تهران - ایران پرس: وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: عزم ملی برای تحول در آموزش و پرورش نیاز است و در این راستا دولت، ملت و مردم باید همگام باشند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «رضا مراد صحرایی» در نشست علنی امروز سه شنبه مجلس شورای اسلامی ایران برای ارائه برنامه‌های پیشنهادی خود به منظور دریافت رأی اعتماد از نمایندگان، اظهار داشت: اگر ایران قوی، اقتصاد مناسب و آینده می‌خواهیم، راه آن داشتن آموزش و پرورش قوی است اما اکنون حال آموزش و پرورش و معلمان خوب نیست؛ برای اینکه آموزش و پرورش به جایگاه مناسب برسد، باید همه همگام باشیم.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش درباره دانش‌آموزان افزود: تحولات بسیار پیچیده هستند و با نسلی مواجه هستیم که تجربه زیاد و پیچیدگی دارند و باید خلأ شناختی را با این نسل رفع کنیم؛ باید دانش‌آموزان را از چنگال فضای مجازی وحشی دور کنیم و سبک ایرانی اسلامی برای دختران ایجاد کنیم.

«رضا مراد صحرایی» در ادامه گفت، باید بهترین افراد کشور را به معلمی بفرستیم و زمینه این کار را فراهم کنیم. نمره علمی برای معلمی کافی نیست بلکه باید عشق به تدریس و خلق‌ و خو هم مد نظر قرار گیرد.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش افزود، بنده روستازاده‌ای هستم از خطه زاگرس و هیچ پشتوانه‌ای جز انقلاب نداشتم؛ بنابراین می‌گویم نقطه نجات ما مدرسه و کلاس درس است و باید هر مدرسه یک مهارت‌سرا شود و هر دانش‌آموز باید یک مهارت بیاموزد.

«رضا مراد صحرایی» خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران یادآورشد: در چند روز اخیر، تذکرات بسیاری به من دادید که نباید آموزش و پرورش سیاست زده و به ستاد تبلیغاتی تبدیل شود؛ در چهارچوب مسیر انقلاب سیاست‌ورزی خواهیم کرد اما سیاست‌زدگی نخواهیم کرد.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش افزود: برای آموزش و پرورش یک برنامه تدوین شد که پنج چالش‌ را در آن مشخص کردیم؛ ناکارآمدی نظام حکمرانی آموزش و پرورش و فقدان عزم ملی برای تحول، کم‌توجهی به ارتقای کمی و کیفی سرمایه‌های آموزش و پرورش، ضعف در بهره‌وری زیرساخت‌های فیزیکی و فناورانه و منابع و مصارف آموزش چالش های عمده نظام آموزش و پرورش است.

«رضا مراد صحرایی» در ادامه گفت: 97 و نیم درصد بودجه آموزش و پرورش پرسنلی است؛ پس چگونه با این رقم ‌می‌توان اقدامات تحولی برای جمعیت 16 میلیونی دانش‌آموزان داشت.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش چالش چهارم را ضعف در کیفیت و ناکارآمدی برنامه‌های آموزش و پرورشی دانست و گفت: فرزندان در اختیار آموزش و پرورش هستند در این راستا باید از خودمان بپرسیم که پس از 12 سال چه چیزی به دانش‌آموزان آموزش داده‌ایم؛ حافظه‌محوری از مشکلات است.

«رضا مراد صحرایی» افزود: جهت‌گیری عدالت ستیز و کاهش فرصت‌های برابر از دیگر چالش‌هاست؛ هنوز کلاس‌های مختلط در کشور وجود دارد و مدارس شبانه‌روزی و عشایر نتوانسته‌اند به دلیل فقر امکانات، مشکلات فرزندان ما را حل کنند.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش همچنین گفت: 2 دسته برنامه فوری و برنامه برای افق 2 ساله و ریل‌گذاری برای پس از آن در نظر گرفته شده است؛ مهم‌ترین برنامه فوری تکمیل فرایند رتبه‌بندی است، در این موضوع نتوانستیم نتیجه مورد انتظار را بدست آوریم، آیین‌نامه‌ای که نوشته شده، برای رتبه‌بندی معلمان مناسب نبود.

«رضا مراد صحرایی» افزود: آیین‌نامه باید بر مبنای وظایف معلمان باشد، اکنون بیش از 75 هزار نفر رتبه گرفتند و نزدیک 300 هزار نفر اعتراض کردند و همه امکانات لازم برای بررسی اعتراضات آنها فراهم شده است.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در ادامه گفت: قول من به معلمان این است که این آیین‌نامه اصلاح شود و در مسیر درست قرار گیرد.

115