«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به نمایندگان کنگره این کشور اعلام کرد که برای دومین بار در طول ماه جاری از اختیارات قانونی خود برای فروش اضطراری یک محموله تسلیحاتی شامل قطعات مورد استفاده در ساختن گلولههای ۱۵۵ میلی متری و به ارزش ۱۴۷ میلیون دلار به رژیم صهیونیستی استفاده کرده است.
بلینکن تصمیم مشابهی را در ۹ دسامبر اتخاذ کرد و رأساً با فروش نزدیک به ۱۴ هزار گلوله تانک به ارزش بیش از ۱۰۶ میلیون دلار به اسرائیل موافقت کرد.
این در حالی است که ارسال بسیاری از سلاحهای آمریکا به اسرائیل از زمان آغاز جنگ در غزه به صورت مخفیانه بوده است. حدود یک ماه پیش روزنامه «وال استریت ژورنال» در گزارشی اختصاصی فاش کرده بود آمریکا برای کمک به رژیم صهیونیستی در جنگ غزه، بمبهای سنگرشکن پرقدرت و دهها هزار سلاح و گلوله توپخانه دیگر در اختیار آن قرار داده است.
افزایش ارسال سلاح از آمریکا به اسرائیل که ارسال ۱۵ هزار بمب و ۵۷ هزار گلوله توپخانه را شامل میشود اندکی بعد از عمیلات طوفان الاقصی در 158 مهر - ۷ اکتبر آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
اقدام جدید دولت بایدن در زمینه تسلیح رژیم صهیونیستی نشان دهنده چند مساله است:
نخست اینکه ایالات متحده به عنوان حامی بی و قید وشرط اسرائیل حتی در زمانی که جنایات آن در جریان جنگ غزه به اوج خود رسیده و در نتیجه حملات هوایی و زمینی نیروهای رژیم صهیونیستی هزاران نفر از اهالی غزه به ویژه کودکان و زنان شهید و زخمی شده اند، اما واشنگتن هم چنان به تقویت ماشین جنگی اسرائیل ادامه می دهد.
در این زمینه در بیانیه وزارت خارجه آمریکا تصریح شده که ایالات متحده به امنیت اسرائیل متعهد است و حصول اطمینان از توانایی آن برای دفاع از خود در برابر تهدیداتی که با آنها مواجه است، برای منافع ملی آمریکا امری حیاتی به شمار میرود.
این موضع گیری واشنگتن نشان می دهد که آمریکا در هر شرایطی حتی در زمانی که محکومیت های جهانی علیه رژیم صهیونیستی به دلیل اقدامات جنایتکارانه آن به خصوص نسل کشی فلسطینی ها در غزه افزایش بی سابقه ای پیدا کرده، اما هم چنان به بهانه دفاع رژیم صهیونیستی ازخود ضمن چراغ سبز به صهیونیست ها برای ادامه جنگ غزه با عملی شدن آتش بس در این جنگ نیز مخالفت می ورزد.
مساله دوم اینکه واشنگتن در عین فروش سلاح به تل آویو برای ادامه کشتار فلسطینی ها ژست حقوق بشری نیز به خود گرفته است. در این راستا وزارت خارجه آمریکا در ادامه این بیانیه خود ادعا کرده است که ما همچنان به شدت به اسرائیل تأکید میکنیم که آنها نه تنها باید قوانین بشردوستانه بینالمللی را رعایت کنند بلکه باید هر اقدام لازم برای جلوگیری از آسیب رسیدن به غیرنظامیان را هم انجام دهند.
این در حالی است که مقامات ارشد آمریکایی خود بهتر از هر کسی می دانند که اسرائیل درعملیات جنگی خود علیه فلسطینی ها هیچ حد و مرزی را نمی شناسد و هر اقدامی را مشروع و قابل قبول تلقی می کند.
دولت بایدن به خوبی از حجم جنایات ضد بشری رژیم صهیونیستی آگاه است و هیچ گام عملی برای جلوگیری ازآن انجام نداده است.
روزنامه وال استریت ژورنال در این باره نوشت: انتقال صدها میلیون دلار مهمات با هواپیماهای ترابری نظامی از آمریکا به تلآویو نشاندهنده چالشهای دیپلماتیکی است که پیش روی دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا قرار دارد. آمریکا از یک طرف متحد اصلیاش در منطقه را به اجتناب از افزایش تلفات غیرنظامیان دعوت میکند اما از طرف دیگر بسیاری از مهماتی که آن عملیاتها به واسطه آنها انجام می شود را در اختیار تلآویو قرار دهد.
بی عملی و انفعال دولت بایدن موجب اعتراضات گسترده در داخل آمریکا از جانب مردم این کشور، برخی از اعضای کنگره آمریکا و نیز کارکنان نهادهای دولتی مانند وزارت خارجه، وزارت امنیت داخلی و حتی کارآموزان کاخ سفید شده است.
همه آنها خواهان اتحاذ اقدامات موثر از جانب کاخ سفید برای وادار کردن اسرائیل به قبول آتش بس در جنگ غزه شده اند.
با این حال دولت بایدن حداکثر خواهان وقفه های چندروزه برای تبادل اسرای فلسطینی و زندانیان صهیونیست شده و نه فقط با اجرای آتش بس دائمی مخالفت ورزیده بلکه قطعنامه های ارائه شده از سوی چند کشور در شورای امنیت سازمان ملل را نیز که درآنها درخواست آتش بس در جنگ غزه مطرح شده وتو کرده است.
در نهایت آمریکا فقط با قطعنامه ای که در آن تسهیل و افزایش های کمک های انسانی به غزه مطرح شده با رای ممتنع همراهی کرد که البته این قطعنامه هم با مخالفت رژیم صهیونیستی مواجه شده است.
نویسنده: سيدرضا ميرطاهر
117
بیشتر بخوانید:
ببینید: ویرانی بیتلاهیا پس از حملات صهیونیستها
کودککُشی در غزه؛ پیشه همیشگی رژیم صهیونیستی