به گزارش ایران پرس، با این حال، این بدبینی در بریتانیا بوجود آمده است که بسیاری از رهبران اروپایی از آشفتگی بوجود آمده برای دولت بریتانیا لذت می برند.
آشفتگی که ناشی از پذیرفتن اجباری خواست مردم و تلاش برای حل و فصل پیچیدگی های جدا کردن تجارت، سیستم قانونی و قضایی، و همچنین تعهدات سیاسی و مالی به اتحادیه اروپا است که طی 44 سال بوجود آمده است.
هنگامی که یک کشور، به ویژه کشوری که به داشتن نوعی غرور و تکبر در میان دیگران شهرت دارد با مشکلی روبه رو می شود، نوعی شادی و رضایت در میان حتی هم پیمانان آن کشور به چشم می خورد.
اما این شادی خوشحالی توخالی و موقتی است، در حال حاضر بیشتر کشورهای غربی در درجات مختلف به نوعی سختی از همان نوعی که سال گذشته باعت شد بیشتر مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا رای دهند، دچار شده اند.
موضوعات نگران کننده ای که در میان مردم بریتانیا وجود داشت و هم اکنون نیز به نگرانی شهروندان سایر کشورهای غربی تبدیل شده است عبارتند از مهاجرت، نگرانی از تروریسم، استقلال پارلمان های ملی، ایجاد خطر برای هویت قومی و همجنین نبود انسجام اجتماعی.
این موارد موضوعاتی بودند که حامیان برگزیت از آنها برای تبلیغ برای کمپین خود استفاده کردند.
این موضوع باعث شد که حتی پس از پایان همه پرسی درباره برگزیت، فشار زیادی بر اتحادیه اروپا و دولت های ملی وارد شود.
این نارضایتی ها همچنین ممکن است دیر یا زود در اروپا شکل سیاسی به خود بگیرد.
از سوی دیگر، گرایش های عوام پسندانه در میان شهروندان اروپایی و رهبران سیاسی و اقتصادی اروپا در حال رشد است.
نتیجه یک نظرسنجی که میان 10 هزار شهروند اروپایی و توسط اندیشکده «چتم هاوس» انجام شد نشان داد، 55 درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی با اقدام «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری امریکا برای جلوگیری از ورود شهروندان چند کشور عمدتا مسلمان به امریکا موافق بودند.
نارضایتی نهفته شهروندان کشورهای اروپایی از اتحادیه اروپا
مطالعه دیگری از سوی این اندیشکده که ماه گذشته منتشر شد نشان داد، نوعی نارضایتی نهفته از اتحادیه اروپا در میان شهروندان کشورهای عضو این اتحادیه وجود دارد و بسیاری از آنهایی که دید منفی نسبت به اتحادیه اروپا دارند، خواستار بازگرداندن بخشی از قدرت و اختیارات به کشورهای عضو این اتحادیه هستند.
بر اساس این تحقیق، همچنین بیشتر این افراد از ورود مهاجران به کشورشان ناراضی هستند و تنها 34 درصد از شهروندان عادی و عوام اتحادیه اروپا معتقد بودند عضویت در این اتحادیه به نفع کشور آنها است و در میان سیاستمداران و فرهیختگان این کشورها نیز، میزان رضایت از عضویت در اتحادیه اروپا 71 درصد بود.
درمیان کشورهای اروپایی، آلمان و سوئد سهم زیادی از ورود مهاجران به این کشورها را متقبل شده اند. این در حالی است که اکثریت این مهاجران مستاصل و فقیر بودند.
سوئد که خود را ابرقدرت امور انساندوستانه می داند و به نسبت میزان جمعیت خود بیشترین میزان مهاجران را متقبل شده است، هم اکنون با مخالفت های زیادی در داخل این کشور روبه رو است.
مخالفت ها با ورود پناهجویان به سوئد به ویژه پس از آن بیشتر شد که یک پناهجوی ازبکستانی در ماه آوریل در استکهلم، با هدایت یک کامیون به سوی جمعیت، پنج شهروند سوئدی را کشت.
به این ترتیب، در حال حاضر، بیشتر مردم سوئد از دولت این کشور می خواهند تا ورود پناهجویان به سوئد را کنترل کرده و کاهش دهد.
همچنین حزب دموکرات سوئد که گرایشات ضد مهاجرتی دارد، به دومین حزب محبوب این کشور تبدیل شده و دولت سوئد نیز به پلیس این کشور ماموریت داده است تا از ورود مهاجران غیرقانونی به سوئد جلوگیری کند.
در آلمان نیز با اینکه نسبت به سال گذشته از ورود مهاجران به این کشور به شدت کاسته شده است، اما حملات تندروها به محل های اسکان پناهجویان افزایش یافته و به حدود 10 مورد در روز رسیده است.
همچنین در ایتالیا که مهاجران از طریق عبور از دریا خود را به این کشور می رسانند، میزان مخالفت با مهاجران افزایش زیادی داشته است، به طوری که سازمان های خیریه غیردولتی به دلیل کمک به مهاجران به تشویق انها برای ورود به ایتالیا متهم شده اند.
نتیجه یک نظرسنجی که در پایان سال 2016 در ایتالیا انجام شد نشان داد 52 درصد از مرم ایتالیا با حضور قابل توجه مهاجران در این کشور مخالفند.
پس از ایتالیا، فرانسه در رده دوم این مخالفت قرار دارد، به طوریکه 47 درصد از مردم فرانسه خود را مخالف ورود مهاجران به این کشور معرفی کرده اند.
همچنین، سخنرانان کنفرانسی که این هفته در لندن و از سوی «انجمن هنری جکسون» سازماندهی شده بود بر این نکته تاکید کردند که شهروندان بومی کشورهای اروپایی در صورتی مهاجران را به راحتی در کشور خود می پذیرند که این مهاجران به صورت ناگهانی و در حجمی بسیار زیاد (به گونه ای که در سال گذشته رخ داد) وارد این کشورها نشوند.
آن دسته از کشورهایی که به راحتی توانسته اند با تنوع اقوام کنار بیایند (همانند کانادا)، از ورود پناهجویان از اقوام مختلف به کشورشان استقبال می کنند.
به طوری که دفتر رسمی مهاجرت کانادا در پیامی که در پایگاه اینترنتی خود منتشر کرد، آورده است، کانادا نه تنها از گوناگونی و تنوع اقوام در این کشور استقبال می کند، بلکه آن را تشویق نیز می کند.
در این پیام همچنین آمده است افراد می توانند از نژادها، اقوام و افکار گوناگون در کانادا زندگی کنند.
لازم به ذکر است مسئولان مهاجرت کانادا در پذیرش مهاجران در درجه اول به توانایی آنها در براورده کردن نیازهای حرفه ای که این کشور به آنها نیازمند است توجه ویژه دارند.
به این ترتیب به نظر می رسد عواملی که زمینه را برای پذیرش برگزیت در بریتانیا مهیا کرد، به راحتی در دیگر کشورهای اروپایی نیز وجود داشته و در حال رشد باشند.116/111
بیشتر بخوانید:
تاثیر برگزیت بر بیگانههراسی در بریتانیا
آغاز دردسرهای برگزیت / تحلیل