«آنتونیو روندون گارسیا» نویسنده خبرگزاری کوبایی «پرنسا لاتینا» در گزارش خود نوشت: یک انجمن تجاری در چارچوب چهاردهمین نشست کمیسیون بین دولتی در سطح بالا (CIAN)، خواستار تعمیق بخشیدن تنوع در روابط تجاری بین ونزوئلا و روسیه شد.
این نشست بین دولتی روسیه و ونزوئلا در هتلی در مسکو (پایتخت روسیه) برگزار شد که بیش از 400 نفر از بازرگانان (که 300 نفر از آنها روس ها بودند) و «یومانا کوتیچ» وزیر تجارت خارجی و امور سرمایه گذاری ونزوئلا نیز در آن حضور داشتند.
در این نشست، یومانا کوتیچ یادآور شد: "روسیه و ونزوئلا در 15 سال گذشته، 268 توافق نامه امضا کرده اند و این روابط میراثی از ارتباط «هوگو چاوز» رئیس جمهور سابق ونزوئلا با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه بوده است."
این مقام ونزوئلایی در ادامه اظهارات خود خاطرنشان کرد: "ما خواستار تغییری در مفهوم رابطه ساده خریدار و فروشنده هستیم برای این که بتوانیم روابط تجاریمان را با فضایی برای سرمایه گذاری و اصل «برد - برد» ارتقا دهیم."
یومانا کوتیچ معتقد است که سرمایه گذاری های تولیدی روسیه در ونزوئلا فرصتی مناسب برای آمریکای لاتین است تا سرمایه گذاران با نام تجاری روسیه جذب بازار های دیگر در این منطقه شوند.
این مقام ونزوئلایی همچنین تاکید کرد: "این انجمن تجاری به ما اجازه می دهد تا زمینه هایی را ایجاد کنیم که برای هر دو کشور سودمند باشد و به نحوی ملموس توافق نامه های دو جانبه ای را توسعه دهیم."
براساس اظهارات کوتیچ، گسترش روابط بین مسکو و کاراکاس در زمانی انجام گرفته است که هر دو کشور با اعمال محاصره واشنگتن روبرو شده اند.
به علاوه، وزیر تجارت خارجی و امور سرمایه گذاری ونزوئلا اعلام کرد: "ما با یکدیگر (روسیه و ونزوئلا) توافق کرده ایم که در بخش کشاورزی و توسعه صنعت جنگلداری، خودروسازی و معدن همکاری کنیم و این امر فرصتی برای مشارکت روسیه در منطقه آمریکای لاتین محسوب می شود. "
تحلیلگران بر این باورند که ونزوئلا با همکاری و مشارکت شریک تجاری خود (روسیه) می تواند مسیری امن در چارچوب مدل اقتصادی جدید خود ایجاد کند.
کوتیچ همچنین تصریح کرد: "ونزوئلا از لحاظ موقعیت جغرافیایی خود در منطقه آمریکای لاتین مورد توجه قرار گرفته شده است."
وی افزود: "این کشور آمریکای جنوبی از این مسئله که روسیه از طریق سرمایه گذاری مستقیم، ونزوئلا را به قطبی هوایی و دریایی تبدیل کرده است، استقبال میکند."
از سوی دیگر، «ریکاردو منندز» معاون وزیر امور برنامه ریزی ونزوئلا تاکید کرد: "این فرصت مناسبی برای کشور ما است تا در این لحظه بتوانیم گام های مثبتی در زمینه اقتصادی برای کشور خود برداریم."
منندز در ادامه اظهارات خود خاطرنشان کرد: "نمایندگان روسیه و ونزوئلا در تلاش هستند تا یک مدل جدیدی در مسیر همکاری های اقتصادی و راهبردی دوجانبه به اجرا در آورند."
ریکاردو منندز همچنین با اشاره به اقدام ها و سیاست خصومت آمیز آمریکا علیه ونزوئلا مبنی بر تهدید این کشور آمریکای جنوبی به استفاده از حمله نظامی، گفت: "برخی از جمله واشنگتن فکر می کنند که می تواند ونزوئلا را محاصره و تحریم کنند، اما می بینیم که این کشور بولیواری توانسته است با روسیه و سایر کشورها در جهان رابطه برقرار کند."
از سوی دیگر، «ویلمار کاسترو سوتلدو» وزیر کشاورزی ونزوئلا گفت: "روابط تجاری میان دو کشور ونزوئلا و روسیه دارای حس بالای سیاسی است."
وی همچنین بر ضرورت سفر به ونزوئلا تاکید کرد و گفت: "در ونزوئلا می توان آن پتانسیل بسیار بالایی را که در این کشور وجود دارد، احساس کرد."
به گزارش تارنمای خبری ونزوئلایی «تله سور»، «یوری بوریسف» معاون وزیر دفاع روسیه نیز در این زمینه تاکید کرد: "همکاری، یکی از عناصر کلیدی برای توسعه پایدار در ونزوئلا و کاهش تنش در حوزه اجتماعی-اقتصادی است."
لازم به ذکر است که روز شنبه نمایندگان کمیسیون مشترک بین دولتی روسیه و ونزوئلا، اتحاد و همکاری های استراتژیک بین این دو کشور را مورد تأیید قرار دادند و «یوری بوریسف» تحریم های اعمال شده از سوی واشنگتن علیه ونزوئلا را رد کرد.
به این ترتیب، طی نشست کمیسیون مشترک بین دولتی روسیه و ونزوئلا، توافق نامه هایی در بخش صنعتی، توسعه تجاری، علم و فناوری و دیگر موارد امضا شد و روسیه بر ادامه همکاری های خود با ونزوئلا تاکید کرد.
گفتنی است که مقام های روسیه و چین در روزهای اخیر مواضع خود را در برابر مداخله آمریکا و متحدانش در ونزوئلا اعلام کرده و از سیاست و اقدام های این کشورها که نمونه ای از مداخله آشکار در امور داخلی یک کشور و مغایر با معیارهای قوانین بین المللی است، انتقاد کرده اند.
روسیه و چین دو شریک مهم ونزوئلا هستند و در همکاری با این کشور منافع خود را دنبال می کنند. روسیه با ونزوئلا مشارکت راهبردی دارد و دو کشور در عرصه های مهمی همچون نفت و گاز و فنی - نظامی همکاری می کنند.
ونزوئلا علاوه بر این که کشوری ثروتمند و سرشار از منابع نفت و گاز است، از متحدان روسیه در نزدیکی آمریکاست و مسکو برخلاف واشنگتن توانسته در حوزه های فنی، نظامی و نفت و گاز همکاری های نزدیکی با کاراکاس ایجاد کند.
مترجم: نگین فلکشاهی
135/116
بیشتر بخوانید :
مسکو: حضور نظامی روسیه در ونزوئلا بر اساس توافق دوجانبه است
مادورو: هدف اصلی آمریکا سلطه بر منابع نفت و انرژی ونزوئلا است