ایران پرس- مساله سرنگونی هواپیمای ایلوشین -20 روسیه در سوریه که اسرائیل مسبب آن شناخته شده، واکنش شدید مسکو را به همراه داشته است.

هر چند مقامات اسرائیلی به شدت هرگونه نقش تل آویو را در این حادثه رد می کنند، با این حال مسکو بر نقش اسرائیل در این حادثه تاکید کرده و اقداماتی را در راستای تنبیه رژیم صهیونیستی و تجدید نظر در روابط نظامی و امنیتی با آن در عرصه سوریه انجام داده است.

سرنگونی هواپیمای روس؛ بازتعریف در روابط مسکو- تل‌آویو

در این راستا مسکو تصمیم گرفته است تا با تجهیز ارتش سوریه به سامانه موشکی اس-300 و ارسال تجهیزات بسیار پیشرفته جنگ الکترونیک به سوریه عملا توانمندی ارتش سوریه را برای مقابله با تهدیدات و تجاوزات هوایی و موشکی اسرائیل، چند برابر کند.

به گفته سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه، سامانه موشکی بسیار پیشرفته اس- 300 می‌تواند اهداف هوایی را از فاصله ۲۵۰ کیلومتری یعنی در حریم هوایی لبنان که جنگنده‌های اسرائیلی بارها برای حمله به سوریه از آن استفاده کرده اند، سرنگون کند.

تصمیم روسیه به تجهیز ارتش سوریه به تسلیحات جدید و در راس آن سامانه موشکی اس -۳۰۰ اتفاقی بود که اسرائیل مدت ها سعی در ممانعت از آن داشت. به نظر می‌رسد مسکو به تجهیز دمشق به این سلاح‌های پیشرفته ادامه خواهد داد.

روز سه شنبه 25 سپتامبر منابع روس اعلام کردند اولین محموله جنگ‌ افزارهای الکترونیکی و سامانه‌های «اس-۳۰۰» وارد سوریه شده است. 

این مساله واکنش منفی رژیم صهیونیستی و آمریکا به عنوان متحد استراتژیک اسرائیل را به همراه داشته است.

برای اسراییل، تصمیم روسیه برای اعطای سامانه اس -300 به سوریه، حتی از تهدید مستقیم این سامانه هم جدی‌تر است.

اسرائیل به هیچ وجه حاضر به دیدن تقویت دفاع هوایی سوریه نیست؛ چراکه چنین اقدامی مانعی جدی برای حملات موشکی و هوایی نیروی هوایی اسرائیل در سوریه به وجود می آورد.

در این زمینه روزنامه جروزالم پست نوشت: چنین اقدامی تهدید خطرناکی برای ارتش اسرائیل است چرا که سامانه اس- 3۰۰ بسیار کارآمدتر از دیگر سامانه‌های دفاع هوایی در سوریه است.

با این حال روسیه برعزم خود برای اجرایی کردن این تصمیم های مهم تاکید کرده است. 

«ولادیمیر ارماکوف» Vladimir Ermakov مدیر اداره کنترل و منع گسترش تسلیحات وزارت خارجه روسیه گفت، اقدام مسکو برای تامین سامانه موشکی اس-300 برای سوریه به ایجاد ثبات در وضعیت این منطقه و حصول اطمینان از امنیت نیروهای روسیه منجر می‌شود.

این اظهارات پس از آن طرح شد که جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا اظهار داشت که برنامه مسکو برای تجهیز سوریه به سامانه اس -300 به تشدید قابل توجه تنش‌ها در این منطقه منجر می شود. در مقابل، مسکو واشنگتن را به فریبکاری متهم می کند.

 به گفته «ارماکوف»، این سامانه‌ها کاملا دفاعی هستند و آمریکا با تهدیدآمیز خواندن این تجهیزات دفاعی، فریب‌کاری می‌کند.

تحلیلگران سیاسی خاورمیانه نیز اقدام روسیه در زمینه تجهیز سوریه به سامانه موشکی اس- 300 را تحولی بزرگ در اوضاع و شرایط امنیتی منطقه تلقی می کنند.

به گفته عبدالباری عطوان، تحلیلگر مشهور عرب،  اسرائیل بسیار نگران است. رهبری اسرائیل سیلی محکمی خورده که به هیچ وجه انتظار آن را با این شدت نداشت چرا که غرور جلوی چشمانش را گرفته بود.

این مساله ای است که حتی صهیونیست ها نیز به آن اذعام کرده اند.

شبکه ۹ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز در این باره اعلام کرد: تا دو هفته دیگر کابوسی در انتظار اسرائیل خواهد بود. بنیامین نتانیاهو پیش از این در تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه گفته بود که مجهز کردن سوریه به سامانه اس۳۰۰ موجب افزایش خطرها در منطقه می‌شود.

مقامات اسرائیلی اکنون می دانند که مساله سرنگونی هواپیمای نظامی روسیه چیزی نیست که صرفا با یک عذر خواهی ساده از کرملین تمام شود.

نویسنده: سید رضا میرطاهر

141/110

بیشتر بخوانید:

لوپوئن: استقرار «اس- 300» در سوریه؛ خبری بد برای صهیونیست‌ها

اسپوتنیک: تحویل سامانه ضد هوایی اس 300 به سوریه منع قانونی ندارد

هراس صهیونیست‌ها از احتمال تحویل اس-۳۰۰ روسی به سوریه

استقرار اس- 300 در پایگاه طرطوس/ تقویت جبهه جنگی روسیه در سوریه