ایران پرس- رسانه های کره جنوبی از پیروزی حزب حاکم این کشور (حزب دموکرات) در انتخابات پارلمانی کره جنوبی خبر دادند.

حزب حاکم دموکرات کره جنوبی توانست بیشترین کرسی های پارلمان را در انتخابات سراسری این کشور کسب کند.

بر اساس اعلام کمیسیون ملی انتخابات کره جنوبی بیش از 66 درصد از واجدین شرایط معادل 29 میلیون و 100 هزار نفر در این انتخابات شرکت کردند که بالاترین درصد مشارکت مردمی در 28 سال گذشته است.

پارلمان کره جنوبی یا همان مجمع ملی 300 کرسی دارد که 253 کرسی با رای مستقیم مردم و 47 کرسی نیز به صورت انتصابی انتخاب می شوند.

مشارکت گسترده مردم در انتخابات پارلمانی کره جنوبی در بحبوحه شیوع ویروس کرونا در این کشور می تواند نشانه ای از رضایتمندی افکار عمومی از عملکرد حزب حاکم به خصوص در اتخاذ اقدامات لازم برای مهار ویروس کرونا در کره جنوبی باشد.

آمار 66 درصدی از حضور واجدان شرایط رای در مراکز رای گیری در کره جنوبی در شرایطی که در فضای بحران کرونا به طور طبیعی میزان مشارکت کاهش پیدا می کند از اراده مردم این کشور در اعلام حمایت از حزب حاکم دموکرات حکایت دارد.

البته انتخابات پارلمانی کره جنوبی نوعی همه پرسی از عملکرد "مون جائه این" رئیس جمهور این کشور هم محسوب می شود که سومین سال حضور در عالی ترین سمت اجرایی کره جنوبی را سپری می کند.

برغم آنکه رسوایی وزیر دادگستری دولت کره جنوبی و همچنین مشکلات اقتصادی سبب شد محبوبیت "مون جائه این" در سال گذشته (2019) به 30 درصد کاهش پیدا کند اما پیروزی حزب حاکم نشان داد که مردم این کشور همچنان به کارآمدی سیاست های حزب حاکم اعتماد دارند و خواهان تداوم این سیاست ها در عرصه داخلی و بین المللی هستند. 

از سه سال گذشته که "مون جائه این" در سمت ریاست جمهوری کره جنوبی است توانسته با اتخاذ سیاست های مسالمت آمیز وآشتی طلبانه با کره شمالی؛ بزرگترین نگرانی و دغدغه مردم کره جنوبی درخصوص تشدید تنش ها با پیونگ یانگ را  به کمترین میزان خود در طول چند دهه خصومت دو جانبه برساند.

اولین گام در راستای عادی سازی روابط کره جنوبی با کره شمالی فراهم شدن زمینه حضور ورزشکاران این کشور در بازی های المپیک زمستانی در سال 2018 به میزبانی کره جنوبی بود که همین مسئله موجب بازشدن فضای گفت وگو بین دو کشور برای تنش زدایی از مناسبات دو جانبه بود که "مون جائه این" اقدامات دوکره برای کاهش مناقشه و برآیند را پایان جنگ سرد در روابط دو کشور خوانده است.

سفر تاریخی رئیس جمهور کره جنوبی به پیونگ یانگ نقطه عطف تلاش های این کشور برای اعتماد سازی برای پایان تنش در شبه جزیره کره بود که دیگر اقدامات سئول در کاهش همکاری نظامی با آمریکا از جمله توقف رزمایش های مشترک با آمریکا از عوامل موثر بر ایجاد اعتماد متقابل بود.

در چنین شرایطی است که حزب حاکم کره جنوبی و به خصوص رئیس جمهور این کشور توانست در انتخابات پارلمانی اعتماد مجدد مردم را بدست آورد که مشارکت گسترده مردم کره جنوبی در این انتخابات چراغ سبز افکار عمومی به دولت سئول برای تداوم سیاست های کنونی در عرصه داخلی، منطقه ای و بین المللی است.

نویسنده: محمدرضا عسگری

139/117