین بار نیست که کره شمالی درمورد ادامه رزمایش مشترک دو جانبه و چند جانبه به امریکا ژاپن و کره جنوبی هشدار می دهد.
از دیدگاه پیونگ یانگ امریکا با تلاش برای تقویت قدرت نظامی دو متحد خود نه تنها توازن منطقه ای را به هم می زند بلکه به گونه ای منطقه را بیش از پیش درگیر مسابقه تسلیحاتی می کند. در این شرایط از نظر کره شمالی برنامه هسته ای نظامی این کشور تنها ابزار پیونگ یانگ برای توازن بخشی نظامی در شبه جزیره کره است.
ادامه پیش روی برنامه های نظامی کره شمالی
ابوالفضل ظهره وند کارشناس مسایل سیاسی در این باره می گوید:"امریکا با این تلقی که با ایجاد مسابقه تسلیحاتی در منطقه شرق اسیا می تواند چین و کره شمالی را وادار به تسلیم کند این روند را با جدیت دنبال می کند.اما به نظر می رسد ایده چندان درستی نیست زیرا کره شمالی همچنان پر قدرت اهداف و برنامه های نظامی خود را در مواجه با افزایش توان و قدرت نظامی ژاپن و کره جنوبی به پیش می رود و چشم اندازی هم در مورد عقب نشینی از این موضع پیونگ یانگ دیده نمی شود.
"هشدار اخیر کره شمالی به آمریکا و متحدینش در حالی است که سخنگوی نیروهای آمریکایی مستقر در کره جنوبی اعلام کرد که واشنگتن و سئول در حال آماده سازی برای برگزاری بزرگترین رزمایش مشترک خود هستند. این رزمایششامل مانورهای آبی-خاکی بوده و از ۱۳ تا ۲۳ مارس برگزار خواهد شد. این بدان معنا است که کره جنوبی و امریکا نه تنها هشدارهای پیونگ یانگ را جدی نمی گیرند بلکه همچنان بر برگزاری رزمایش تاکید دارند که امریکا از این طریق دو هدف اساسی را دنبال می کند اول انکه امریکا به دنبال تقویت ذهنیت چین و کره شمالی هراسی در منطقه است تا ادامه حضور نظامیش را در کره جنوبی و ژاپن توجیه کند دوم انکه امریکا هر چه بیشتر درصدد محاصره دریایی چین و کره شمالی با اعزام ناوگان دریایی خود به ابهای پیرامونی چین و شبه جزیره کره است.
توجیح ادامه حضور نیروهای نظامی آمریکا در کره جنوبی و ژاپن
علی علایی کارشناس مسایل سیاسی دراین باره می گوید:"حضور نظامی امریکا در کره جنوبی و ژاپن که بالغ بر یکصد هزار نفر هستند با اعتراضهای عمومی در این کشورها روبرو است. زیرا این نیروها نه تنها اقدامات ناهنجارانه در ژاپن و کره جنوبی انجام می دهند بلکه دستگاه قضایی دو کشور از توان لازم برای محاکمه نظامیان خطا کار امریکا برخوردار نیست از اینرو امریکا در صدد است با دامن زدن به نگرانی و التهابات امنیتی در شبه جزیره کره ادامه حضور نیروهای نظامی خود را در کره جنوبی و ژاپن توجیه کند"در هر حال،ازدیدکاه پیونگ یانگ بازی کره جنوبی و ژاپن در زمین امریکا بر ضد کره شمالی می تواند عواقب خطرناک و در عین حال غیر قابل پیش بینی به دنبال داشته باشد که از این منظر کره شمالی سئول و توکیو و واشنگتن را به عبور از خط قرمز خود متهم می کند.
موضوعی که از دیدگاه هنری کسینجر وزیر امور خارجه اسبق امریکا، این کشور و متحدان ان نباید هشدارهای چین و کره شمالی را در مورد پیامدهای برنامه های نظامیشان کم اهمیت بدانند. موضوعی که از دیدگاه ژاپن و کره جنوبی فرصتی برای تقویت رویکرد نظامی این کشورها برای داشتن ارتش قدرتمند است زیرا افکار عمومی در ژاپن چندان تمایلی برای رویکرد نظامی این کشور از خود نشان نمی دهند و کره جنوبی هم برای عقب نماندن از همسایه خود ژاپن به طور جدی وارد بازی نظامی امریکا شده است.
نویسنده: مجید وقاری
113
بیشتر بخوانید:
هشدار شدید اللحن کره شمالی به آمریکا