به گزارش خبرگزاری ایران پرس، گریپ فروت احتمالا از پیوند پرتقال و دارابی به دست آمده است. این میوه دارای ویتامینها و ریزمغذیهای مختلف به ویژه ویتامین ث (40 درصد نیاز روزانه بدن در 100 گرم) است.
گریپ فروت همچنین دارای اسید سیتریک، فیبری به نام پکتین، قند (8/61 گرم در صد گرم) است، نوع سرخ و صورتی آن آنتیاکسیدان مفیدی به نام لیکوپن در خود دارند. کاهش کلسترول، کمک به متابولیسم بدن برای سوزاندن چربیهای اضافی، جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه و اثر بازدارنده در سرطان پروستات و روده بزرگ با توجه به خصوصیات آنتیاکسیدانی قوی و همینطور وجود فلاونوئیدی به نام نارژینین، از دیگر خواص این میوه است.
گریپ فروت را براساس رنگ گوشت آن به سه دسته سفید، صورتی و سرخ تقسیم میکنند.
فواید گریپ فروت
- سرشار از ویتامین C و پتاسیم است.
- منبعی غنی از فولات، آهن، کلسیم و سایر مواد معدنی می باشد.
- انواع سرخ و صورتی آن سرشار از بتاکاروتن است که بدن آن را به ویتامین A تبدیل می سازد.
- فیبر گیاهی اش فراوان، ولی مقدار کالری اش جزئی است.
- دارای بیوفلاوونوئید و شماری دیگر از مواد گیاهی است که از انسان در مقابل بروز سرطان و بیماری های قلبی مراقبت می کنند.
- امکان دارد در افراد حساس به مرکبات، واکنش حساسیت زا ایجاد کند.
گریپ فروت، میوه ای توپر، خوش طعم و مغذی است. نصف گریپ فروت، افزون بر 50 درصد مقدار مجاز خوراکی توصیه شده ی (RDA) ویتامین C را در بردارد.
هم چنین 325 گرم پتاسیم، 25 میکروگرم فولات، 40 میلی گرم کلسیم و 1 میلی گرم آهن دارد. یک فنجان گریپ فروت شیرین نشده (بدون شکر) مقدار 95 میلی گرم ویتامین C و بیش از 150 درصد مقدار مجاز خوراکی توصیه شده (RDA) دارد.
در گذشته، بسیاری از مردم، از خوردن گریپ فروت بدون شکر، به خاطره عصاره تلخ و ترش آن، خودداری می کرده اند، ولی به طور معمول با آمیختن آب گریپ فروت سرخ یا صورتی با سفید، مزه شیرین حاصل می شود.
اگر آب پرتقال یا گریپ فروت را با هم در آمیزیم، نوشابه نیروبخشی پدید می آید که نیاز به شیرین کردن ندارد. گریپ فروت، میوه مفیدی برای متعادل ساختن وزن بدن شمرده می شود و مقدار زیاد فیبر گیاهی اش، گرسنگی را فرو می نشاند.
چنان چه می خواهید از وزنتان بکاهید، روزانه پیش ازهر خوراکی، آن را بخورید تا جلوی پرخوریتان را بگیرد، در ضمن میان وعده ایده آلی به شمار می رود.
جالب این که گریپ فروت سرشار از پکتین (فیبر محلول) است که به کاهش کلسترول خون کمک می کند. وانگهی، پژوهش های اخیر حاکی از آن است که میوه مورد بحث، دارای مواد دیگری است که از بروز بیماری ها پیشگیری می کند.
به عنوان مثال، گریپ فروت های سرخ و صورتی، سرشار از لیکوپن هستند و این ماده، یک ماده آنتی اکسیدان است که به نظر می آید خطر بزرگ شدن پروستات را کاهش می دهد.
محققان هنوز مکانیسم عملکرد لیکوپن را نشان نداده اند، لیکن بررسی 6 ساله دانشگاه هاروارد که توسط 48 هزار پزشک و سایر کارشناسان بهداشت صورت گرفت، حکایت از آن داشته است که مصرف 10 وعده مواد غذایی سرشار از لیکوپن در هفته، سبب کاهش 50 درصد سرطان پروستات می شود.
از دیگر مواد گیاهی موجود در گریپ فروت، می توان از اسیدفنولیک نام برد که مانع تشکیل نیتروزامین (مواد سرطان زا) بالیموندیدترپن و مونوترپن می شود. مواد مذکور موجب تولید آنزیم هایی می شوند که در جلوگیری از پیدایش سرطان اثر دارند و نیز بیوفلاوونویید که از عملکرد هورمون هایی که باعث رشد غده (تومور) می شود، جلوگیری می کند.
گروهی از مبتلایان به روماتیسم مفصلی، لوپوس و شماری دیگر از مبتلایان به اختلالات التهابی دریافته اند که مصرف هر روزه گریپ فروت نشانه های مرضی شان را کاهش می دهد. تصور می رود که این ویژگی از مواد شیمیایی گیاهی که مانع ایجاد پروستاگلاندین یعنی ماده التهاب زاست، ناشی می شود.
افرادی که به مرکبات حساسیت دارند، احتمالا در برابر گریپ فروت نیز از خود حساسیت نشان می دهند. این حالت ممکن است به خاطر خود میوه یا روغن موجود در پوست آن باشد.
117