به گزارش ایران پرس، برنامه جهانی غذا با اشاره به کمبود شدید بودجه، امروز (چهارشنبه) خاطرنشان کرد کاهش کمکهای غذایی در باریکه غزه و کرانه باختری، زندگی 190 نفر از افراد فقیر در این مناطق را با تهدید روبرو میکند.
این آژانس سازمال ملل اعلام کرد: از اول ژانویه ارسال کمکهای غذایی به 27 هزار نفر در کرانه باختری رود اردن متوقف خواهد شد. به علاوه، کمکهای غذایی به نوار غزه 20 درصد کاهش خواهد یافت.
وزارت خارجه آمریکا جمعه 2 شهریور از لغو کمک 200 میلیون دلاری این کشور به باریکه غزه و کرانه باختری رود اردن خبر داد.
دولت آمریکا جمعه 9 شهریور نیز تمامی کمک های مالی اش به آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی «آنروا» UNRWA را قطع کرد.
این اقدامات، بخشی از سیاستهای «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا برای تحت فشار قرار دادن فلسطینیها جهت موافقت با طرح موسوم به «معامله قرن» است.
بر اساس طرح آمریکایی «معامله قرن»، قدس شریف به رژیم صهیونیستی واگذار میشود؛ آوارگان فلسطینی در دیگر کشورها، حق بازگشت نخواهند داشت و فلسطین تنها مالکیت اراضی باقی مانده کرانه باختری رود اردن و باریکه غزه را خواهد داشت.
در چارچوب طرح «معامله قرن»، «ترامپ» ششم دسامبر2017 شهر اشغالی قدس را به عنوان پایتخت رژیم جعلی اسرائیل معرفی کرد و از تصمیم خود برای انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به قدس خبر داد. دولت آمریکا دوشنبه 14 می 2018 این تصمیم را عملی کرد.
شهر قدس که مسجدالاقصی نخستین قبله مسلمانان را در خود جا داده، بخش لاینفک فلسطین و از مهمترین اماکن سه گانه مقدس اسلامی به شمار میآید. قدس از سال 1967 در اشغال رژیم صهیونیستی است.
117/118
آمریکا تمام کمکهایش به آوارگان فلسطینی را قطع کرد
آمریکا کمک 200 میلیون دلاری به فلسطینی ها را قطع کرد
وزارت خارجه فلسطین: قطع کمکهای مالی آمریکا جنگ با فلسطینیان است
دلایل و پیامدهای قطع کمک مالی آمریکا به «آنروا»
واکنش جهانی به قطع کمک آمریکا به آنروا/ تحلیل