به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری فرانسه، این انتخابات روز یکشنبه در بحبوحه وخامت خشونت های سیاسی در ونزوئلا برگزار می شود.
مقامات از تایید رای گیری که به عنوان اقدامی برای نافرمانی مدنی معرفی شده است، خودداری و حامیان «نیکولاس مادورو» آن را تحریم کرده اند.
بنابراین، به نظر می آید افرادی که رای می دهند، طرح جنجالی رئیس جمهور ونزوئلا را رد خواهند کرد.
این رأیگیری که از آن به یک اقدام «نافرمانی مدنی» نام برده شده است و بدون موافقت مقامات برگزار می شود، به گفته ضد چاویستها (برگرفته از نام «هوگو چاوز» رئیس جمهوری ونزوئلا از سال 1999 تا زمان فوتش در سال 2013) هدفش این است که نشان دهد مردم مجلس مؤسسان آتی را رد می کنند.
بنا بر اعلام مؤسسه نظرسنجی «دیتا آنالیز، نزدیک به 70 درصد مردم ونزوئلا با تشکیل مجلس مؤسسان جدید مخالفند و 80 درصد مدیریت کشور را توسط مادورو رد می کنند، کشوری که با سه ماه و نیم تظاهرات که در جریان آن 95 نفر کشته شدند، فلج شده و دچار آسیبهای شدیدی شده است.
بر اساس نظرسنجی این موسسه، حدود 10 میلیون و 500 هزار نفر از 19 میلیون رأی دهنده برای شرکت در این همهپرسی اعلام آمادگی کردند.
ضد چاویستها که در ائتلاف موسوم به «میز وحدت دموکراتیک» گردهم آمدهاند، طرح مجلس مؤسسان مادورو را قاطعانه رد می کنند و آن را راهی برای دور زدن مجمع ملی (پارلمان) جایی که مخالفان از سال 2016 در آنجا اکثریت را دارند، برمی شمرند.
تلاش مادورو برای تاسیس مجلس موسسان
مجلس موسسانی که مادورو خواستار تشکیل آن شده است و 545 عضو آن سی ام ژوییه انتخاب خواهند شد، مأموریتش تغییر قانون اساسی فعلی به منظور تضمین ثبات سیاسی و اقتصادی در کشور است.
مادورو که از حمایت ارتش، بازیگر اجتناب ناپذیر بازی سیاسی در ونزوئلا برخوردار است، این همهپرسی را یک «نمایش بین المللی» توصیف کرد و گفت:، «این کار را انجام دهید اما در آرامش».
بحران سیاسی در ونزوئلا در بحبوحه سقوط قیمت نفت از سال 2014 آغاز شد.
سقوط قیمت نفت به شدت اقتصاد ونزوئلا را که تا 95 درصد ارز آن از صادرات نفت تأمین می شود، تحت تأثیر قرار داد.116/110
بیشتر بخوانید:
درخواست سازمان ملل از ونزوئلا برای برگزاری همه پرسی
نامزد انتخابات مجلس موسسان ونزوئلا کشته شد