به گزارش روز شنبه خبرگزاری ایران پرس، علیرضا زاکانی در بخش آخر صحبتهایش در نخستین مناظره انتخابات ریاست جمهوری به عنوان جمعبندی اظهار کرد: مردم عزیز جرم بنده به عنوان یک رزمنده این است که در مقابل مفسدان ایستادهام. تنها جرم انتسابی من مبارزه با فساد، فقر و تبعیض است، البته اتهاماتی هم میزنند مثلا دو بار در دیپلم تجدید آوردهام که مایع خجالت است، چون ۱۵ روز بود که از جنگ برگشته بودم و امتحان دادم و دو درس تجدید شدم. یا اینکه میگویند یک ترم مشروطی دارم. من با داشتن زن و فرزند ۱۱ ماه مسافرکشی کردم؛ اینها چیزهایی است که آدم را آزار میدهد.
زاکانی افزود: در مورد محل تحصیل من صحبت کردند. من در دانشگاه علوم پزشکی تهران درس خواندهام. اگر شما خارج از کشور درس خواندهاید و بعد برگشتهاید من کنکور دادم و بعد رزیدنت شدم به دلیل معلولیت دستم گفتند که به پزشکی هستهای بروم. اگر میدانید دیگر تکرار نکنید اگر هم نمیدانید به شما گفتم که دیگر تکرار نکنید؛ این مایه خجالت است.
وی افزود: به من میگویند نامزد پوششی که ان شاءالله دفعه آخری باشد که چنین چیزی را میگویند. اگر بنا باشد کسی پوششی باشد شما اصلیترین نامزد پوششی هستید که هشت سال افتضاح دولت را پوشش دادید. مردم شرایط را لمس میکنند. قرار بود قرارگاه اقتصاد مقاومتی راهاندازی کنید آخرش به قرارگاه مرغ رسیدید. مردم بدانند یکی از مقصران در مورد نهادههای دامی آقای همتی است که بیتدبیری ایشان و دیگران باعث تبدیل شدن قیمت مرغ به کیلویی ۳۵ هزار تومان شد.
این نامزد انتخابات ریاستجمهوری اضافه کرد: مردم یادشان است که زمانی گفتند رکود را رد کرده، کرونا را پشت سر گذاشته و تحریم به پایان رسید و رونق اقتصادی به وجود آمد، اما چرا به مردم دروغ گفتید. مردم صداقت، دانش و عرضه میخواهند. پول چاپ کرده و در بازار ریختید و پدر مملکت را درآوردید، آنگاه خود را نامزد مردمی میدانید. شما کاندیدای معمولی هستید.
وی خطاب به همتی گفت: شما میگویید با استقلال بانک مرکزی و قانون مجلس موافقید که اگر اینطور است اعلام کنید تا من بگویم در مجلس چه گفتید.
زاکانی اظهار کرد: تنها کار ما این است که دولت را از جلوی مردم کنار کشیده و در خدمت مردم قرار دهیم. بانک در خدمت تولید و بازار سرمایه در خط تلاش اصلی سرمایهگذاری در کشور میشود که برای همه اینها منابع و عناصری تامین میشود. دولت خود را پشتیبان بازار سرمایه میداند نه اینکه دست در جیب مردم کند. بنا بر گفته وزیر اقتصاد دولت سال گذشته ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از بازار سرمایه برداشته است. آقای روحانی به چه حقی این کار را کرده است.
وی در پایان اظهار کرد: مسیر غلط گذشته باید اصلاح شود. همگی باید به میدان تغییر و تحول آمده و باید خود را اصلاح کنیم؛ البته توقعام آن است که وعده ندهیم بلکه بگوییم چطور میخواهیم تحول بزرگ به وجود آوریم. ما برنامه جامع داریم که مردم در پایان سال اول دولتم تغییر و بعد از چهار سال تحول را خواهند دید.
