بازشماری بخشی از آرا هم نتوانست با وجود شکایت‌های وارده نتایج انتخابات پارلمانی عراق را چندان تغییری بدهد هر چند کمیسیون عالی انتخابات عراق می گوید باب اعتراض به همین نتایج نیز همچنان باز است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، مرکز امور انتخاباتی «صوت» عراق با استناد به آمار اعلامی کمیسیون عالی انتخابات عراق بعد از پایان بازشماری بخشی از آرا و شمارش صندوق‌های باقیمانده تعداد کرسی‌های هر کدام از ائتلاف‌ها و جریان‌های عراقی را به شرح زیر اعلام کرد:

جریان صدر ۷۳ کرسی

ائتلاف التقدم (محمد الحلبوسی) ۳۷ کرسی

ائتلاف دولت قانون (نوری المالکی) ۳۴ کرسی

حزب دموکرات ۳۲ کرسی

ائتلاف الفتح  ۱۷ کرسی

همپیمانی کردستان  ۱۶ کرسی

ائتلاف عزم (خمیس خنجر) ۱۴ کرسی

امتداد (جریان تشرینی‌ها) ۹ کرسی

الجیل الجدید ۹ کرسی

اشراقه کانون ۶ کرسی

العقد الوطنی ۵ کرسی

ائتلاف قوا الدوله (العبادی و حکیم) ۴ کرسی

تصمیم ۵ کرسی

جماهیرنا هویتنا ۳ کرسی

جنبش حسم ۲ کرسی

المشروع الوطنی ۱ کرسی

جنبش حقوق ۱ کرسی

بلادی الوطنیه ۱ کرسی

تیار الفراتین ۱ کرسی

تجمع سند ۱ کرسی

الوفاة والتغییر ۱ کرسی

النهج الوطنی-الفضیلة  ۱ کرسی

الجماهیر الوطنی ۱ کرسی

المنتج الوطنی ۱ کرسی

جبهة ترکمان ۱ کرسی

العدل الکردستانی ۱ کرسی

التحالف العربی ۱ کرسی

الامال ۱ کرسی

اقتدار وطن ۱ کرسی

حزب الوطن ۱ کرسی

اهالی واسط ۱ کرسی

مستقل ها ۴۰ کرسی

اقلیت ها ۹ کرسی (شامل ۵ کرسی مسیحیان، ۱ کرسی ایزدی ها، ۱ کرسی صابئی ها، ۱ کرسی کردهای فیلی و ۱ کرسی شبک ها)

کمیسیون عالی انتخابات عراق به اعتراضات جدی و ادعاها درباره گم شدن دو میلیون رای یا عدم تسلیم نزدیک به یک میلیون و ۶۰۰ هزار کارت شرکت در انتخابات و یا اختلافات رای‌های نوارهای صادر شده از صندوق‌ها (پرینت رای) با نتایج اعلامی از کمیسیون و طرح شائبه دخالت خارجی در دستکاری آرا هنوز پاسخی قانع کننده نداده و تصریح کرده که اکثر شکایت‌ها بر نتایج انتخابات بی تاثیر بوده است. با این حال، کمیسیون انتخابات عراق در کنفرانسی خبری اعلام کرد می توان به این نتایج اخیر نیز اعتراض کرد.

نکته جالب توجه در نتایج این دوره از انتخابات پارلمانی عراق میزان کرسی‌های مستقل‌ها در پارلمان آینده عراق است؛ مساله‌ای که توجه ائتلاف‌های پارلمانی پیش رو برای تشکیل اکثریت را با هدف تشکیل دولت به خود جلب کرده است.

مخالفت هیات هماهنگی شیعیان عراق با نتایج انتخابات پارلمانی این کشور

هیات هماهنگی شیعیان عراق موسوم به "چارچوب هماهنگی" شنبه شب در بیانیه ای مخالفت کامل خود را با نتایج انتخابات پارلمانی اخیر این کشور اعلام کرد.

هیات هماهنگی شیعیان عراق در این بیانیه ضمن مخالفت با نتایج انتخابات تصریح کرد، کمیسیون عالی انتخابات این کشور مسئول اصلی شکست انتخابات و سوء مدیریت آن است.

در بیانیه هیات هماهنگی شیعیان عراق تاکید شده است، شکست انتخابات تاثیری منفی بر روند دموکراسی و وفاق اجتماعی جامعه این کشور خواهد گذاشت.

اعلام حالت آماده‌باش کامل در بغداد

به دنبال اعلام پایان انتخابات پارلمانی عراق و شمارش دستی آراء، بغداد از بعد از ظهر امروز شنبه در وضعیت آماده باش کامل قرار گرفت.

به گزارش بغداد الیوم؛ رئیس ستاد مشترک ارتش امروزشنبه عراق اعلام کرد: به منظور پیشگیری و جلوگیری از هرگونه وضعیت اضطراری پس از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی، نیروهای امنیتی در حالت آماده باش کامل قرار گرفته‌اند.

ساعاتی پیش از آن  «تحسین الخفاجی» سخنگوی فرماندهی عملیات مشترک عراق هم گفته بود: یک طرح امنیتی در صورت حمله احتمالی به دفاتر کمیسیون‌های انتخابات در استان‌های مختلف کشور در نظر گرفته شده است و نیروهای امنیتی به عملیات نقل و انتقال و تأمین امنیت صندوق‌های رأی ادامه می‌دهند.

«عبد الحسین هنداوی» مشاور انتخاباتی نخست‌وزیر عراق بعداز ظهر امروز در سخنانی اعلام کرد: شمارش دستی آرای صندوق‌های رای تعیین شده به اتمام رسیده است و نتایج شمارش دستی آرا با شمارش الکترونیکی یکسان است.

112

بیشتر بخوانید:

اتمام شمارش دستی صندوق‌های رای انتخابات عراق

ادامه تظاهرات معترضان به نتایج انتخابات پارلمانی عراق در بصره

سه سوال اساسی درباره انتخابات پارلمانی عراق