به گزارش روز چهارشنبه ایران پرس، در کنفرانس دو روزه صلح لیبی علاوه بر 38 هیات از 30 کشور جهان (در سطح 10 رئیس کشور و 20 وزیر و معاون وزیر)، بازیگران اصلی داخلی لیبی نیز به دور یک میز در «پالرمو » ایتالیا گردهم آمدند.
«جوزپه کونته» Giuseppe Conte نخست وزیر ایتالیا در این اجلاس تاکید کرد: جامعه بین المللی باید به حاکمیت لیبی احترام بگذارد و از مداخلات غیرمستقیم در این کشور پرهیز کند.
کونته با بیان اینکه نباید به آینده لیبی ناامید بود، افزود: باید از کنفرانس صلح لیبی برای حمایت از آتش بس در طرابلس و ایجاد تسهیلات برای بحث جهت اجرای محورهای جدید امنیتی در این کشور استفاده شود.
برنامه برقراری امنیت در طرابلس، برگزاری یک کنفرانس ملی فراگیر با حضور تمامی طرف ها و قبایل لیبی و طرح احیای اقتصادی این کشور از طریق تحکیم نهادهای کلیدی مانند بانک مرکزی و شرکت ملی نفت از محور های مهم این کنفرانس بود.
لیبی از زمان انقلاب 2011 مردم این کشور که به سرنگونی حکومت «معمر قذافی» دیکتاتور معدوم لیبی منجر شد، با مداخله امریکا و برخی کشورهای اروپایی و منطقه درگیر خشونت و بی ثباتی سیاسی شده است.
از سه سال پیش لیبی بر اثر اختلافات میان احزاب و گروهها، دارای دو پارلمان؛ (پارلمان طبرق در شرق و پارلمان طرابلس، پایتخت لیبی) و دو ارتش است.
پارلمان طبرق مورد حمایت ارتش ملی لیبی به فرماندهی حفتر بوده و دولت وفاق ملی فائز سراج که مورد حمایت غرب و آمریکا است، در شهر طرابلس مستقر است.
گروه تروریستی داعش نیز از این وضعیت برای نفوذ به این کشور نفت خیز بهره برداری کرده است.
بحران لیبی پیچیده ترین مورد در سطح جهانی است و به گفته برخی، حل این قضیه نیازمند تلاش های صادقانه بین المللی و کوشش جدی منطقه ای و گفتگوهای بی طرفانه داخلی است.138/110
بیشتر بخوانید:
لوپوئن: کنفرانس پالرمو به خروج لیبی از بحران منجر خواهد شد؟
اعتراض ساکنان طرابلس لیبی به اوضاع نامناسب امنیتی