دو نوجوان ۱۴ و ۱۷ ساله فلسطینی در راهپیمایی بازگشت روز جمعه گذشته در شرق باریکه غزه توسط نظامیان اسرائیلی به شهادت رسیدند.
مطابق کنوانسیون بین المللی حقوق کودکان، افراد زیر ۱۸ سال کودک محسوب می شوند. از این رو، این جنایت با واکنش صندوق کودکان ملل متحد مواجه شد.
کودکان فلسطینی، از مهمترین قربانیان جنایت های اسرائیل هستند. این جنایت در دو شکل جسمی و روحی انجام می شود. کشته ، زخمی ، معلول و آواره شدن از جنایت های جسمی است که علیه کودکان فلسطینی انجام می شود. دفتر هماهنگی امور کمک های بشری سازمان ملل متحد «اوچا» اعلام کرد در سال گذشته میلادی ۵۷ کودک فلسطینی شهید و بیش از ۷ هزار کودک زیر ۱۸ سال نیز زخمی شده اند. از ابتدای سال ۲۰۱۹ تاکنون ۴ کودک فلسطینی توسط نظامیان اسرائیلی به شهادت رسیده اند. علاوه بر این بخش بزرگی از آوارگان فلسطینی را که در اثر جنایت های اسرائیل آواره شده اند، کودکان فلسطینی تشکیل می دهند.
ابعاد جسمی جنایت اسرائیل علیه کودکان فلسطینی، محسوس است، اما ابعاد روانی کمتر دیده می شود. از دست دادن والدین یا یکی از اعضای خانواده، محروم شدن از تحصیل، زندگی در اردوگاه ها، مشکلات مربوط به گرسنگی و بهداشت نامناسب و همچنین اختلال های روانی ناشی از دیدن جنگ و آثار آن از مهمترین مشکل های روانی است که کودکان فلسطینی در اثر جنایت های اسرائیل مواجه شده اند.
لازم به یادآوری است که هر کودک فلسطینی که از سال ۲۰۰۸ به دنیا آمده باشد تاکنون سه جنگ را دیده است. این در حالی است که بمباران روزانه و جنگ هایی نظیر جنگ ۴۴ ساعته نوامبر گذشته نیز وجود دارد.
با توجه به این وضعیت، یونیسف نیز جنایت علیه کودکان فلسطینی را جسمی و روانی توصیف و اعلام کرد که: " دیگر زمان آن رسیده که خشونت علیه کودکان پایان یابد. در سال های متمادی کودکان فلسطینی نه تنها به لحاظ جسمی بلکه از نظر روحی و روانی نیز آسیب زیادی دیده اند.
محاصره همه جانبه باریکه غزه توسط اسرائیل که از سال ۲۰۰۶ آغاز شد حتی پیامدهایی وخیم تر از جنگ برای کودکان فلسطینی داشته است. به اذعان نهادهای بین المللی و شخصیت هایی نظیر دبیر کل سازمان ملل متحد، باریکه غزه بر اثر این محاصره با فاجعه انسانی مواجه شده است. گرسنگی و بیماری بخشی از این فاجعه انسانی است و کودکان فلسطینی نیز از مهمترین گروه هایی هستند که قربانی این شرایط وخیم انسانی شده اند.
نکته پایانی این است که نهادهایی نظیر یونیسف صرفا توان و قابلیت گزارشی و هشدار دهنده دارند و از ظرفیت بازدارنده برای ممانعت از تداوم جنایت علیه کودکان برخوردار نیستند. توان بازدارندگی در نهادهایی نظیر شورای امنیت سازمان ملل متحد وجود دارد، اما حمایت قاطع آمریکا از اسرائیل در چنین نهادهایی مانع به کارگیری قابلیت بازدارنده علیه جنایت های اسرائیل می شود. در واقع، بهای سیاسی کاری آمریکا در شورای امنیت را کودکان فلسطینی می پردازند.
نویسنده: سید رضی عمادی
117/118
بیشتر بخوانید:
حملات توپخانهای رژیم صهیونیستی به باریکه غزه
شهادت جوان فلسطینی در شمال نوار غزه
غزه در آستانه فاجعه انسانی، خطر تعطیلی مراکز درمانی
شهادت یک کودک فلسطینی در شمال غزه