ایران پرس - رییس جمهوری بنگلادش از خشونت نیروهای ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا انتقاد کرد.

«محمد عبدالحمید» در دیدار با «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیک های جهان در داکا گفت، هزاران مرد، زن و کودک مسلمان روهینگیایی در میانمار به طرز وحشیانه ای از سوی نیروهای ارتش و بودائیان افراطی این کشور کشته شده اند.

به گفته رئیس جمهوری بنگلادش، در جنایات ارتش میانمارعلیه مسلمانان روهینگیا همچنین هزاران زن مورد آزار و تجاوز جنسی نیروهای ارتش و بودائیان افراطی قرار گرفته اند و خانه های آوارگان در استان راخین در غرب این کشور به آتش کشیده شده است.

رییس جمهوری بنگلادش کمک های جامعه بین المللی را برای بازگرداندن آوارگان مسلمان روهینگیا به خانه هایشان خواستار شد.

سفرپاپ به میانمار و بنگلادش پس از آن صورت گرفت که اخیرا دیدبان حقوق بشر با انتشار گزارشی از ثبت مستندات فراوان از «جنایات» و «نسل کشی» علیه مسلمانان روهینگیا ازسوی ارتش میانمار پرده برداشت.

در هفته های اخیر، مقامات سیاسی و مذهبی اروپایی با به اصطلاح ژست انسان دوستانه به میانمار و بنگلادش  سفر کرده و از اردوگاههای اوارگان مسلمان روهینگیا بازدید کردند، اما در اظهارات خود نه تنها دولت میانمار را به جنایات جنگی و نسل کشی متهم نکردند بلکه با سکوت دربرابر ان و درخواست از دولت بنگلادش برای رسیدگی به وضعیت اوارگان، صرفا دولت و ارتش میانمار را برای ادامه جنایت ضد مسلمانان روهینگیا تشویق کردند.

این در حالی است که مسلمانان روهینگیا نیازمند اقدام عملی مجامع بین المللی برای توقف خشونتهای خونین ارتش و دولت میانمار ضد انان است .

«یانگ هلی» گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در این باره گفت:

"ادعای دولت میانمار در این خصوص که مسلمانان روهینگیا خانه های خود را آتش زده اند، کاملا غیر معتبر و نادرست است و رفتار پلیس میانمار در ضرب و شتم و حمله به روستاییان مسلمان نقض حقوق بشر است که باید هرچه سریعتر متوقف شود."

از دیدگاه محافل غربی به نظر می رسد میانمار با موفقیت توانسته است مسلمانان روهینگیا را از خانه های خود بیرون نماید و اکنون وضعیت در استان راخین که سرزمین اجدادی مسلمانان روهینگیا محسوب می شود برای سرمایه گذاری مهیا است.

این بدان معنا است که دولت میانمار برنامه های اقتصادی خود را در مناطقی اجرا می کند که صاحبان آنها مسلمانان روهینگیا هستند، اما با کشتار و اواره کردن آنها درصدد است، استان غربی راخین را از مسلمانان پاکسازی نماید و کشورهای غربی نیز از این وضعیت استقبال می کنند. 

«فیل رابرتسون» Phil Robertson کارشناس مسایل بین المللی:

"مسلمانان روهینگیا شدیدا مورد حمله قرار می گیرند. دولت میانمار باید فورا به این حملات پایان دهد. اگر دلایل این خشونتها روشن نشود شرایط بدتر می شود."

در هر حال، رئیس جمهوری بنگلادش در حالی از ادامه کشتار مسلمانان روهینگیا از سوی دولت و ارتش میانمار انتقاد می کند که به رغم اعتراض های بین المللی این روند همچنان ادامه دارد و دولت میانمار درصدد تکمیل روند نسل کشی و پاک سازی استان راخین از مسلمانان روهینگیا است و سفرهایی که صرفا برای گرفتن عکس یادگاری صورت می گیرد نمی تواند گره ای از مشکلات مسلمانان روهینگیا بگشاید.

درک این واقعیت است که اعتراض مقامات بنگلادش را برانگیخته و از مجامع بین المللی خواسته اند برای بازگرداندن اوارگان مسلمان روهینگیا اقدام کنند. 

نویسنده: مجید وقاری

116/111

بیشتر بخوانید:

سفر پاپ فرانسیس به بنگلادش

سفر پاپ به میانمار و انتظارات غیر قابل تحقق از این سفر / تحلیل

«پاپ فرانسیس» در میانمار+ ویدئو