به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «مورگان اورتگاس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز گذشته (سهشنبه) در توئیتی نوشت: "ایالات متحده نگران بدتر شدن شیوع کرونا در ایران است و واشنگتن همانند اول فوریه بار دیگر پیشنهاد کمک خود را تکرار میکند."
اشاره اورتگاس به پیشنهاد وزیر امور خارجه آمریکا در فوریه برای کمک به ایران است.
«سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان روز چهارشنبه در حساب کاربری خود در توییتر در واکنش به این ادعاهای پوچ، به آمریکاییها توصیه کرد: از مسدود کردن حق مردم ایران برای استفاده از پول خودشان که در کره جنوبی، عراق و ژاپن بلوکه شده دست بردارید تا در میانه این همهگیری کرونا برای خرید غذا و دارو استفاده شود.
خطیبزاده با اشاره به اینکه «موضوع ساده است»، افزود، مقامات ایالات متحده از «اوفک» (دفتر کنترل داراییهای خارجی خزانهداری آمریکا) بخواهند به کره جنوبی اجازه دهد که پول ایران را به کانال سوئیس منتقل کند.
باوجود شیوع ویروس کرونا در جهان، ایالات متحده تحریمهای غیرقانونی خود را علیه ایران تشدید کرده تا جایی که شرکتهایی دارویی را از هرگونه معامله برای انتقال دارو و تجهیزات پزشکی به ایران منع کرده است.
در همین راستا، 26 کشور از جمله ایران، سوریه، روسیه، چین و عراق با اعلام اینکه تحریمهای اقتصادی ظالمانه آمریکا و برخی کشورهای غربی علیه کشورهای مستقل جهان به مانع بزرگی برای مقابله با ویروس کرونا تبدیل شده است، خواستار پایان دادن به این وضعیت شدند.
بیانیه مشترک این کشورها را نماینده چین روز دوشنبه در جلسه سوم مجمع عمومی سازمان ملل ویژه حقوق بشر قرائت کرد.
این 26 کشور در بیانیه خود تأکید کردند که کشورهای تحریم کننده با نقض حقوق بشر مانع تلاشها برای مقابله با بیماری همه گیر کووید- 19 میشوند.
درخواست 26 کشور جهان بر لزوم پایان تحریم های آمریکا
«محمدجواد ظریف» وزیر خارجه کشورمان نیز اخیرا با انتقاد از سیاست های خصمانه آمریکا تاکید کرد: "جهان دیگر نمیتواند در مقابل تروریسم اقتصادی آمریکا که با تروریسم پزشکی پیوند خورده سکوت کند."
«سعید نمکی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم پیش از این در نامههای جداگانه به دبیرکل سازمان ملل، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت و رئیس صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف)، از مجامع بین المللی خواست در برابر تحریمهای ظالمانه علیه مردم ایران و اقدامات یک جانبه آمریکا در مسیر تهیه غذا، دارو و تجهیزات پزشکی سکوت نکنند.
دولت آمریکا همچنین با کارشکنی های خود مانع اعطای وام پنج میلیارد دلاری صندوق بینالمللی پول به ایران شده است.
117
بیشتر بخوانید:
رویکرد وزارت خارجه آمریکا درباره شیوع کرونا در ایران