رئیس کمیسیون اروپا؛ کشورهای عضو اتحادیه اروپا را در مساله مقابله با ورود مهاجران و تقویت مرزها به «دو رویی رسوا کننده» متهم کرد.

به گزارش ایران پرس، «ژان کلود یونکر» (Jean-Claude Juncker) رئیس کمیسیون اروپا گفت: «روسای جمهور و نخست وزیران کشورهای اروپایی از دو سال قبل محافظت بهتر از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا را خواستار بودند اما اکنون برخی از آنها به یک باره این کار را مداخله در امور داخلی می دانند؛ این دورویی، رسوا کننده است.»

یونکر افزود، دقیقا همان کشورهایی که تاکنون از محافظت ناکافی از مرزها انتقاد می‌کردند، اکنون از متعهد شدن در این زمینه خودداری می‌کنند.

پیشتر، رئیس کمیسیون اروپا ایجاد بازار برد‌ه‌داری در لیبی را ناشی از سیاست‌های غلط کشورهای اروپایی درقبال مهاجران دانست و اظهار کرد، اتحادیه اروپا نباید در برابر فروش انسان ها در این کشور به عنوان برده سکوت کند.

کمیسیون اروپا سپتامبر 2018 افزایش نیروهای حاضر در عملیات فرونتکس (Frontex) را از هزار و 500 نفر به 10 هزار نفر در واکنش به درخواست رهبران اروپایی برای تقویت مرزها در برابر مهاجران پیشنهاد کرد.

سران بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا از پذیرش طرح کمیسیون اروپا در این زمینه خودداری کرده‌اند.

تشکیل ائتلاف های جدیدی بین شرق و غرب

موضع و رویکرد کشورهای عضو اتحادیه اروپا در قبال مساله مهاجرت غیرقانونی که از سال 2015 بدین سو پیچیده‌ترین نوع آن در دوران معاصر این قاره تجربه می‌شود، باعث تشکیل ائتلاف های جدیدی بین شرق و غرب شده است.

ایتالیا و اتریش که به طور سنتی در قبال این مساله دارای رویکرد منفی بوده‌اند با روی کار آمدن دولت‌های جدید، به کشورهای اروپای شرقی نزدیک شده‌اند. کشورهای حوزه اروپای غربی نیز با امضای توافق نامه‌ها می‌کوشند به راهکاری مشترک برای معضل مهاجرت دست یابند. 

ایتالیا و یونان به عنوان دو کشوری که مهاجران به صورت گسترده از آنها برای عبور به اروپای غربی استفاده می کنند، در تعیین سیاست های اتحادیه اروپا در قبال بحران مهاجرت نقش مهمی ایفا می کنند.

واکنش «پاپ فرانسیس» به بحران مهاجران

ابعاد منفی این مساله واکنش «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیک های جهان را موجب شده است. پاپ در پیامی که به سران دولت‌ها و سازمان‌های جهانی فرستاده شده اظهار کرد: "اظهارات سیاسی که هر شری را به گردن پناهجویان می اندازند و به منظور ناامید کردن ضعفا ایراد می‌شوند، غیرقابل قبولند."

دولت بریتانیا در ادامه حرکت بی سابقه مهاجران از بنادر شمالی فرانسه به سمت سواحل جنوب شرقی آن کشور، تدابیر ویژه ای را برای حفاظت از مرزهای خود به اجرا گذاشته است.

تلاش برای جلوگیری از ورود غیرقانونی مهاجران به بریتانیا

«ساجد جاوید» (Sajid Javid) وزیر کشور بریتانیا، درتماس تلفنی با «کریستوف کاستانر» (Christophe Castaner) همتای فرانسوی خود توافق کرد که از طریق ایجاد یک گروه کاری مشترک، برجلوگیری از ورود غیرقانونی مهاجران به بریتانیا، بیشتر نظارت کنند. 

هم زمان «گاوین ویلیامسون» (Gavin Williamson) وزیر دفاع بریتانیا از آمادگی ارتش برای حفاظت از مرزهای این کشور و جلوگیری از ورود غیرقانونی مهاجران خبر داد.

سیاست های جنگ افروزانه کشورهای غربی در منطقه خاورمیانه  و برخی کشورهای آفریقایی، میلیون ها نفر را ناچار به ترک وطن برای یافتن سرپناه کرده است.

هر ماه هزاران تن از اتباع کشورهای بحران زده آفریقایی از طریق خاک لیبی و الجزایر و با عبور از دریای مدیترانه جان خود را در این سفر پر مخاطره از دست می دهند.

بحران بی سابقه پناهجویان در نتیجه سیاست های مداخله جویانه غرب عمدتا در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا ایجاد شد و اروپا را نیز درگیر کرد.

133/118

بیشتر بخوانید:

تدابیر ویژه بریتانیا برای مقابله با مهاجران

انتقاد پاپ از سیاست دولت‌های اروپایی ضد مهاجران