معاون وزیر بازرگانی چین گفت، پیشبرد مذاکرات تجاری بین این کشور و آمریکا دشوار است، زیرا واشنگتن شیوه ناسازگاری در پیش گرفته است.

به گزارش پارس‌تودی؛ «وانگ شوون»، معاون وزیر بازرگانی چین، روز سه‌شنبه، اعلام کرد از سرگیری مذاکرات نمایندگان دو کشور، فقط به خواسته آمریکا بستگی دارد. 

«وانگ شوون» افزود چین نمی‌داند، چرا آمریکا پس از دستیابی به توافق تجاری با چین در ماه مه گذشته نظر خود را تغییر داده است.

این اظهارات یک‌روز پس از انتشار سند دولتی چین در خبرگزاری شین‌هوا مطرح شد. چین در این سند اعلام کرد آماده فیصله دادن به اختلافات تجاری خود با آمریکاست اما از شیوه‌های ناسازگارانه آمریکا در این زمینه ابراز تاسف کرده است.

چین روز دوشنبه بار دیگر تعرفه گمرکی جدیدی بر واردات محصولات آمریکایی اعمال کرده است. این پاسخی به تصمیم دونالد ترامپ برای اعمال تعرفه گمرکی بر 200 میلیارد دلار واردات چینی بود.

پکن تصمیم خود را همانند پاسخی اجباری برای یک جانبه‌گرایی آمریکا دانست.

دولت چین اعلام کرد در صورتی که آمریکا تعرفه گمرکی خود را لغو کند این کشور نیز چنین خواهد کرد.

چند دور مذاکره در این زمینه در ماه‌های اخیر صورت گرفته که هیچ پیشرفت عمده‌ای نداشت. دور جدید مذاکرات تجاری چین و آمریکا در واشنگتن نیز هفته گذشته از سوی پکن لغو شد.

 گفت وگوی نظامی چین و آمریکا لغو شد

وزرات دفاع چین در واکنش به سیاست‌های زورگویانه و قلدورمابانه آمریکا پس از لغو گفت وگوهای تجاری، گفت وگوهای نظامی را هم با این کشور لغو کرد. 

این گفت گوها قرار بود در پکن برگزار شود. چین همچنین «شی جین لانگ» فرمانده نیروی دریایی این کشور را که به منظور شرکت در بیست و سومین سمپوزیوم بین المللی نیروی دریایی به آمریکا سفر کرده بود را به پکن فراخوانده است.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا، به دلیل خرید سامانه‌ موشکی اس 400 و جت‌های جنگنده ساخت روسیه از سوی چین، اقداماتی تنبیهی را علیه ارتش این کشور اعمال کرد.

وزارت خارجه چین نیز در اعتراض به تشدید تحریم‌های آمریکا ضد پکن، سفیر این کشور را در پکن فراخواند و شکایت رسمی پکن را درباره تحریم‌های آمریکا ضد چین به علت خرید سلاح‌های روسی به «تری برنستد» Terry Branstad سفیر آمریکا در چین تسلیم کرد.

این اقدام آمریکا نشان می‌دهد که تنش در روابط آمریکا و چین ابعاد تازه‌ای به خود گرفته و آمریکا درصدد است شرکای اقتصادی و نظامی پکن را نیز هدف قرار دهد.

اگر چه بهانه آمریکا تشدید تحریم‌های چین است اما واشنگتن، روسیه را نیز هدف قرار داده است و می‌کوشد تا سطح مناسبات نظامی این کشور را نیز محدود کند. 139.120

بیشتر بخوانید:

سپوتنیک: دلایل و تبعات تحریم‌های آمریکا ضد چین

جنگ‌تجاری ترامپ با چین؛ صادرکنندگان آمریکایی آسیب می‌بینند

تشدید نبرد تجاری میان آمریکا و چین؛ اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه

اس‌سی‌ام‌پی: هوشیاری چین در برابر جنگ تجاری با آمریکا

تهدید تجاری ترامپ ضد چین؛ رویارویی دو غول اقتصادی جهان/ تحلیل