قاضیزاده هاشمی: دولت سلام آمده که حاکمیت مردم را تعمیق ببخشد
سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی هم در بخش پایانی مناظره تلویزیونی و در جمع بندی اظهارات خود اظهار کرد: در جمع حاضر من جوان ترین هستم ما جوان ها آرمان های بلندی داریم و می خواهیم تحولات عمیقی اتفاق بیفتد مردم میگویند چرا در هر انتخابات حرفها تکرار می شود و مشکل بیکاری، گرانی، معیشت و مرغ و تخم مرغ حل نمی شود.
وی اضافه کرد: ما سه سال است به خصوص بعد از بیانیه گام دوم رهبری به جمع بندی رسیدیم که نحوه اداره کشور مشکل دارد من جراح هستم ما بیماری های خطرناک را با مسکن درمان نمی کنیم سرطانی که راه نفس بیمار را گرفته باید جراحی شود ما باید کارهای اساسی تری انجام دهیم. البته در موضوعات اضطراری باید دستور العمل و برنامه باشد که داریم .
قاضی زاده هاشمی یادآور شد: ما در دولت سلام 19 برنامه اجرایی دقیق را پیش بینی کردیم و 213 پروژه اجرایی را در نظر گرفتیم اما نیاز به تغییر نگاه و رویکرد وجود دارد. دولت سلام آمده که حاکمیت مردم را تعمیق ببخشد. دولت باید پاسخگوی مردم باشد و جایی که خطا می کند با آن برخورد شود اما سطح نگاه ما این است که مردم بیایند به ما رای بدهند و بروند.
وی ادامه داد: ما مساله سربازی را از این جهت مطرح می کنیم که مانع توسعه استارت آپ هاست یا مدیریت کرونا که چند پارچگی مدیریت این بلا را به سرما آورده است.
قاضی زاده هاشمی با بیان این که باید مسائل 50 و 100 ساله را حل و فصل کنیم یادآور شد: نقدینگی70هزار برابر شده اما چه کسی عامل خلق نقدینگی است آیا این مربوط به خارج از کشور است یا ساختار بودجه و بانکی این مشکل را ایجاد کرده است. اقتصاد رانتی غارتی ایجاد شده و طبقه مرفه به وجود آمده که در کنار منافع دولت قرار گرفته است. در حالی که اگر بخواهیم منابع کشور را بین مردم تقسیم کنیم به هر کدام ماهی سه میلیون تومان می رسد. انتهای پیام
رییسی: ما اصحاب «ما میتوانیم» هستیم
سید ابراهیم رییسی در جمع بندی سخنان خود در مناظره اول گفت: رئیس جمهور رئیس همه مردم از هر گویش و اقلیم و جنسیت است. باید با نگاه عمیق حل مسائل همه مردم برای او مساله باشد.
وی افزود: مردم دیدند من در قوه قضائیه برنامه ارائه دادم و در اختیار همه قرار دادم. مردم هم بعد از دو سال و اندی احساس کردند که اتفاقی افتاده و وضعیت متفاوتی رقم خورده است.
رئیسی ادامه داد: ۱۲ اندیشکده فعال در کشور برای برنامه با ما همکاری کردند. نظام مسائل و حل مسائل مردم در اختیار ماست.
وی با بیان اینکه در فضای مجازی ما عقبیم گفت: من از جوانان و بچهها میپرسم، وقتی دارید در اینترنت گیم بازی میکنید چند بار حال شما گرفته میشود؟ باید کار بسیاری شود. من خودم صفحه دارم و دو میلیون فالوئر دارم و مسائل از این طریق به من میرسد. حق خانم ها ضایع می شود حتی خانم های خانه دار.
این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما اصحاب «ما میتوانیم» هستیم. درباره بانکها گفتند به حرف گوش نمیکنند، من گفتم ببینید به حرف من گوش میکنند یا نه؟ زیرساخت ها مشکل دارد و باید کامل شود.
