پارسی تودی - «فیلیپ هاموند»، وزیر خزانه داری بریتانیا پیش از آغاز دور دوم مذاکرات خروج این کشور از اتحادیه اروپا (برگزیت) در مصاحبه ای گفت، بریتانیا برای خروج از اتحادیه اروپا به یک دوره گذار نیاز دارد.

وزیر خزانه داری بریتانیا در مصاحبه با شبکه بی بی سی افزود، «وزیران ارشد دولت روز به روز بیشتر متقاعد می شوند که برای کاستن از اختلالات ناشی از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا به ترتیباتی برای گذار نیاز دارند. 

هاموند گفت، ما در حال ورود به یک روند واقعی هستیم که با آغاز مذاکرات همراه است و تقریبا همه اعضای کابینه به این موضع واحد و مشترک رسیده اند که اهرم مذاکراتی مان را تا حداکثر ممکن افزایش دهیم و بهترین قرارداد ممکن را به دست آوریم.

«ترزا می» نخست وزیر بریتانیا پس از انتخابات هشتم ژوئن و از دست دادن اکثریت لازم در مجلس عوام برای تشکیل دولت تحت فشار زیادی برای بازنگری در برنامه هایش برای مذاکرات برگزیت قرار دارد.

ترزا می انتخابات زودهنگام برگزار کرد که با دست بازتری در مذاکرات برگزیت شرکت کند، اما نتایج انتخابات ترزا می را در شراط محدودتری  قرار داده است.

از درون حزب محافظه کار و خارج از حزب فشارها برای کناره گیری می از قدرت بسیار زیاد است، اما نخست وزیر بریتانیا قصد ندارد به راحتی تسلیم این فشارها بشود، به همین دلیل موضوع برگزیت اهرم فشاری به  ترزا می  تبدیل شده است.

نتایج انتخابات هشتم ژوئن یک پیام مهم داشت و آن نگرانی مردم از عزم نخست وزیر برای خروج سخت از اتحادیه اروپا است.

ترزا می، می گفت توافق نکردن بهتر از یک توافق بد است، اما اکنون اکثریت بریتانیائیها انتظار دارند با حداقل هزینه و با یک توافق خوب بریتانیا پس از خروج از اتحادیه اروپا در کنار این اتحادیه به عنوان شریکی قابل اعتماد باقی بماند.

چگونگی به دست آوردن یک توافق خوب با اتحادیه اروپا یکی از موضوعات محوری در محافل سیاسی و رسانه ای و اندیشکده های بریتانیا شده است.

پیشنهاد فیلیپ هاموند به ضرورت تعیین یک دوره گذار در مدت زمان مذاکرات خروج از اتحادیه اروپا در همین راستا مطرح شده است.  

بریتانیا به اذعان «تونی بلر» نخست وزیر اسبق این کشور در یک سالی که از همه پرسی برگزیت می گذرد با آسیب های زیادی مواجه شده است.

تونی بلر در مصاحبه با شبکه اسکای نیوز گفت:

"سال گذشته همین موقع ما بیشترین سرعت رشد اقتصادی را در گروه هفت داشتیم اما اکنون سرعت رشد اقتصادی ما در گروه هفت کمترین است،  نسبت پس اندازهای ما در پنجاه سال گذشته کمترین است."

 این سیاستمدار کهنه کار حزب کارگر افزود،

"جامعه جهانی سرمایه گذار تقریبا دیدی منفی به ما پیدا کرده است و ارزش پول ما نیز ده تا بیست درصد کاهش داشته است. برای مثال سرمایه گذاری در صنعت خودروسازی سی درصد کاهش یافته است، استانداردهای زندگی مردم رشد نکرده است. این وضعیت لطمه ای جدی به ما می زند."

بلر با طرح این آسیب ها خواستار توقف برگزیت شده است. 

تحت چنین شرایطی فیلیپ هاموند خواستار خروج نرم بریتانیا از اتحادیه اروپا شد.

فیلیپ هاموند پیشنهاد تعیین دوره گذار را مطرح کرده که در مدت مذاکرات برگزیت با کمترین آسیب از اتحادیه اروپا جدا شود.

تعریف یک دوران گذار مناسب و معین به معنای تداوم جابه‌جایی آزادانه افراد و اجرای مقررات دادگاه عدالت اروپا است.

البته این پیشنهاد هاموند بلافاصله واکنش «لیام فاکس» وزیر تجارت بریتانیا و از طرفداران خروج سخت را به دنبال داشت.

فاکس گفت، خوشحال می شود که یک دوره گذار را پس از خروج کشورش از اتحادیه اروپا بپذیرد اما این کار باید در چارچوب یک جدول زمانی صورت بگیرد و بریتانیا برای مذاکره درباره پیمان های تجاری خود باید آزادی عمل داشته باشد.

این موضع گیری نشان می دهد، شکاف عمیقی در داخل کابینه ترزا می درباره مذاکرات برگزیت وجود دارد. 116/111

بیشتر بخوانید:

گستره تبعات برگزیت سایر کشورهای جهان را نیز فرا می گیرد

آغاز دردسرهای برگزیت / تحلیل

شکاف در کابینه بریتانیا پس از برگزیت