انتخابات ریاست جمهوری در نیجریه در حالی برگزار شد که "محمد بوهاری"، رییس جمهوری کنونی این کشور با پشتیبانی حزب کنگره تمام ترقی خواهان APC (حزب حاکم) و"ابوبکر اکیتو" با حمایت حزب دمکراتیک مردم PDP دو نامزد اصلی این انتخابات بودند.
بر اساس اعلام نتایج رسمی انتخابات ریاست جمهوری نیجریه، "بوهاری" بیش از 15 میلیون رای معادل 55 درصد آرا را به دست آورده در حالی که "ابوبکر"11 میلیون و دویست هزار رای معادل 41 درصد آرا را کسب کرده است.
"بوهاری" در فاصله کوتاهی بعد از اعلام رسمی نتایج انتخابات ریاست جمهوری گفت: از بابت این پیروزی احساس "فروتنی عمیق" دارد.
"بوهاری" در کمپین انتخابات ریاست جمهوری نیجریه از رای دهندگان خواسته بود تا شانس دیگری به او به منظور مقابله با فساد، ناامنی و وضعیت بد اقتصادی این کشور بدهند.
انتخابات ریاست جمهوری در نیجریه در حالی برگزار شد که پیش از این، حامیان رقبای سرسخت انتخابات شامل مقامات ارشد نیجریه درباره هرگونه دخالت خارجی ها و اتهامات مربوط به تقلب در انتخابات هشدار داده و بر تلاش در برگزاری انتخاباتی صلح آمیز تاکید کردند.
علیرغم این وعده ها طی روزهای گذشته، خشونت های پس از انتخابات دراین کشورافزایش یافته است، حزب ابوبکر، جناح دولت را متهم به تقلب و دستکاری در آرا کرده است. اما حزب حاکم ادعاهای مطرح شده را رد کرده و از ابوبکر خواسته است تا به شکلی شایسته شکست خود را در این انتخابات قبول کرده و کنار بکشد.
"حمید علی"، نماینده حزب حاکم در مراسم اعلام آرای انتخابات به خبرنگاران گفت: هر کسی که در یک انتخابات شکست میخورد همیشه شروع به شکایت کردن میکند.
تنش های انتخاباتی در حالی در نیجریه ادامه دارد که رییس جمهوری آینده این کشور راه دشواری را در پیش دارد.
"محمدو بوهاری" در حالی دوره دوم ریاست جمهوری خود در نیجریه را آغاز خواهد کرد که در چهار سال گذشته علیرغم وعده های خود، موفق به بهبود شرایط اقتصادی و امنیتی در این کشور نشده است. به طوری که بسیاری از شهروندان نیجریه از عملکرد وی به ویژه در حوزه های امنیتی و اقتصادی راضی نیستند.
حملات گروه تروریستی بوکوحرام تاکنون هزاران کشته و زخمی در نیجریه بر جای گذاشته است و این نا امنی ها همچنان ادامه دارد.
فساد گسترده، مشکلات اقتصادی و فقر و بیکاری نیز از دیگر مشکلات کنونی درنیجریه است. اگر چه بوهاری وعده مبارزه با فساد را داده اما طی چند سال گذشته موفقیت چشمگیری در این عرصه نداشته است.
مشکلات اقتصادی نیز به دنبال کاهش بهای جهانی نفت در این کشور تشدید شده است که حاصل آن افزایش بیکاری، فقر و جنگ های داخلی بر سر منابع آب و زمین و دام است. براساس گزارش های اقتصادی، 87 میلیون نفر در نیجریه زیر خط فقر زندگی می کنند و بیش از 13 میلیون کودک در این کشور نمی توانند به مدرسه بروند.
روزنامه فیگارو 19 فوریه در گزارشی از نیجریه نوشت: رئیس جمهوری آینده نیجریه با چالش های متعددی از جمله وابستگی به نفت، فقر، بیکاری و ... دست به گریبان خواهد بود.
اکنون به نظر می رسد بوهاری در دوره دوم ریاست جمهوری خود روزهای سختی را در راستای عمل به تعهدات و وعده های انتخاباتی خود به ویژه بهبود شرایط اقتصادی و امنیت در پیش دارد. 139/118
نویسنده: آتوسا دینداریان
بیشتر بخوانید:
پیروزی "محمدو بوهاری" در انتخابات ریاست جمهوری نیجریه
افزایش تلفات خشونتهای انتخاباتی در نیجریه
انفجار در نیجریه همزمان با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری+ ویدئو