جلیلی: رئیسجمهور باید به موقع تصمیم بگیرد
سعید جلیلی هم در بخش جمعبندی سخنان خود با بیان اینکه موضوع اصلی این جلسه این است که نقش و هنر رئیسجمهور این است که چگونه میتواند برنامههای خود را به نتیجه برساند، اظهار کرد: سوال این است که چه تضمینی وجود دارد که رئیس جمهور برنامههای خود را به نتیجه میرساند؟ رئیسجمهور باید بگوید برنامهاش چه نتیجهای دارد؟ هشت سال پیش اینجا مطالبی مطرح شد اما کدامش انجام شد؟ کدام تحریمها برداشته شد و دلار چند برابر شد؟
وی ادامه داد: ما میگوییم سال اول ۱۰۰ هزار، سال دوم ۱۲۶ هزار و سال چهارم ۲۵۳ هزار شغل ایجاد میکنیم که اینها قابل ارزیابی است.
این داوطلب انتخابات خاطرنشان کرد: رئیسجمهور باید به موقع تصمیم بگیرد و تصمیمش اجرایی شود. برخی مشکلات ما، ساختاری نیستند، بلکه مربوط به فرهنگ سیاسی کشور است و مربوط به این جناح و آن جناح هم نیست. باید بگوییم فرهنگ سیاسی غلط را چگونه کنار میگذاریم. به طور مثال کار با نمایش به نتیجه نمیرسد بلکه به کار واقعی نیاز داریم. به قول شهید حاج قاسم سلیمانی اگر آب را ول کنیم معلوم نیست به پای درخت برسد، بلکه باید مسیر آب را دنبال کرد. نمیشود فقط کشور را با بخشنامه اداره کرد.
وی در پایان با بیان اینکه میتوان به بهترین شکل از ماشین دولت استفاده کرد، گفت: تعارفات سیاسی و جناحی مانع کار رئیسجمهور میشود. اینها را باید اصلاح کرد.
مهرعلیزاده: میخواهم با مدیریت منطقی و برنامهمحور و عملگرایانه مناسب فعالیت کنم
محسن مهرعلیزاده در بخش پایانی مناظره اول کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری خطاب به مردم گفت: مردم ایران آمارهای اقتصادی و شاخصهای سیاسی، اجتماعی و حافظه تاریخی شما گواه این است که در این کشور دولتی روی کار آمد که توانست شرایط کشور را به نحوی مناسب در جهت توسعه کشور قرار دهد و این دولت، دولت اصلاحات، سیدمحمد خاتمی بود.
وی افزود: در آن دوران شاهد رشد اقتصادی به میزان 5.7 درصد بودیم، کاهش تورم از 50 درصد به تکرقمی و توسعه نهادههای تاثیرگذار اجتماعی و تنشزدایی گسترده با دنیا و روابط بینالمللی بودیم.
این نامزد انتخابات ریاستجمهوری خاطرنشان کرد: مردم عزیز، ما 16 سال است که در مسیری قرار داریم که تعادل کشور برای حل مشکلات از بین رفته است؛ مسائل سیاسی در صدر و مشکلات مردم در ذیل قرار گرفته است و کوچکترین مساله اجتماعی کشور ظرفیت تبدیل به یک بحران بزرگ را دارد. امروز بحران کمآبی داریم و با تورمهای افسارگسیخته و منابع کم معیشت بخشی از جامعه در خطر افتاده است و مردم ناراضی هستند.
مهرعلیزاده ادامه داد: نارضایتی مردم از مدیران است یا از ساختارها؟ چرا مشکلات مردم حل نمیشوند؟ چرا تحصیل کرده های داخل و خارج از کشور نمیتوانند مشکلات کشور را حل کنند؟ پاسخ ساده است چون به آنها اجازه داده نمیشود؛ همین رویکرد نیز در سیستم اجرایی کشور مشاهده میشود. این میشود که امروز کشور با بیش از 50 بحران مواجه شده است و برای حل مشکلات مربوطه اجماع وجود ندارد و تریبونهای مسئولین به جای حل مشکلات مردم، محلی برای دعوا شده است.
وی با تاکید بر اینکه من برای اجماعسازی آمدهام، گفت: من از تشکیل دولت اصلاحات یعنی دولت زندگی با مردم صحبت میکنم؛ زندگی در مقابل مرگ، زندگی در مقابل جنگ و زندگی در مقابل فقر و زندگی در مقابل تحریم. بیایید شرایط زندگی خوب را فراهم کنیم.
