«جاستین ترودو» گفت: این یک حمله تروریستی و برخاسته از نفرت در قلب جوامع ما بود.
ادعای نخست وزیر کانادا درباره مبارزه با گروههای راست گرای افراطی در حالی مطرح شده که اساسا اقدام تروریستی و جنایتکارانه علیه یک خانواده مسلمان مقیم کانادا در راستای اسلام ستیزی و افزایش خشونت ها علیه مسلمانان قابل تحلیل است.
رسانههای کانادا روز دوشنبه از حمله به پنج عضو یک خانواده مسلمان پاکستانی الاصل شهروند کانادا و کشته شدن چهار تن از آنان ومجروح شدن نفر پنجم خبر دادند که روز یکشنبه هنگام عبور از خیابانی در شهر لندن در ایالت «انتاریو» هدف این حمله وحشیانه قرار گرفتند. فرد مهاجم سوار بر یک دستگاه کامیون به این خانواده حمله کرده و متواری شد.
عامل این اقدام «ناتانیل ولمان» جوانی 20 ساله بوده و هم اکنون تحت تعقیب قرار دارد. طبق اعلام پلیس، انگیزه مهاجم از حمله به این خانواده مسلمان، مذهبی بوده و عامدانه مرتکب این جنایت شده است.
شواهد حاکی از آن است که این اقدام تروریستی، اقدامی از پیشطراحی شده بوده است. این حمله یکی از مورد مهم خشونتهای کنونی علیه مسلمانان در کانادا توصیف شده است.
به گفته «شورای ملی مسلمانان کانادا» National Council of Canadian Muslims بین سالهای 2015 تا 2019 بیش از 300 حمله منجر به جرح علیه مسلمانها که بیش از 30 مورد آنها با خشونتهای شدید فیزیکی همراه بوده رخ داده است.
از جمله در جریان حمله به مسجدی در استان کبک در سال 2017 میلادی، شش نماز گزار کشته شدند.
در واقع مساله اسلام هراسی در غرب از جمله کانادا هر روز ابعاد جدید تری پیدا کرده و منجر به شکل گیری اسلام ستیزی یعنی برخوردهای عملی با اسلام و مسلمانان شده است. این برخوردها ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی و رسانه ای واکنون فیزیکی پیدا کرده است.
موج اسلام هراسی گسترده و برنامه ریزی شده در قالب ها و شکل های مختلف رسمی و غیررسمی بروز یافته و ضمن ترسیم چهره ای مغشوش و تحریف شده از اسلام و مسلمانان، محدودیت ها و فشارهای روانی و قانونی بسیاری را بر مسلمانان ساکن کشورهای غربی تحمیل نموده است.
در عین حال موضع گیری ها و عملکرد بسیاری از مقامات ارشد غربی در راستای گسترش اسلام هراسی و ترویج کننده خشونت علیه مسلمانان است. به ویژه «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری پیشین آمریکا سردمدار اسلام هراسی و ایجاد نفرت از مسلمانان در آمریکا وغرب بوده است.
احزاب و جنبش های راست گرای افراطی و سیاستمداران پوپولیست نیز در کشورهای غربی برای جلب آرای عمومی لبه تیز حملات خود را متوجه مسلمانان کرده وآنها را مسبب مسائلی مانند تروریسم، بیکاری وناامنی در این کشورها معرفی می کنند.
اساسا در کشورهای غربی، اسلام ستیزی و اعمال خشونت های کلامی و فیزیکی و اعمال تبعیض علیه مسلمانان با توجه به رشد چشمگیر گروهها و احزاب راست گرای افراطی و افزایش محبوبیت سیاستمداران پوپولیست در سال های اخیر روندی افزایشی پیدا کرده است.
حمله به مساجد و آتش زدن اماکن عبادی اسلامی، حملات فیزیکی و لفظی علیه مسلمانان و حتی غیرمسلمانانی که ظاهری شبیه به مردم کشورهای اسلامی در غرب آسیا دارند و تبعیض علیه پیروان اسلام در موارد مختلف تحصیلی و شغلی، برخی از نمونههای اسلام ستیزی و افزایش نفرت پراکنی علیه مسلمانان محسوب می شوند.
ابعاد جدید تبلیغات فراگیر اسلام هراسانه در غرب
به گفته «نصرتالله تاجیک» کارشناس سیاسی: "روند به نحوی شده که جوامع مسلمان اگر پیش از این در غرب احساس امنیت داشتند اکنون چنین احساسی را ندارند و تحت فشار اسلامهراسی هستند."
در عین حال تبلیغات فراگیر اسلام هراسانه ونیز روند اقدامات ضد اسلام و مسلمانان، اکنون ابعادی جدیدی یافته و تلاش برای ارائه تصویری منفی از اسلام و مسلمانان توسط رسانه های غربی باعث بوجود آمدن فضایی منفی علیه این دین آسمانی و معتقدان به آن در این کشورهای مدعی آزادی و حقوق بشر شده است.
مسلما این تبلیغات اسلام هراسانه در ارتکاب جنایاتی مانند کشتار اخیر در کانادا توسط یک جوان راست گرای افراطی تاثیر داشته است.
وعده نخست وزیر کانادا در باره مبارزه با گروههای راست گرای افراطی که مشخصه آنها اسلام ستیزی و تلاش برای اعمال خشونت علیه مسلمانان است نیز بیشتر وعده ای توخالی بوده و برای آرام ساختن خشم مسلمانان مقیم کانادا که هر روز شاهد خشونت بیشتر علیه خود هستند صورت گرفته است.
نویسنده: سيدرضا ميرطاهر
117
بیشتر بخوانید:
ترودو: کشتار خانواده مسلمان حمله تروریستی بود
حمله به یک خانواده مسلمان در کانادا/۴ عضو خانواده کشته شدند