بیست و دومین ماه حمله عربستان سعودی به یمن رو به پایان است و به سهولت می توان برای این جنگ، مصداق های بارزی از ارتکاب جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت، توسط آل سعود ذکر کرد.
کشته شدن بیش از 11 هزار نفر، زخمی شدن بیش از سی هزار یمنی، بی خانمانی میلیون ها نفر، از بین رفتن 80 درصد زیرساخت های مدنی و اقتصادی یمن و سوق دادن این کشور به نابسامانی امنیتی و اجتماعی از مصداق های جنایت جنگی است که آل سعود در یمن مرتکب شد.
سرنوشتی که برای کودکان یمنی در جنگ عربستان علیه یمن رقم خورد، اوج جنایات جنگی آل سعود است.
کودکان یمنی با مظلومیت، قربانی حملات جنگنده های سعودی می شوند.
طبق آمار یونیسف در اوت 2015 ، فقط در سه ماه اول جنگ عربستان علیه یمن 398 کودک یمنی کشته و 60 کودک نیز زخمی شدند.
صندوق کودکان ملل متحد در گزارشی که اوت 2016 یعنی شانزده ماه پس از آغاز این جنگ منتشر کرد، 1121 کودک کشته و 1650 کودک نیز زخمی شدند.
آمارهایی که مراکز یمنی درباره شمار کشته شدگان جنگ عربستان علیه یمن از جمله شمار کودکان کشته و زخمی شده منتشر کردند، به مراتب بیشتر از آمارهای یونیسف است.
2397 کودک قربانی شدند
«مرکز قانونی حقوق و توسعه» مستقر در صنعا، پایتخت یمن، در گزارشی با عنوان «پیامدهای 560 روز جنگ» اعلام کرد که در اثر حمله عربستان به یمن طی 18 ماه 10 هزار و 562 یمنی کشته شدند که 2397 از آنان کودک هستند.
در این گزارش آمده است که طی 560 روز جنگ عربستان علیه یمن، 18508 نفر زخمی شدند که 2201 کودک هستند. به عبارت دیگر، 23 درصد کشته شدگان و 12 درصد زخمی شده های جنگ عربستان علیه یمن را کودکان تشکیل می دهند.
همه ظلمی که به کودکان یمنی در جنگ عربستان علیه این کشور وارد شد شامل کشته و زخمی شدن نیست. کشته و زخمی شدن تنها ظلم محسوس عربستان علیه کودکان یمنی است.
نمی توان آمار دقیقی درباره شمار کودکانی که پدر یا مادر یا هر دو والدین خود را از دست دادند و بقیه عمر و زندگی را باید بدون پدر یا مادر و یا حتی پدر و مادر باهم ادامه بدهند ، ارائه کرد.
علاوه بر این، آموزش حق غیرقابل نقض کودکان است که میلیون ها کودک یمنی در اثر جنگ از این حق محروم شدند.
1،5 میلیون کودک یمنی، قربانی سوء تغذیه
سوء تغذیه آفت دیگر جنگ عربستان برای کودکان یمنی است. «استفان اوبراین»، هماهنگ کننده امور انسانی سازمان ملل در بحران یمن در اکتبر 2016 گفت حدود ۱.۵ میلیون کودک در یمن دچار سوءتغذیه هستند که از این تعداد وضعیت ۳۷۰ هزار نفر بسیار وخیم است و ۱۰ برابر بیشتر در معرض خطر مرگ قرار دارند.
تقریباً 8.3 میلیون کودک یمنی به مراقبت بهداشتی مناسب دسترسی و تقریباً 10.2 میلیون کودک نیز به آب سالم دسترسی ندارند.