مهرعلیزاده گفت: میخواهم با مدیریت منطقی و برنامهمحور و عملگرایانه بر اساس علم روز با سیاستهای رفاهی مناسب فعالیت کنم.
رضایی: باید دولتی نو قوی و پاسخگو و مسئولیت پذیر بوجود بیاید
محسن رضایی در بخش پایانی این مناظره گفت: دولتهای گذشته نبایدد تکرار شوند، سفره دولت و مردم جدا شده است، اعتماد به نفسها کشته شده و ما نمی توانیم گفته شده است.
وی تاکید کرد: باید دولتی نو به وجود بیاد که قوی و پاسخگو و مسئولیت پذیر باشد. دولت جوان و انقلابی ان شاءالله درست می کنیم و شعار ما می توانیم را نشان می دهیم.
وی تاکید کرد: یارانه ۴۵۰ هزار تومانی برای ۴۰ میلیون نفر تضمین می کنم. یک میلیون مسکن به صورت احیای بافتهای فرسوده را در دستور کار قرار می دهم. خسارات بورس را جبران کرده و ایالت های اقتصادی را طبق قانون انجام می دهم.
رضایی گفت: موضوع کشاورزی و کشاورزان را حل کرده و دست دلالان را قطع می کنم و همچنین فضای مجازی را در دسترس همگان قرار می دهم.
وی گفت: من خودم را سرباز وطن می دانم. یک بار دیگر آبرویم را کف دست گذاشته و به صحنه آمدم تا با کمک متخصصان نظام تصمیم گیری را تقویت کنم.
وی گفت: من شرمنده صبر و تحمل شما مردم مومن، زباله گردها، نان قرضی ها و کولبران هستم.
وی در جمله پایانی گفت: من به جای همه دولتمران کشور از محضر شما مردم عذرخواهی می کنم.
همتی: مردم میتوانند صحنه را تغییر دهند
عبدالناصر همتی هم در بخش پایانی سخنانش گفت: من فکر میکردم آقای زاکانی پوششی هستند اما الان فهمیدم سوپرپوششی هستند و به هیچوجه وقت خود را برای پاسخ به ایشان نمیگذارم.
وی افزود: از من پرسیدند که چرا به بانک مرکزی آمدی؟ افتخارم این است که بانک مرکزی کشور را در شرایط بسیار سخت اداره کردم و نگذاشتم کشور ونزوئلایی شود. الان آمدهام نگذارم اقتصاد کشور، اقتصاد کره شمالی شود.
همتی خطاب به مردم تصریح کرد: من هنوز پیروز این انتخابات نیستم؛ چرا که بسیاری تصمیم گرفتهاید که رای ندهید. اما برای تقویت جمهوریت نیاز داریم قدرت بیقدرتان را نشان دهیم. ما فرصت و حق اشتباه کردن نداریم و اگر این چهار سال را از دست ندهیم میلیونها ایرانی از زیر خط فقر درمیآیند.
وی تاکید کرد: اگر امروز درست انتخاب نکنیم، ۲۰ سال دیگر ارز ۴۲۰۰ توزیع میکنیم و قیر رایگان عرضه میکنیم و از همسایگان عقب میمانیم. خیلیها نتیجه انتخابات را از پیش مشخص میدادند، اما مردم میتوانند این صحنه را تغییر دهند. از شما میخواهم خودتان رای دهید و اگر اعتراض دارید، اعتراضتان را با رای دادن به من نشان دهید. تا هفته آینده لااقل نظر ده نفر را تغییر دهید و با خود همراه سازید. بحث پیروزی من نیست، بحث پیروزی جمهوری و مردم است که به نفع جمهوریت و مردم و فرزندانمان است.ما مردم میتوانیم صحنه را تغییر دهیم.
دومین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ساعت 17 روز 18 خرداد برگزار و از خبرگزاری ایران پرس نیز به طور زنده پخش میشود. // 114