تهران- ایران پرس: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اهمیت کرسی‌های یونسکو گفت: این کرسی ها نقش مهمی در دیپلماسی علمی دارند که منجر به تقویت روابط کشورها و به کاهش تنش ها و افزایش صلح می شوند.

زمینه خبر:

کرسی‌های یونسکو که در چارچوب شبکه دانشگاه‌های همزاد قرار می‌گیرند، ارگان‌هایی ملی یا منطقه‌ای هستند که پیرامون یک موضوع خاص علمی فعالیت می‌کنند. یک کرسی یونسکو می‌تواند به عنوان واحد جدید آموزشی یا پژوهشی در یک دانشگاه یا نهاد تحقیقاتی در حوزه آموزش عالی برای دوره‌ای سه‌ساله تشکیل شود.

این واحد باید دارای سرپرست و مدیر علمی برجسته در آن حوزه تخصصی، تعدادی پژوهشگر و اعضای هیئت علمی متخصص و دانشجو و محقق باشد که به انجام تحقیقات در سطوح عالی آموزشی و پژوهشی بر اساس زمینه فعالیت کرسی بپردازند.

او چه می گوید:

«حسین سیمایی صراف» وزیر علوم تحقیقات و فناوری و رئیس کمیسیون ملی یونسکو در ایران روز چهارشنبه در نشست هم‌اندیشی کرسی‌های یونسکو در ایران گفت: یونسکو بعنوان مهمترین نهاد بین المللی علمی و فرهنگی بستری برای تبادل دانش فراهم آورده است.

وی اظهار داشت: این کرسی ها به تقویت تفکر نقاد و روحیه پژوهشگری نیز کمک می کنند و کرسی های یونسکو فضایی فراهم می کند تا دانشمندان کشورهای مختلف با یکدیگر تبادل اطلاعات داشته باشند.

سیمایی صراف افزود: کرسی‌های یونسکو روحیه نوآوری و خلاقیت را ترویج می کنند و به پیشرفت های علم و فناوری منجر می شود. ایران یکی از کشورهای پیشرو علمی در غرب آسیا است و دستاوردهای علمی کشور در مجامع علمی شناخته شده است.

نگاه عمیق تر:

از نظر یونسکو هدف از تشکیل این برنامه مقابله با پدیده فرار مغزها در کشورها از طریق توسعه همکاری بین دانشگاهی و به اشتراک‌گذاشتن دانش در بین کشورها بر اساس همبستگی فکری و همبستگی علمی است. این برنامه یکی از وسایل ظرفیت‌سازی علمی کشورهای در حال توسعه و توسعه‌نیافته در چارچوب توسعه پایدار به شمار می‌آید.

117