تحلیل:

ایران پرس: فرانسه با تحویل دادن ۲ پایگاه نظامی در سنگال، رسما خروج خود را از این کشور آفریقایی آغاز کرد.

چرا مهم است:

کشورهای آفریقایی بعد از سالها استعمار توسط برخی دولتهای اروپا و در راس آنها فرانسه، اکنون تلاش می‌کنند شرایط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی خود را در راستای اهداف خود تغییر دهند. آنها دیگر حضور بیگانگان را به بهانه‌های مختلف از جمله مبارزه با تروریسم وکمک به برقراری امنیت برنمی‌تابند.

زمینه خبر:

سفارت فرانسه در سنگال در بیانیه‌ای اعلام‌کرد: فرانسه تاسیسات و اماکن اسکان در نواحی «مارشال» و «سن اگزوپری» را تحویل داده و خروج نظامیان فرانسه از سنگال رسما آغازشده‌است.  

نکات کلیدی:

مخالفت‌های داخلی: حضور نظامی فرانسه در کشورهای ساحل و غرب آفریقا با مخالفت‌های شدید مردمی و گروه‌های سیاسی مواجه شده است. 

توجه به منافع فرانسه: کشورهای آفریقایی به این نتیجه رسیده‌اند که فرانسه بیشتر به منافع خود توجه دارد تا به امنیت و توسعه واقعی این کشورها.

حافظه تاریخی: نسل جدید آفریقا به خاطر جنایات و غارتگری‌های تاریخی فرانسه و دیگر کشورهای استعماری، دیگر حاضر به اطاعت از این کشورها نیستند.

رشد اجتماعی و سیاسی: کشورهای آفریقایی در سال‌های اخیر پیشرفت‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی داشته‌اند و به دنبال گسترش روابط خود با قدرت‌های جدید جهانی مانند چین و روسیه هستند.

تازه‌ترین اطلاعات:

پس از سنگال، ساحل‌عاج نیز خواهان خروج نیروهای فرانسوی شده است، که به نظرمی‌رسد دومینوی اخراج فرانسه از آفریقا به‌سرعت در کشورهای این قاره درحال اجرا‌ است.

نگاه عمیق‌تر: این تحولات نه تنها به دلیل نارضایتی از حضور نظامی فرانسه، بلکه به دلیل تغییرات اجتماعی و سیاسی در آفریقا است. نسل جدید این کشورها به دنبال تعریف روابط جدید و مستقل با دیگر کشورها هستند و دیگر حاضر به پذیرش نفوذ کشورهای استعماری نیستند.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

117

سیما مشتاقان