"علیو مومر انجای"، رئیس کمیسیون انتخابات گامبیا پس ازانتشار نتایج انتخابات ریاست جمهوری گامبیا و خبر پیروزی "آداما بارو" بر "یحیی جامه"، رئیس جمهور کنونی گامبیا به مرگ تهدید شده است.
خانواده علیو مومر از پاسخ به این پرسش که وی در حال حاضر در کجا به سر می برد، خودداری کردند.
بحران سیاسی در گامبیا، از ماه ها قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور آغاز شده است، یحیی جامه که حدود 22 سال است در این کشور حکومت می کند در روزهای قبل از انتخابات نیز تاکید کرده بود هر نتیجه ای که وی را مغلوب انتخابات معرفی کند، نمی پذیرد.
با این حال با برگزاری انتخابات و اعلام نتایج، وی نفر دوم انتخابات اعلام شد و شکست را پذیرفت اما چند روز پس از آن گفت، نتیجه انتخابات را نمی پذیرد و این انتخابات باید تکرار شود.
حزب حاکم نیز اعلام کرد، اقدام یحیی جامه، رئیس جمهوری این کشور در رد نتیجه انتخابات ریاست جمهوری، در چارچوب درخواستی است که این حزب درباره احتمال تقلب در انتخابات مطرح کرده است و این حزب به دادگاه عالی این کشور درباره رد نتیجه انتخابات ریاست جمهوری این کشور شکایت خواهد کرد.
اکنون با گذشت چند هفته همچنان شرایط در این کشور بحرانی است.
دولت هرگونه تجمع را ممنوع کرده است، رییس جمهوری منتخب خواستار انتقال مسالمت آمیز قدرت است و از طرفدارانش خواسته آرامش کشور را بر هم نزنند.
طی روزهای گذشته نیروهای امنیتی گامبیا سه ایستگاه رادیویی غیردولتی را که نزدیک بانجول پایتخت این کشور فعالیت می کرد، تعطیل کردند.
تلاش های منطقه ای برای رایزنی با جامه برای پذیرش نتایج انتخابات آغاز شده است، اما وی تاکنون هیچ مذاکرهای را نپذیرفته است.
کمیسیون انتخابات این کشور قرار است، طی چند روز آینده رای خود را پیرامون شکایت جامه اعلام کند.
درشرایطی که یحیی جامه، از اختیارات وسیع برای عزل و نصب قضات دیوانعالی گامبیا برخوردار است و این نگرانی وجود دارد که وی با منصوب کردن قضات جدید، حکم آنان را به سود خودش به دست آورد. همچنین شواهد حاکی است یحیی جامه توانسته، حمایت ژنرال های ارتش گامبیا را برای پیشبرد اهداف غیر قانونی اش جلب کند.
جامه اعلام کرده که فقط رای این کمیسیون را می پذیرد، اکنون وضعیت در گامبیا بسیار پیچیده است.
رایزنی نهادهای منطقه ای و از جمله مهمترین آنها اکواس (جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا) ادامه دارد.
در تازه ترین اقدام، "اکواس محمدو بوهاری" رئیس جمهوری نیجریه را میانجی طرف های سیاسی رقیب در گامبیا تعیین کرده است.
این در حالی است که این نهاد نیروهای خود را برای شرایط پس از پایان دوره زمامداری جامه نیز به حال آماده باش در آورده است.
طبق قانون، جامه باید تا 19 ژانویه از قدرت کناره گیری و رییس جمهوری جدید سوگند یاد کند.
این فرآیند در فضای به شدت امنیتی گامبیا با چالش مواجه است. به نظر می رسد تهدید رییس کمیسیون انتخاباتی بخشی از پروژه اعمال فشار برای گرفتن رای موافق از سوی حزب حاکم است.
در هر حال فرار رییس کمیسیون انتخاباتی این کشور بحران سیاسی را در این کشور وارد مرحله جدیدی کرده است.
در این شرایط اگر آخرین رایزنی ها به نتیجه نرسد، بار دیگر خطر جنگ جدی است.