ایران پرس: «فیصل المقداد» وزیر جدید امور خارجه سوریه در نخستین سفر خارجی خود برای دیدار و گفتگو با «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه و دیگر مقامات کشورمان به تهران سفر کرده است.

پس از درگذشت «ولید المعلم» وزیر امور خارجه فقید این کشور، «فیصل المقداد» در 22 نوامبر از سوی  «بشار اسد» رئیس‌ جمهوری سوریه به عنوان وزیر امور خارجه تعیین شد.

سفر وزیر خارجه جدید سوریه به تهران دارای اهمیتی چند وجهی است:

پیگیری روند مذاکرات «روند آستانه» بررسی آخرین تحولات سوریه و منطقه و همچنین توسعه روابط دو جانبه، سه محور مهم سفر وزیر خارجه جدید سوریه به تهران است.

«روند آستانه» به‌عنوان مهم‌ترین جریان سیاسی برای حل بحران سوریه از ژانویه 2017 با ابتکار جمهوری اسلامی ایران و همکاری روسیه و ترکیه، با هدف برقراری صلح در سوریه شکل گرفته است.

«حسن بیکی» کارشناس سیاسی می گوید: "اقدامات یکجانبه آمریکا در غرب آسیا، باعث شد که سوریه دچار بحران عمیقی گردد وبه یکی از کانون های خطرناک فعالیت گروه های تروریستی تبدیل شود. در چنین وضعیت خطرناکی؛ انسجام 3 کشور ایران، روسیه و ترکیه سبب شد ، سیاست آمریکایی‌ها برای تجزیه سوریه شکست بخورد."

با پیگیری توافقات روند آستانه؛ اکنون سوریه از مرحله جنگ و درگیری‌های امنیتی، وارد فاز سیاسی حل بحران شده است. اهمیت چارچوب آستانه در حفظ تمامیت سرزمینی سوریه، مبارزه با تروریسم و فراهم کردن زمینه‌های شکل‌گیری قانون اساسی جدید این کشور است که زمینه را برای گفت‌وگوهای سیاسی جامع فراهم می‌کند. 

سفر وزیر خارجه جدید سوریه به تهران در شرایطی انجام می شود که استکبار جهانی و صهیونیسم برای اخلال در امنیت منطقه و تضعیف کشورهای محور مقاومت تلاش می کنند و سیاست تشدید فشارهای امنیتی ونظامی ازسوی آمریکا و اسراییل با حمایت از گروه های تروریستی درمنطقه، همچنان دنبال می شود.

در چنین شرایطی ایستادگی ایران وسوریه درمقابل فشارها و مقابله با توطئه های منطقه ای؛اهمیت روابط تهران و دمشق را به سطحی راهبردی ارتقاء داده است. دراین چارچوب در سفر ماه ژوییه گذشته سرلشکر «محمد باقری» رییس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به دمشق یک توافقنامه همکاری نظامی، امنیتی با حضور ژنرال «علی عبدالله ایوب» وزیر دفاع و جانشین فرمانده کل ارتش و نیروهای مسلح سوریه به امضا رسید. 

«سید هادی سیدافقهی» کارشناس مسایل غرب آسیا با اشاره به توافقنامه همکاری نظامی ایران و سوریه، می گوید: "سطح همکاری‌ها تا پیش از این توافق، ‌بیشتر مستشاری بود که بنا به دعوت رسمی دولت سوریه و برای حفاظت از تمامیت ارضی این کشور و مقابله با تروریست‌ها انجام می شد، اما هم‌اکنون همکاری‌ها  متنوع تر و راهبردی‌تر شده و به سطح معناداری رسیده است."

به عبارتی دیگر باید گفت، روابط ایران و سوریه اکنون علاوه بر ابعاد سیاسی - اقتصادی و علایق مشترک دینی و فرهنگی از مولفه های پایدار امنیتی و راهبردی نیز برخوردار است. این روابط در حقیقت سبب همبستگی و اتحاد ناگسستنی بین دو کشور در مقابل نظام سلطه و مقابله با تروریست‌ها و حامیان متجاوز آنها شده است.

بدیهی است، تا زمانی که آمریکا، اسراییل، عربستان ودیگر حامیان تروریسم بخواهند منطقه را نا امن کنند، ایران در کنار سوریه و در مقابل تروریسم باقی خواهد ماند؛ زیرا خطر تروریسم یک خطر فراگیر برای همه جهان است. رایزنی وزیر خارجه سوریه در تهران را می توان در همین چارچوب ارزیابی کرد. 

117

بیشتر بخوانید:

تهران؛ مقصد اولین سفر خارجی وزیر خارجه جدید سوریه

فیصل المقداد، وزیر امور خارجه جدید سوریه؛ سابقه و چالش‌های پیش‌رو