رسانههای عبری اعلام کردند ارتش اسرائیل عملیات گستردهای را در شمال کرانه باختری و غور اردن آغاز کرده و بیمارستانهای این مناطق را تحت محاصره خود درآورده است. این رسانهها اضافه کردند که حملات نظامیان صهیونیست در سه اردوگاه جنین، نور الشمس و الفارعه در کرانه باختری متمرکز شده است. رسانههای عبری زبان به نقل از منابع آگاه در ارتش رژیم صهیونیستی تاکید کردند که این حملات علیه کرانه باختری گستردهترین حملات طی ۲۲ سال گذشته به شمار میرود.
گفته میشود برای انجام حملات علیه کرانه باختری از هزار نظامی صهیونیست استفاده شده است. نظامیان صهیونیست همچنین مانع فعالیت و کمک رسانی نیروهای هلال احمر فلسطین در مناطق مختلف کرانه باختری شدند. علاوه بر این، شهرک نشینان صهیونیست نیز به منازل فلسطینیها حمله کردند. روزنامه «یدیعوت آحارنوت» نوشت که عملیات در شمال کرانه باختری چند روز به طول خواهد انجامید و بالگردها و جنگندههای رژیم صهیونیستی نیز در آن مشارکت خواهند داشت.
یولاند نِل، خبرنگار بیبیسی در امور خاورمیانه عنوان کرد این عملیات یک اقدام گسترده است چرا که حداقل چهار شهر فلسطینی جنین، طولکرم، نابلس و طوباس به طور همزمان هدف قرار گرفتهاند. رادیو ارتش اسرائیل نیز حمله به شمال کرانه باختری را بزرگترین عملیات این رژیم از سال ۲۰۰۲ به این سو (نبرد ۹ روزه اردوگاه جنین در آوریل ۲۰۰۲) عنوان کرد.
به نظر میرسد هدف واقعی این حمله، الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی و تهدید کردن موجودیت فلسطین است. در همین راستا، جهاد اسلامی فلسطین در بیانیه ای اعلام کرد: دشمن در تلاش است تا واقعیتهای میدانی جدیدی را با هدف تسخیر و الحاق کرانه باختری اشغالی و گسترش حاکمیت خود بر مقدسات ما در جنگی وجودی علیه مردم فلسطین تحمیل کند. نبیل ابو ردینه، سخنگوی تشکیلات فلسطین نیز گفت اقدامات اسرائیل در شمال کرانه باختری «ادامه جنگ جامع علیه مردم، سرزمین و اماکن مقدس ما» است.
همچنین تداوم یهودیسازی بیتالمقدس و مسجد الاقصی نیز از دیگر اهداف این حمله گسترده است. در بیانیه جهاد اسلامی فلسطین نیز آمده است لشکرکشی به کرانه باختری اشغالی در چارچوب برنامههای دشمن برای تحمیل کنترل بر شهر بیت المقدس و مسجد مبارک الاقصی صورت میگیرد.
حمله گسترده رژیم صهیونیستی علیه شمال کرانه باختری با واکنش بینالمللی نیز مواجه شد. دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد اقدامات تل آویو را محکوم کرده و گفته عملیات اخیر ارتش اسرائیل در کرانه باختری «به شکلی انجام میشود که قوانین بینالمللی را نقض میکند.»
به نظر میرسد رژیم صهیونیستی از انفعال و سکوت جامعه جهانی در مقابل جنایتهای این رژیم علیه فلسطینیها اطمینان دارد. نسلکشی 11 ماهه در غزه که به شهادت بیش از 40 هزار نفر و مجروح شدن بیش از 95 هزار نفر منجر شده، هیچ واکنش جدی از سوی نظام جهانی به خصوص سازمان ملل متحد را در پی نداشته است. رویکرد حمایتی آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی از نسلکشی در غزه عامل ناکامی نظام جهانی برای متوقف کردن جنایتهای صهیونیستها محسوب میشود. اکنون نیز رژیم صهیونیستی با اطمینان از تداوم رویکرد حمایتی غرب و ناتوانی سازمان ملل متحد، حمله گسترده علیه شمال کرانه باختری را آغاز کرده است.
نویسنده: سید رضی عمادی