تحلیل؛

ایران پرس: ناتوانی جامعه جهانی برای متوقف کردن ماشین نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در باریکه غزه با انتقادهای گسترده‌ای مواجه شده است.

نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه غزه وارد هفتمین ماه شده است. تاکنون بیش از ۳۳ هزار فلسطینی در این جنایت شهید و بیش از ۷۵ هزار نفر نیز مجروح شده‌اند. آیت الله سیستانی مرجع عالی اکثریت ملت عراق از ناتوانی جهانیان در متوقف کردن جنایات و تجاوزات مستمر رژیم صهیونیستی علیه مردم نوار غزه ابراز تأسف کرد. «احمد الطیب» شیخ الازهر هم با انتقاد از بی‌توجهی جامعه بین‌المللی نسبت به جنایاتی که اشغالگران صهیونیست علیه مردم فلسطین انجام می‌دهند اعلام کرد: آنچه ما در غزه شاهد آن هستیم ثابت می‌کند جهان معاصر ما رهبریِ عاقلانه و خردمندانه خود را از دست داده و همین امر جهان را به سمت پرتگاهی می‌برد که تاریخ مانند آن را هرگز ندیده است.

شیخ الازهر با اشاره تلویحی به بیهوده بودن همه قطعنامه‌های صادر شده برای توقف تجاوزات اشغالگران علیه غزه و عدم اجرای هیچ یک از تصمیمات جهانی در این زمینه تاکید کرد که موسسات بین‌المللی بعد از اینکه تصمیمات آنها با مداخلات آشکار یک طرف ظالم و زورگو لغو شد، درمانده و فلج شده‌اند.

سؤال مهم این است که چرا جامعه جهانی برای متوقف کردن ماشین نسل‌کشی صهیونیست‌ها ناکام بوده است؟ به نظر می‌رسد مهم‌ترین پاسخ در این خصوص، استفاده ابزاری آمریکا از حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل است. آمریکا در شش ماه گذشته تمام قد در کنار رژیم صهیونیستی قرار گرفت و علاوه بر کمک‌های نظامی و اقتصادی، به لحاظ سیاسی نیز در سطح جهانی مانع تصویب هر نوع قطعنامه‌ای در محکومیت جنایت صهیونیست‌ها شد. استفاده ابزاری آمریکا از حق وتو بار دیگر ثابت کرد که این حق به ابزاری سیاسی تبدیل شد که مانع محقق کردن عدالت در نظام جهانی می‌شود.

عامل دیگر این است که قطعنامه‌های شورای امنیت نیز با معضل ضمانت اجرا مواجه است. اخیراً شورای امنیت با رای ممتنع آمریکا موفق شد قطعنامه‌ای را برای آتش‌بس فوری در غزه و ارسال کمک‌های بشردوستانه به این باریکه تصویب کند، اما کابینه نتانیاهو رسماً اعلام کرد که این قطعنامه را نادیده می‌گیرد و اجرا نخواهد کرد. لذا می‌توان گفت قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل نیز تا زمانی که قدرت‌های غربی به‌خصوص آمریکا نخواهند، ضمانت اجرایی نخواهد داشت.

عامل مهم دیگر در ناتوانی جامعه جهانی برای متوقف کردن نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه مربوط به الگوی رفتاری کشورهای اسلامی است. با وجود نسل‌کشی در غزه، اما متأسفانه کشورهای اسلامی قادر به اتخاذ الگوی رفتاری یکسان و اجماع برای مقابله با رژیم صهیونیستی و دفاع از فلسطین نبودند. برخی از کشورهای مهم اسلامی سکوت پیشه کرده و برخی نیز حتی حاضر نشدند سفیر رژیم صهیونیستی را فرا بخوانند. در چنین شرایطی، رژیم صهیونیستی به این جمع‌بندی رسید که امکان تداوم نسل‌کشی در غزه را دارد. بدون تردید در صورتی که میان کشورهای اسلامی در دفاع از فلسطین اتحاد وجود داشته باشد، رژیم صهیونیستی قادر به تداوم این نسل‌کشی نخواهد بود.

نویسنده: سید رضی عمادی

بیشتر بخوانید:

حماس: آمریکا شریک نسل کشی در غزه است

مشارکت ایرلند در پرونده شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل به دلیل نسل کشی

شکست آمریکا در شورای امنیت برای حمایت مجدد از نسل کشی رژیم صهیونیستی

حمدان: دشمن اشغالگر طرحی جز ادامه کشتار و نسل کشی در فلسطین ندارد