این نمایشگاه دربرگیرنده آثار گنجینه کاخ گلستان از جنس یشم که نوعی سنگ گران قیمت و تزئینی است در قالب نمایشگاه هندوستان در گلستان با همکاری و مشارکت مرکز فرهنگی سفارت جمهوری هند در ایران برپا ست.
آثار یشم موجود در گنجینه کاخ گلستان از سوی مسعود سید بنکدار محقق و استاد دانشگاه، ارزیابی و بیش از ۱۰۰ اثر در قالب آثار مختلف ظروف و موارد دیگر دستچین و برای این نمایشگاه فاخر آماده نمایش شده است.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، علی دارابی، قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور در این مراسم روابط تاریخی و فرهنگی ایران و هند را یکی از کهنترین و عمیقترین مراودات تاریخی دانست و گفت: هیچ چیز نتوانسته خدشهای بر روابط فرهنگی این دو ملتِ با پیشینه تاریخی مشترک، کهن و غنی وارد سازد.
دارابی اظهار داشت: روابط کهن و استوار فرهنگی این دو ملت، موضوعی محدود و منحصر به تاریخ و اسطوره نیست، بلکه نمود و نمایشی عینی، ملموس و محسوس در روابط امروز میان آنها وجود دارد، روابطی که پیشینه آن به هزاران سال میرسد.
او گفت: ارتباط هند و هندوستان با ایران زمین، ارتباطی است که به عمق جان انسان ها برمی گردد. برای همین است که هندیان در ایران احساس غربت نمی کنند.
این مقام فرهنگی همچنین یادآور شد که پیوندهای تاریخی و فرهنگی دو کشور نقش مهمی در تامین صلح جهانی دارد.
سفیر هند در ایران بر تعمق و گسترش روابط دو کشور تاکید کرد
ودرا گائوراو سرشت، سفیر هند در ایران بیان کرد: مسئله اشتراکات بین تمدنی ایران و هند نقطهی شروع تبادلات فکری و سیاسی بین این دو کشور است.
او با اشاره به نقش محوری فرهنگ در روابط دو کشور، گفت: بدون اغراق عنصر فرهنگ اصلیترین و کلیدی ترین مولفه در تداوم و پیوستگی و ارتباط میان ایران و هند در طول تاریخ چندین هزار ساله بوده است.
سفیر هند در ایران ضمن ابراز خرسندی از افتتاح این نمایشگاه و دعوت از علاقمندان به بازدید از آن خاطر نشان کرد: این نمایشگاه نشانگر تمدن، و مشترکات عمیق دو کشور میباشد، در واقع تاریخ را مجسم می سازد و برای بازدیدکنندگان بسیار آموزنده خواهد بود.
116
بیشتر بخوانید:
فرهنگ عامل تاثیرگذار در پیوند همکاریهای ایران و هند است
تاکید امیرعبداللهیان برگسترش همکاری های ایران و هند
بیانیه مشترک نهادهای امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و هندوستان
ایران و هند میتوانند در نظم جدید جهانی بیش از پیش منشأ اثر باشند