بدین ترتیب زمینه ادامه صدارت «ویکتور اوربان» نخست وزیر کنونی مجارستان برای چهارمین دوره پیاپی فراهم شده است. اوربان پس از اعلام پیروزی تاکید کرد که این انتخابات یک «پیروزی عظیم» به شمار می آید.
با شمارش آرا و پیشتازی اوربان در انتخابات، «پیتر مارکی زی» رهبر بلوک اپوزیسیون مجارستان، شکست در انتخابات را پذیرفت. ائتلاف احزاب مخالفان 34 درصد آرا را به دست آورده است. در این انتخابات شش حزب مخالف که طیفهای سیاسی متفاوتی را نمایندگی می کردند با هدف کنار زدن اوربان از قدرت ائتلاف کرده بودند.
بسیاری از احزاب مجارستان مخالف مواضع راستگرایانه اوربان هستند. از نظر آنها دولت کنونی مملو از فساد، اختلاس و فرسایش فراگیر آزادی های دموکراتیک است.
منتقدان میگویند که اوربان با بازنگری در قانون اساسی مجارستان، در کنترل گرفتن اکثریت رسانه ها و تغییر قوانین انتخاباتی، همچنین انتصاب وفاداران در پستهای کلیدی دولتی و اعطای قراردادهای دولتی پرسود به بازرگانان نزدیک به حزب فیدز، به دنبال تحکیم یک حکومت تک حزبی در مجارستان بوده است.
انتقاد مخالفان از حمایت اوربان از سیاست های کرملین
اوربان که برای بیش از یک دهه روابط نزدیک سیاسی و اقتصادی با روسیه در دوران ریاست جمهوری «ولادیمیر پوتین» برقرار کرده و به عنوان نزدیک ترین متحد کرملین در اتحادیه اروپا شهرت دارد، طی ماه های اخیر و به دنبال جنگ روسیه و اوکراین، بی طرفی مجارستان را در این جنگ اعلام کرده است.
در حالی که مخالفان، وی را به متهم می کنند؛ ویکتور اوربان تاکید دارد که مجارستان باید بی طرف بماند و روابط اقتصادی خود با مسکو از جمله واردات گاز و نفت از روسیه را حفظ کند.
«میهالی وارگا» وزیر دارایی مجارستان در این زمینه گفت: "دولت از هیچ تحریمی علیه واردات انرژی از روسیه حمایت نخواهد کرد و کسانی که خواهان گسترش تحریمها علیه روسیه هستند، میخواهند مردم مجارستان بهای جنگ را پرداخت کنند."
با وجود مخالفت احزاب مجارستان، بسیاری از شهروندان این کشور طرفدار سیاست های اوربان به ویژه در بخش های اجتماعی هستند؛ سیاست هایی مانند اعمال تخفیف های مالیاتی برای مادرانی که چهار فرزند یا بیشتر دارند یا تعیین سقف برای سبد غذایی و وام های کم بهره برای خانوادهها که دولت وی اعمال کرده است. از این رو، بسیاری از مردم این کشور خواهان ادامه نخست وزیری اوربان هستند.
اعلام پیروزی اوربان در انتخابات در حالی است که وی حتی طی سال های گذشته و قبل از جنگ روسیه و اوکراین نیز رابطه پرتنشی با رهبران اتحادیه اروپا در بروکسل داشته است. از این رو نتیجه انتخابات نه فقط برای مردم مجارستان اهمیت دارد، بلکه بر آینده اروپا نیز تاثیرگذار خواهد بود.
جمهوری مجارستان از سال 2004 عضو اتحادیه اروپا است و طی سال های اخیر رابطه این کشور با اتحادیه اروپا با تنش های فراوانی روبه رو بوده است. اتحادیه اروپا دولت اوربان را به زیر سوال بردن قانون در مجارستان، عدم رعایت حقوق بشر و نقض آزادی های مدنی متهم می کنند.
در واقع مقامات اروپا سیاست های دولت راست گرای این کشور به ویژه تقدم حاکمیت دولت های ملی و نیز امتناع ازپذیرش بی قید و شرط بسیاری از تصمیمات اتحادیه اروپا را بهانه ای برای مخالفت با دولت اوربان قرار داده اند. این درحالی است که دولت مجارستان نیز مقامات اتحادیه اروپا را به تبعیض میان اعضا و سواستفاده از قدرت خود محکوم کرده است.
«جودیت وارگا» وزیر دادگستری مجارستان در این زمینه گفت: "بروکسل از قدرت خود سوء استفاده می کند."
اکنون با پیروزی دوباره حزب اوربان و ادامه نخست وزیری وی، انتظار می رود اختلاف نظر میان وی و سران بروکسل بیش از پیش افزایش یابد؛ موضوعی که می تواند شکاف را میان سران اتحادیه اروپا نیز افزایش دهد و مخل یکپارچگی سیاست های این اتحادیه به ویژه در جنگ اوکراین شود.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
117