ایران پرس- مساله شیوع جهانی کرونا به بزرگترین چالش جهانی در برهه کنونی تبدیل شده است. ایالات متحده اکنون یکی از کانون های مهم ویروس کرونا است.

با این حال بین رویه های مد نظر «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا و دولت وی در برخورد با کرونا با توصیه های سازمان جهانی بهداشت تعارضی آشکار وجود دارد.

دونالد ترامپ به رغم شیوع پر شتاب کرونا در آمریکا خواهان آن است که زندگی عادی در این کشور از سر گرفته شود.

این در حالی است که به باور کارشناسان، آمریکا می‌تواند به زودی پس از اروپا به کانون اصلی شیوع کرونا تبدیل شود.

رئیس جمهوری آمریکا در توئیتی تصریح کرد: "مردم خواهان بازگشت به سر کار خود هستند. آنها فاصله لازم و باقی مسائل را رعایت می‌کنند."

ترامپ همچنان بحران کرونا را چندان بزرگ نمی داند و بر این باور است وضعیت آمریکا تا زمان عید پاک یعنی 12 آوریل 2020 به شرایط عادی باز می گردد و نیازی به ادامه تعطیلی وجود ندارد.

وی مدعی است که رکود اقتصادی به مرگ شمار بیشتری از افراد تا شیوع کرونا منجر می شود.

با این حال، اظهارات به ظاهر خیر اندیشانه ترامپ را کمتر کسی باور می کند. 

به گفته «بیل گیتس» بنیانگذار شرکت مایکروسافت: "دولت ترامپ فقط به رشد اقتصادی فکر می کند، زیرا برگ برنده رییس جمهور در انتخابات سال جاری است. به نظر من رقابت های انتخاباتی بیش از تلاش برای کنترل این همه گیری در  امریکا برای دولت اهمیت دارد."

به رغم تمایل آشکار ترامپ برای برداشته شدن محدودیت های قرنطینه ای در آمریکا، اما سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که گسترش پرشتاب ویروس کرونا در ایالات متحده ممکن است آمریکا را به کانون بعدی بحران کرونا پس از اروپا تبدیل کند.

به گفته «مارگارت هریس» سخنگوی سازمان جهانی بهداشت: "این احتمال وجود دارد که ایالات متحده آمریکا به کانون بعدی همه‌گیری کرونا تبدیل شود."

طبق نظر کارشناسان سلامت و بهداشت و سازمان جهانی بهداشت تعطیلی در امریکا باید بین 6 هفته تا 12 هفته ادامه داشته باشد تا بتوان با شیوع ویروس کرونا مقابله کرد.

با وجود آنکه ترامپ، از تمایلش به پایان سریع محدودیت‌ها گفته، ایالت‌های مختلف آمریکا اقدامات قرنطینه‌ای را تشدید کرده‌اند.

اکنون ایالت نیویورک به کانون اصلی کرونا در آمریکا تبدیل شده است. «اندرو کومو» فرماندار نیویورک هشدار داده که میزان ابتلا در این ایالت بیش از آن خواهد بود که پیشتر برآورد می‌شد.

وی تصریح کرد که: "حداکثر تعداد مبتلایان بیش از آنی است که برآورد می‌کردیم و زودتر از آنی که برآورد می‌کردیم به نقطه حداکثری شیوع خواهیم رسید."

فرماندار نیویورک گفته است که به دلیل شرایط موجود که وی نیز آن را حاد توصیف کرده با برداشته شدن قرنطینه در موعد مقرر مخالف است.

بیش از 25 هزار مورد ابتلا به ویروس جدید کرونا در نیویورک شناسایی شده و بیش از 200 نفر هم بر اثر کووید19 فوت کرده اند.

در حال حاضر بیش از54 هزار نفر در آمریکا به ویروس کروناویروس آلوده شده و بیش از 700 نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند.

اکنون آشکار شده که به رغم روند جهانی درباره مقابله با کرونا یعنی تشدید محدودیت ها و کاهش رفت و آمدها به منظور قطع کردن زنجیره ابتلا به کرونا، اما ترامپ دیدگاه دیگری در این باره دارد.

مسلما اصرار شدید ترامپ برای عادی شدن وضعیت تجاری و فعالیت های اقتصادی در آمریکا باعث تشدید وخامت اوضاع و افزایش شدید شمار مبتلایان به کرونا در این کشور خواهد شد.

ظاهرا ترامپ برای موفقیت در انتخابات حاضر است که حتی جان مردم آمریکا را نیز قربانی خواسته ها و منافع خود کند.

با این حال تشدید مخالفت های داخلی با این رویکرد ترامپ به ویژه از جانب مقامات ارشد ایالت های بحران زده ای مانند نیویورک و کالیفرنیا که البته قطب های اقتصادی آمریکا به شمار می آیند، به احتمال زیاد مانع از تحقق خواسته ترامپ برای رفع هر چه سریع تر محدودیت ها خواهد شد.

نویسنده: سید رضا میرطاهر

133/118

بیشتر بخوانید:

ترامپ برای مقابله با کرونا دست به دامن کره‌جنوبی شد

ترامپ برای مقابله با کرونا گارد ملی آمریکا را وارد عمل کرد

کرونا در آمریکا؛ ترامپ: اوضاع بد است