ایران پرس- یکی از اختلافات اصلی بین آمریکا و اروپا در دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» پافشاری وی برای افزایش بودجه نظامی کشورهای اروپایی و بر عهده گرفتن سهم بیشتری از هزینه‌های ناتو است.

آلمان به عنوان مهمترین کشور اروپایی همواره در معرض انتقادات رئیس جمهور جنجالی آمریکا بوده و ترامپ انتقادات متعددی را در این زمینه متوجه برلین کرده است.

در آخرین موضع گیری در این باره، «ریچارد گرنل» سفیر آمریکا در آلمان روز جمعه (9 اوت) در اظهاراتی ضمن اشاره به عدم تمایل «آنگلا مرکل» صدر اعظم این کشور برای افزایش هزینه‌های نظامی، هشدار داد که آمریکا نظامیان مستقر در آلمان را به لهستان منتقل می کند.

گرنل گفت: این مساله مایه تاسف است که شاهد باشیم مالیات دهندگان آمریکایی همچنان به پرداخت هزینه‌های 50 هزار نظامی آمریکایی در آلمان ادامه می دهند ولی آلمانی‌ها مازاد بودجه خود را برای برنامه های داخلی هزینه می کنند.

انتقاد  شدید سفیر آمریکا در ادامه انتقادات شدید ترامپ از آلمان است که بارها این کشور را به بی توجهی به افزایش بودجه نظامی خود به 2 درصد تولید ناخالص داخلی و نیز شانه خالی کردن از تعهدات خود به ناتو متهم کرده است.

با این حال این برای نخستین بار است که واشنگتن، صراحتا برلین را به خارج کردن نیروهای آمریکایی از آلمان تهدید می کند.

اظهارات سفیر آمریکا واکنش تند سیاستمداران بلند پایه دولت ائتلافی آلمان را موجب شده است. از جمله «کارستن اشنایدر» از سیاستمداران بلند پایه حزب سوسیال دموکرات، تهدید سفیر آمریکا را شدیدا رد کرده و اظهار داشت که این گونه اظهارات در بین متحدان کاملا نامناسب است. وی معتقد است که آلمان نباید اجازه اخاذی را به آمریکا بدهد. 

اشنایدر انتقادهای سفیر آمریکا به آلمان درباره اینکه این کشور بودجه نظامی خود را افزایش نمی دهد را رد کرده و گفت: ظاهرا سفیر آمریکا نمی خواهد این را تایید کند که آلمان هزینه‌های دفاعی خود را افزایش داده است.

این در حالی است که احزاب مخالف در آلمان، از اظهارات سفیر آمریکا استقبال کرده و خواهان عملی شدن خروج نظامیان آمریکایی از آلمان شدند.

«دیتمار بارتش» رئیس فراکسیون حزب چپ آلمان در این باره گفت: دولت آلمان باید بدون پیش شرط پیشنهاد گرنل برای خروج نیروهای آمریکایی از خاک کشورمان را بپذیرد و با آمریکا برنامه ای را در این راستا هماهنگ کند.

وی همچنین تصریح کرد که سفیر آمریکا حق دارد و پرداخت کنندگان مالیات در آمریکا نباید برای حضور نیروهای خود در کشور ما پول پرداخت کنند.

بارتش همچنین از آمریکا درخواست کرد که تسلیحات هسته ای خود را هم از خاک آلمان خارج کند. 

گفته می شود که ترامپ در ژوئن 2019 ودر جریان دیدار با «آندژی دودا» رئیس جمهور لهستان در واشنگتن، موضوع انتقال نیروهای آمریکایی از آلمان به لهستان را مطرح کرده است.

در حال حاضر بیشترین شمار نیروهای آمریکایی در اروپا درآلمان مستقر هستند. در مجموع حدود 35 هزار نظامی آمریکایی در آلمان مستقر هستند. علاوه بر این 17 هزار کارمند آمریکایی و 12 هزار غیر نظامی آلمان هم توسط نیروهای ایالات متحده شاغل هستند. ده‌ها هزار شغل دیگر در آلمان نیز در ارتباط با نیروهای آمریکایی مستقر در آلمان وجود دارند.

می توان گفت که اختلافات آلمان و آمریکا که گستره وسیعی از مسائل را در بر می گیرد، اکنون به نقطه حادی رسیده است. از جمله آخرین موارد اختلاف دو طرف مخالفت صریح برلین با شرکت در ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس است که موجب خشم دولت ترامپ شده است.

در عین حال آلمانی‌ها از رویکرد مداخله گرانه سفیر آمریکا در این کشور بشدت ناخرسند هستند و ترامپ نیز در اظهارات و رفتارهای خود بارها به آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان توهین کرده است.

با تداوم روند کنونی هیچ بعید به نظر نمی رسد که واشنگتن تهدید خود را عملی کرده و نظامیان مریکایی را به لهستان منتقل کند.

نویسنده: سید رضا میرطاهر

141/116

بیشتر بخوانید:

هشدار مرد امنیتی مونیخ درباره افزایش اختلاف آلمان و ناتو