درگیری‌‌ها در اوکراین وارد نهمین روز خود شده است و تحولات در حالی ادامه دارد که بازارهای سهام اروپا روز دیگری را با کاهش شدید آغاز کردند.

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه صبح پنجشنبه (5 اسفند) در پاسخ به درخواست کمک نظامی سران جمهوری های خودخوانده «دونتسک» و «لوهانسک» در شرق اوکراین، دستور عملیات ویژه نظامی در منطقه دونباس را صادر کرد.

روسیه بر این باور است، اوکراین به تعهداتش ذیل توافقات مینسک که در سال‌های 2014 و 2015 برای حل مناقشه‌های موجود در دونباس حاصل شده بود عمل نکرده است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، ارزش معاملات در نخستین ساعت آغاز به کار بورس پاریس در روز جمعه، 1.10 درصد افت داشت. سهم بورس فرانکفورت از این سقوط 1.5 درصد و بورس لندن نیز 0.4 درصد بود.

ارزش بورس فرانکفورت نیز 3 درصد سقوط کرد. بورس پاریس هم با همین درصد افت، به پایین‌ترین حد ارزش خود از ماه مارس 2020 تاکنون رسید.

در طول هفته، بازارهای اروپایی بین 4 تا 7 درصد سقوط کردند.

خبر دیگر اینکه به دنبال اظهارات «لیندسی گراهام» سناتور آمریکایی درباره ترور «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه، سفیر این کشور در واشنگتن شدیدا به آن واکنش نشان داد و این اظهارات را محکوم کرد. 

گراهام روز پنج شنبه در واکنش به عملیات نظامی روسیه در اوکراین در اظهاراتی عجیب گفت: "باید کسی در روسیه پوتین را ترور کند." این سناتور آمریکایی در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز اظهار داشت: "چطور (این جنگ) تمام میشود؟ وقتی کسی در روسیه جلو بیاد این (پوتین) را از دور خارج کند."

سفارت روسیه در آمریکا خواستار توضیح رسمی واشنگتن درباره این موضوع شد.

نمایندگان دومای روسیه نیز روز جمعه لایحه‌ای را تصویب کردند که به موجب آن برای افرادی که دست به پخش «اخبار دروغ» درباره ارتش این کشور بزنند، مجازات‌های سنگین زندان و جریمه‌های نقدی در نظر گرفته است.

بر اساس این لایحه، در صورتی که «اخبار دروغ» منجر به «پیامدهای جدی» برای نیروهای مسلح روسیه شود، مجازات‌های مختلف زندان تا 15 سال برای عامل آن پیش‌بینی شده است.

لایحه‌ای که روز جمعه به تصویب رسید، همچنین برای افرادی که تشویق به تحریم روسیه می‌کنند، مجازات‌هایی در نظر گرفته شده است.

«ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو هم امروز (جمعه) درباره تازه ترین تحولات مربوط به بحران اوکراین گفت: "ناتو طرف درگیری نیست و به دنبال رویارویی با روسیه نیستیم."

استولتنبرگ مدعی شد: "حضور نظامیان ناتو در شرق اروپا یک اقدام دفاعی است."

از سوی دیگر، سازمان کانال پاناما هم اعلام کرد، در جنگ اوکراین بی طرف می ماند و به همین علت جلوی کشتی های روسیه را نخواهد گرفت.

همچنین یک مقام محلی اوکراینی اعلام کرد، نیروهای ارتش روسیه نیروگاه اتمی «زاپروژیا» را به کنترل خود درآورده‌اند.

وزارت دفاع روسیه هم اعلام کرد، «تاسیسات هسته‌ای زاپروژیا تحت کنترل ما است و به طور عادی کار می‌کند». بنا بر اعلام وزارت دفاع روسیه، نیروهای مسلح این کشور تاکنون یک هزار و 812 تأسیسات نظامی اوکراین و همچنین 62 هواپیما، 635 تانک و دیگر خودروهای زرهی را منهدم کرده‌اند.

117

بیشتر بخوانید:

آتش سوزی در بزرگ‌ترین نیروگاه هسته‌ای اروپا در اوکراین