رشت - ایران پرس: استاد «امیرهوشنگ ابتهاج» معروف به «ه. ا سایه» بزرگ‌شاعر و غزلسرای معاصر ایران‌زمین پیش از ظهر امروز (شنبه) در میان بدرقه باشکوه مردم رشت در سایه سار درختان باغ محتشم  این شهر آرام گرفت.

امیرهوشنگ ابتهاج (هـ. ا.سایه) که در تیرماه 1401 به دلیل نارسایی کلیوی در بیمارستانی در شهر کلن آلمان بستری و تحت درمان قرار گرفته بود، بامداد روز چهارشنبه 19 مرداد در 95 سالگی درگذشت.

هوشنگ ابتهاج درگذشت / سایه با هفت هزار سالگان سر به سر شد

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در مراسم خاکسپاری این شاعر پرآوزاه معاصر، شاعران  و هنرمندان حضوری پررنگ داشتند و جمعی از آنان اشعاری از مرحوم ابتهاج را قرائت کردند.

 اجرای چاووشی خوانی توسط یکی از اساتید گیلانی نیز بخشی از این مراسم سوگواری بود.

دیروز جمعه نیز مراسم بزرگداشت این شاعر نامی کشورمان با حضور خانواده اش و چهره‌های فرهنگی و ادبی در تالار وحدت تهران برگزار شد.

امیرهوشنگ ابتهاج شاعر پژوهشگر ایرانی متخلص به «سایه» که ششم اسفند 1306 در رشت به دنیا آمد، نخستین اثرش به نام نخستین نغمه‌ها را سال 1325 منتشر کرد.

از آثار دیگر او می‌توان به تصنیف سپیده (ایران ای سرای امید) اشاره کرد. سراب، سیاه مشق، شبگیر، زمین، چند برگ از یلدا، تا صبح شب یلدا و بانگ نی از دیگر آثار ابتهاج است. وی همچنین در رادیو (برنامه گل‌ها) کار می‌کرد و پایه‌گذار برنامه موسیقایی گلچین هفته بود.

از مهمترین آثار ابتهاج، تصحیح غزل‌های حافظ است که با عنوان حافظ به سعی سایه نخستین بار سال 1372 توسط نشر کارنامه به چاپ رسید و بار دیگر با تجدید نظر و تصحیحات تازه منتشر شد. سایه سال‌های زیادی را صرف پژوهش و حافظ‌شناسی کرده که این کتاب حاصل همه آن زحمت‌هاست و در مقدمه حافظ به سعی سایه، آن را به همسرش تقدیم کرده ‌است.

دهم مهر ماه 1395 بیست و سومین جایزه ادبی و تاریخی محمود افشار یزدی در باغ موقوفات افشار به انتخاب اعضای هیئت گزینش جایزه این بنیاد به هوشنگ ابتهاج اهدا شد. 12 مهر 1397 در مراسم پایانی ششمین جشنواره بین‌المللی هنر برای صلح، نشان عالی هنر برای صلح به ابتهاج و سه هنرمند دیگر اهدا شد.

117

بیشتر بخوانید:

پیکر هوشنگ ابتهاج به ایران رسید

امیرهوشنگ ابتهاج، پایان یک عمر شاعری

وزارت امور خارجه: پیکر ابتهاج به ایران منتقل می‌شود

وصیت نامه ابتهاج: پیکرم را زیر درخت ارغوان به خاک بسپارید