جنبش نرم افزاری و تولید علم در ایران محصول دو رکن اصلی خودباوری و امید به آینده است.
این دو اصل بنیادین از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، مبنا و پایه حرکت علمی و پیشرفت ملت ایران قرار گرفت و برغم همه دشواری ها و کارشکنی ها و اعمال تحریم های بیجای دشمنان، ملت ایران نه تنها از ادامه مسیر مایوس نشد و به حرکت رو به جلو خود ادامه داد، بلکه توانست به موفقیت ها، دست آوردها و پیشرفت های زیادی در زمینه های علمی و تکنولوژیکی دست یابد.
امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در این زمینه می فرمایند:
"عمده این است که شما دو جهت را در نظر بگیرید که من کرارا عرض کردم، یکی اعتماد به خدای تبارک و تعالی که وقتی برای او بخواهید کار کنید به شما کمک می کند و یکی اتکاء به نفس، اعتماد به خودتان؛ شما خودتان جوان هایی هستید که می توانید همه کارها را انجام بدهید."
موفقیت های علمی وتحقیقاتی ایران در سال های اخیر
کسب موفقیت در علوم پیشرفته پزشکی همچون تکثیر سلول های بنیادی، انرژی هستهای، نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، شبیه سازی ژنتیک، علوم هوا و فضا و پرتاپ ماهواری، از جمله موفقیت های علمی وتحقیقاتی ایران در سال های اخیر به شمار می روند.
«مرتضی براری» رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ایران نهمین کشوری بود که توانست در دنیا ماهواره به فضا پرتاب کند،می گوید:
"این مهم در ۱۰ ساله نخست فعالیتهای سازمان فضایی اتفاق افتاد که نشان دهنده اقتدار دانشمندان و متخصصان ایرانی است."
هم اکنون در ایران نزدیک به 100 مرکز تحقیقاتی در تولید سلول های بنیادی، سلول های کبدی، تولید غضروف، مداوای سرطان و درمان ناهنجاری های استخوان فعال هستند.
پژوهشکده رویان نیز به عنوان مرکزی علمی و شناخته شده در جهان در تولید علم و تکنولوژی های کمک کننده باروری، سلول های بنیادی جنینی، ترمیم چشم، تولید نای مصنوعی دست آوردهای مهمی داشته است.
ایران دارای رتبه تک رقمی در زمینه پیوند اعضای بدن
همچنین رتبه ایران در زمینه پیوند اعضای بدن در جهان تک رقمی است. امروزه بیش از 80 مرکز پیوند اعضا چون قلب، کلیه، کبد، مغز استخوان، ریه و غیره در ایران فعال هستند.
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در 26 مهرماه 96 در دیدار نخبگان و جوان و استعدادهای برتر علمی تاکید کردند:
"من عمیقا نخبه باور هستم و مسئولان نیز باید باور کنند که نخبه داریم و این نخبهها میتوانند سرنوشت کشور را تغییر دهند."
رهبر انقلاب اسلامی با استناد به اطلاعات پایگاههای جهانی افزودند:
"سرعت پیشرفت علمی ایران در مقطعی ۱۳ برابر متوسط جهان شد، و این سرعت بههیچ وجه نباید کاهش یابد بلکه باید بیشتر شود، زیرا دچار عقبماندگیهای علمی فراوان هستیم."
ملت ایران با تکیه بر روحیه انقلابی و باور خودباوری در میدان علم پیشرفت های زیادی کرده است.
امروز با این واقعیت انکارناپذیر روبرو هستیم که ایران اسلامی قله های رفیع علم و فناوری و تکنولوژی های روز جهانی را در نوردیده و به موفقیت های قابل تاملی دست یافته است؛ اما راه علم راهی طولانی و بی انتهاست.
آنگونه که رهبر معظم انقلاب در تبیین اهداف بزرگ نظام اسلامی تاکید کرده اند؛ جمهوری اسلامی ایران باید به کشوری پیشرفته، قدرتمند، شریف، صاحبِ حرف نو، دارای عزت، برخوردار از احساس عزت، سرشار از معنویت و ایمان و برافرازندهی پرچم تمدن نوین اسلامی تبدیل شود.
نویسنده: سید مهردادهاشمی
133/116
بیشتر بخوانید:
نگاهی به چهار دهه پیشرفت و افتخارات ملی ایران اسلامی در عرصه های علمی/ تحلیل
رتبه دوم ایران در میزان رشد علمی در جهان