ضارب این حمله، جوانی 29 ساله با اصالتی ازبکستانی است که از سال 2010 به امریکا مهاجرت کرده بود. گفته می شود در خودروی «سیف اله حبیب الله اویچ سایپوف» نامه ای یافت شده است که وی در آن حمایت خود را از داعش اعلام کرده است.
سایپوف با این خودرو به تعدادی از افراد که سوار بر خودروی دیگر بودند یا در کنار خیابان در حال تردد بودند، کوبید و 10 نفر را به کام مرگ فرستاد. اطلاعات اولیه پلیس نشان میدهد که سایپوف در امریکا به افکار افراطی روی آورده و از این لحاظ به عنوان تروریست خارجی قلمداد نمی شود.
این حادثه در حالی رخ داد که دولت کنونی امریکا از زمان آغاز ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» بر تدابیر امنیتی افزوده و مقررات سخت گیرانه تری را برای ورود اتباع خارجی، بویژه برخی از کشورهای اسلامی به مورد اجرا گذاشته است.
در حال حاضر و به بهانه تامین امنیت از ورود اتباع شش کشور عمدتاً مسلمان به امریکا جلوگیری می شود؛ پناهجویان برای ورود به امریکا با ممنوعیت مواجه هستند و مقررات شدیدی در هنگام ورود مسافران به فرودگاه های امریکا اعمال می شود. با این حال، هیچ کدام از این سخت گیری ها سبب نشده است که فردی همچون سایپوف سرتاسر امریکا را در وحشت بازگشت تروریسم به خاک این کشور فرو نبرد.
نکته مهم این که سایپوف برای بیش از 7 سال ساکن امریکا بوده است؛ در حالی که دولت ترامپ بر سر ورود تازه واردها به خاک این کشور محدودیت هایی اعمال کرده است.
همچنین اتباع ازبکستان بر اساس فرمان های سه گانه ممنوعیت سفر به امریکا با محدودیت هایی برای ورود به امریکا مواجه نیستند.
در ماه های اخیر و در پی اعتراضات گسترده به فرامین ممنوعیت سفر، ترامپ و مشاورانش اعمال چنین محدودیت هایی را در راستای تامین امنیت و جلوگیری از ورود احتمالی تروریست ها به خاک امریکا توصیف می کردند. اما اکنون با وقوع حادثه تروریستی در شهر نیویورک، چنین ادله هایی رنگ می بازد.
البته قابل انتظار خواهد بود که در پی مرگ 10 نفر در نخستین حمله تروریستی شهر نیویورک پس از حادثه 11 سپتامبر، دولت امریکا تدابیر امنیتی را در این کشور افزایش دهد و جریان های اسلام ستیز بر مقابله با مسلمانان بیفزایند.
با این که تمامی شخصیت های سیاسی و مذهبی مسلمان در سرتاسر جهان همواره اقدامات تروریستی و کشتار مردم بیگناه را محکوم کرده اند، اما مقامات امریکایی به استناد ادعای مسلمانی و جهادگری عاملان اقدامات تروریستی، کل مسلمانان را مورد انتقاد قرار می دهند و به اسلام هراسی دامن می زنند.
این در حالی است که در دو دهه گذشته، مسلمانان در جهان به مراتب بیشتر از پیروان دیگر ادیان، قربانی مستقیم یا غیر مستقیم حملات تروریستی شده اند و بهای سنگینی را بابت مظنون شدن به اقدامات تروریستی پرداخت کرده اند. 113/110
بیشتر بخوانید:
اعلام هویت عامل حادثه «منهتن» نیویورک+ ویدئو