گروه های مختلف، علیه دشمنی مشترک؛ با انگیزه هایی متفاوت در نبرد برای بازپس گیری موصل شرکت می کنند.

روزنامه فرانسوی لوموند در گزارشی، ترکیب نیروهای شرکت کننده در عملیات آزادسازی استان نینوا و به ویژه مرکز آن، موصل را که پایگاه اصلی نیروهای داعش در خاک عراق قلمداد می شود، بررسی کرده و دلیل طولانی شدن این عملیات را بروز برخی اختلافات بین نیروهای شرکت کننده در نبرد موصل و همچنین بروز مشاجراتی در این خصوص، در پارلمان و دولت می داند.

این گزارش می نویسد: نیروهای عراقی از جنوب و نیروهای کرد از شمال، گام به گام برای فتح موصل به شهر نزدیک می شوند اما اهداف نیروهای شرکت کننده در نبرد موصل گاهی در تضاد است و خطر بروز تنش پس از فتح این شهر را محتمل می سازد.

نیروهای ارتش عراق متضمن حفظ تمامیت ارضی عراق قلمداد می شوند، اصلی ترین نیروها در نبرد موصل هستند، اما پیشمرگان کرد، نگاه خوبی به استقرار این نیروها در مناطق کرد نشین ندارند.

به نوشته لوموند، نیروهای پلیس فدرال عراق، متشکل از نیروهای ویژه و پلیس محلی به عملکرد جانبدارانه در قبال شیعیان متهم شده اند و در نبردها حضور دارند.

گروه شبه نظامیان مردمی شیعه موسوم به «حشد شعبی» که پس از فروپاشی ارتش عراق در پی حملات داعش در سال 2014 تشکیل شد، نیز در نبرد فتح موصل شرکت دارند.

تشکل ضد تروریستی موسوم به سی تی اس (CTS) هم در عملیات حاضر است، نیروهای این تشکل با گرایش های شدید ملی گرایانه، اغلب با گروه های مردمی حاضر در نبردها دچار تنش می شوند.

در کنار تمامی این نیروها، نیروهای ائتلاف بین المللی علیه داعش به سرکردگی آمریکا حضور دارند.

ایران نیز مشاوران نظامی خود را برای کمک به نیروهای ارتش عراق به این کشور اعزام کرده است.

حضور نیروهای کرد در کردستان عراق خوشایند حکومت مرکزی نیست و بغداد به حضور این نیروها معترض است و این اعتراض با نزدیک شدن فتح موصل رو به افزایش است.

عملیات بزرگ آزادسازی شهر موصل عراق از داعش از بامداد 26 ماه مهر با دستور حیدرالعبادی، نخست وزیر عراق و فرمانده عالی نیروهای مسلح عراق، شروع شد.

هدف این عملیات بازپس گیری شهر بزرگ و استراتژیک موصل در شمال عراق از گروه داعش است.

http://www.lemonde.fr/proche-orient/article/2016/10/17/qui-est-present-a-la-bataille-de-mossoul_5014722_3218.html